Karlbergsvägen 53A, 2 tr

Bilder

  • Såld!
  • Viss avvikelse kan förekomma.

    Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Karlbergsvägen 53A, 2 tr , Birkastan Vasastan , Stockholm

Sekelskiftesdröm i lugnt gårdsläge på bästa adress med gedigen sekelskiftescharm och en solig balkong i söderläge. Stilren interiör i fin harmoni med tidstypiska detaljer så som fungerande kakelugn, vackra trägolv, takstuckatur och hela 3,10 meter till tak!

Här bor ni i ostört gårdshus anno 1906 i trendiga kvarter i Birkastan på den grönskande delen av Karlbergsvägen med vackra förgårdar. Parkeringsplatser finns i föreningen. Utmärkta kommunikationer och direkt närhet till grönområden.

54 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 048 kr inkl värme, vatten, kabel-TV (grund)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
54 kvm
Våning:
2
Byggår:
1906

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

54 kvm

Rumsbeskrivning

Med synnerligen attraktivt läge på Karlbergsvägen finns denna fantastiska sekelskiftesdröm i ljust och ostört gårdsläge i vacker fastighet med grönskande förgård. Samtliga rum har ljusa kulörer och snickerier, speglade fönster och dörrar samt en generös takhöjd om ca 3,10 meter. En genomgående och mycket tilltalande planlösning presenteras:

ENTRÉ - Från den nya säkerhetsdörren nås hallen med plats för avhängning. Dessutom finns utmärkt förvaring i en inbyggd garderob, idag inredd med hyllplan men går utmärkt att använda som klädkammare. Vackra trägolv löper vidare till vardagsrum och sovrum.

VARDAGSRUM - Generöst sällskapsrum med fantastisk rymd och två fönsterpartier mot innergård som ger rikligt med ljus. Detaljer så som en fantastisk kakelugn, högt till tak, takstuckatur och höga golvsocklar förhöjer intrycket. Dispositionen av rummet gör det utmärkt för såväl möblering av matbord som soffgrupp.

MASTER BEDROOM - Rofyllt sovrum med utgång till balkongen i lugnt läge mot bakgården. Sovrummet erbjuder en generös garderobsvägg med snygg inredning samt en lyxig en suite badrum.

BALKONG - Från glasade pardörrar nås en ljuvlig balkong i bästa söderläge med fin vy över bakgården.

KÖK - Charmigt kök med utmärkt matplats invid fönster mot bakgården. Vit köksinteriör och med kakel ovan bänkskivan. Ett stort kallskafferi med ett litet fönster finns bevarat. Maskinell utrustning så som gasspis, fläkt, elugn, integrerad kyl/frys samt diskmaskin. Klinkergolv med skön golvvärme.

EN SUITE BADRUM - Stilfullt badrum med infälld tak- och handdusch, stort handfat, spegel samt handdukstork. I nischen invid duschen finns smart infällda glashyllor för avställning.

WC - Från hallen nås en stilren och nyrenoverad gästtoalett med vägghänd wc, handfat samt spegel.

Sammanfattningsvis är detta en fantastiskt fin sekelskifteslägenhet i ett utmärkt gårdsläge i Birkastan, ett av Vasastans trendigaste kvarter att bo i.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns ej

Avgift

2 048 kr inkl värme, vatten, kabel-TV (grund)

Andel i föreningen

2,424%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1906

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 februari 2010
Energiklass: D
Energiprestanda: 161 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

FÖRRÅD
Till lägenheten hör f.n. nyttjanderätten till ett källar- och ett vindsförråd om 5 och 10 kvm.

DRIFTSKOSTNADER
Säljarens faktiska driftskostnader:
Hemförsäkring 2400 kr/år
Hushållsel 3000 kr/år
Gas 6000 kr/år
Summa år: 11400 kr
Antal personer i hushållet: 2

ÖVRIGT
Samtliga högtalare från Bose som finns integrerade i vardagsrummet ingår i köpet. Måttbeställda gardiner ingår i köpet om så önskas.

BOAREA
Bostaden är 54 kvm enligt faktisk uppmätning. I föreningens lägenhetsförteckning anges inga uppgifter om bostädernas storlek.

Förening

Namn

Brf Solliden

Om föreningen

Brf Solliden är en välskött och äkta förening i vacker gatu- och gårdsfastighet anno 1906. Föreningen förvärvade fastigheten som bostadsförening redan 1920 men är idag omregistrerad som en bostadsrättsförening. Förutom de 27 medlemslägenheterna och finns två hyreslokaler som ger goda intäkter till föreningen. Det finns även en bostadsrättslokal som är ombyggd till två lokaler för verksamhet kombinerat med boende. Parkering finns. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: brfsolliden.bostadsratterna.se.

Gemensamma utrymmen: Förgård, innergård och bakgård, där innergården erbjuder trätrall med utemöber och grill på sommaren. Cykelställ och barnvagnsrum finns på gården och cykelrum finns i källaren i gårdshuset. Tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel finns att boka i gårdshusets källare. Porten vid entrén från Karlbergsvägen har automatisk öppning. Hiss finns i gatuhuset, ingen hiss finns f.n.i gårdshuset men planeras att byggas under 2019.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

27

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

Bredband (fiber) via Telia finns indraget i samtliga lägenheter.
Kabel-tv via Comhem.

Parkering

Föreningen har 4 parkeringsplatser som medlemmar får disponera kostnadsfritt under kvällar och helger. 2 av platserna hyrs ut dagtid kl. 08.00-18.00, kostnad 1500kr/mån.

Renoveringar

Genomförda renoveringar:
2018 nya säkerhetsdörrar
2018 stambyte
2018 elstigare, ny central i källaren
2018 gårdsbjälklag på mellan och bakgård
2016 installation av backventil för avloppet i källaren
2015 tätning av ytskiktet på gården mot muren till grannföreningen och gathusets fasad; åtgärd av ytbeläggning på husets originalbalkonger
2014 byte av stammar i del av gårdshuset; installation av ny gasförbindelse in till huset
2013 målning av tak, utredning av fuktskador i bostadsrättslokal
2012 ny värmecentral, nya termostater, nya värmekablar i stuprör
2011 underhåll av hiss
2010 målning av trapphus i gårdshuset; renovering av golv i en av affärslokalerna och ny hyresgäst
2009 balkongbyggen, översyn av gårdsmiljö inklusive ny uteplats
2007 fönsterrenovering

Kommande renoveringar:
I det närmaste planeras byggnation av vindar och i samband med detta installation av ny hiss i gatu- och gårdshuset, en sprialtrappa på den bakre gården, nytt tak samt trapphusrenovering. (Stämt av med ordföranden 2019-03-14).

Föreningen har under 2018 genomfört flera stora investeringar i fastigheten och finansiering av dessa sker delvis via försäljning av råvindarna i gårdshuset samt upptagning av nya lån. Under våren 2019 planeras byggnationen av vindarna samt installation av hiss att dra igång. Går allt enligt plan så kommer vindarna att vara färdigställda under slutet av 2019. Intäkter från försäljning av vindarna kommer användas till amortering av föreningens lån (stämt av med ordföranden 2019-03-14).

Ekonomi

F.n. finns inga beslutade avgiftsändringar (stämt av med ordföranden 2019-03-14).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1185 kr

Pantsättningsavgift

711 kr

Övrigt

Bostadsrättstillägg ingår i avgiften.

Om området

Karta

Hör av dig till Tina Berlin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad