Ingemarsgatan 3 B, 2tr

Bilder

  • Såld!

Ingemarsgatan 3 B, 2tr , Vasastan , Stockholm

Sekelskifteslägenhet med över 3m i tak och flertalet fina tidstypiska detaljer bevarade. Här ingår även Allt ingår i månadsavgiften!

Föreningens vindar kommer byggas om till lägenheter under 2019 och ge ett bra tillskott till föreningens ekonomi.
Start för installation av hissar planeras till v.10.

Unik planlösning i denna gemytliga sekelskifteslägenhet med balkong i lugnt gårdsläge!

Utmärkt för den som söker funktionen av en 3:a.
Synnerligen väldisponerad bostad om 69 kvm med genomgående planlösning disponerad på ett socialt kök, master bedroom med loungedel, mysigt vardagsrum, barnrum/gästrum och välutrustat badrum med tvättmaskin.

Välkomna till visning!

69 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 485 kr inkl ALLT! Värme, vatten, kabel-TV, bredband & hushållsel.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
69 kvm
Våning:
2
Byggår:
1913
Driftskostnad:
208 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

69 kvm

Rumsbeskrivning

Sekelskifteslägenhet med många möjligheter och en spännande planlösning som tilltalar den som söker en 2,5/3:a. Lägenheten är genomgående med stora fönsterpartier som släpper in rikligt med ljus i två väderstreck. Stor balkong i skyddat gårdsläge med sol om sommaren från morgon fram till lunch.

Bostaden disponeras enligt följande:

HALL
Välkomnande entré med gott om utrymme för avhängning vid platsbyggd hallförvaring. Ytterdörren är en s.k. säkerhetsdörr. Här finns även ett rymligt förråd att tillgå som ev. skulle kunna göras om till ett tvättrum/toalett.

KÖK
Socialt kök med plats för större middagar. Skåpinredning i vitt med bänkskiva i trä. Rostfri maskinell utrustning i form av kyl och frys modell side-by-side, varmluftsugn, mikro, spis med ovansittande fläkt samt en integrerad diskmaskin. I taket sitter spotlights.

VARDAGSRUM
Inbjudande vardagsrum med infälld bokhylla. Här ges plats för soffmöblemanget och trivsamt att byta miljö efter middagen till detta rum där ljusflödet ges genom inglasade och spröjsade skjutdörrar in mot intilliggande rum.

SOVRUM
Utmärkt sovrum nås i anslutning till vardagsrummet genom glasade skjutdörrar. Här ges fint ljusinsläpp genom ett generöst fönster och god plats för säng, skrivbord eller läshörna. Rummet lämpar sig ypperligt som tonårsrum, gästrum, barnrum eller övernattningsrum.

SOVRUM / LOUNGE
Detta härliga master bedroom nås genom industriella glasdörrar från köket. Här finns gott om plats för dubbelsängen med tillhörande sängbord och garderobs vägg. I delen närmst balkongen kan en lounge eller minivardagsrum skapas likt säljarna inrett.

BALKONG
I rofyllt gårdsläge finner man denna stora balkong med plats för utemöbler och diverse planteringar. Här avnjuts solen från morgon fram till ca. 13 om sommaren.

BADRUM
Modernt badrum med kaklade väggar i vitt samt grått klinkergolv med värmeslingor. Duschplats med glasväggar, handdukstork, kommod med skåphandfat och granitskiva, vägghängd WC samt tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns ej

Avgift

3 485 kr inkl ALLT! Värme, vatten, kabel-TV, bredband & hushållsel.

Driftskostnad

2 500 kr/år

Driftskostnad, varav

Försäkring: 2 500 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

1,8871%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1913

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 6 september 2010
Energiprestanda: 159 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kv Ingemar 17

Övrigt

FÖRENINGENS HEMSIDA: http://www.ingemarshov.se/

HISS - Planeras i samband med vindsbyggnation 2019.

FÖRRÅD - Tillgång till ett källarförråd.

TVÄTTSTUGA - Med ingång från gården ligger den gemensamma tvättstugan.

GÅRD - Trevlig innergård med utemöbler och gemensam grillplats med två grillar under sommartid.

CYKELFÖRRÅD - Ett gemensamt cykelförråd finns i anslutning till soprummet.

KABEL TV - Fastigheten är ansluten till Com Hem. Basutbudet ingår i avgiften.

BREDBAND - 100 Mbit/s bredband ingår i avgiften. Föreningen har fiber indraget i fastigheten.

HUSHÅLLSEL - All hushållsel ingår i avgiften.

ÖVRIGT - Lägenheten står listad som 3 rok hos föreningen, men fungerar efter ombyggnation som en 2,5:a där vardagsrummet är genomgångsrum.

OMRÅDET
Mycket populärt område med ett av Stockholms intressantaste restaurangkvarter, Meno Male, Agrikultur (1 stjärna i guide Michelin), övriga närliggande restauranger, Jim & Jakob, Svartengrens, Balzac, MAHALO mf. Inom bekvämt avstånd finns även stora välsorterade matbutiker. På ett fåtal minuter når man goda kommunikationer i form av ett flertal busslinjer samt tunnelbanan. Samtidigt nära till härliga grönområden som Hagaparken och Brunnsviken med badmöjligheter, kanotuthyrning och tennisbanor. Lill-Jansskogen med mysiga promenadstigar och Vanadislunden med äventyrsbad, restaurang och bar. För pendlare mot norrort är läget ypperligt med smidigheten att ta sig ut på motorvägen. Närhet även till högskolor såsom Kungliga tekniska högskolan, Handelshögskolan samt Stockholms universitet.

Förening

Namn

Brf Ingemarshov i Stockholm

Om föreningen

Brf Ingemarshov är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1998 och i april 2004 tog föreningen över fastigheten med adresserna Birger Jarlsgatan 115 A & B, Ingemarsgatan 3 A & B. Föreningen upplåter idag 74 lägenheter med bostadsrätt, 3 lägenheter med hyresrätt samt 5 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken.

------------------------------------------------------

Organisationsform

Bostadsrättsförening

TV och Bredband

Kabel TV - Fastigheten är ansluten till Com Hem där basutbudet ingår i avgiften.

Bredband - Föreningen har fiber indraget i fastigheten. 100 Mbit/s bredband ingår i avgiften från Bredband2.

Man håller på att se över TV & Bredbandslösningen för hela fastigheten i samband med de större byggnationerna och troligt kommer man teckna nya avtal.

Parkering

Boendeparkering tillämpas och tillstånd kan ansökas via Gatu- och Fastighetskontoret för den som är mantalsskriven i stadsdelen. I närheten finns det även flertalet parkeringsgarage.

Renoveringar

Genomförda renoveringar:
2016 - OVK-besiktning
2015 - Renovering av gårdsbjälklag och källare
2014/15 - Stambyte av samtliga stammar i källaren
2014 - Ombyggnation av hyreslokal
2013 - Balkonger byggdes
2010 - OVK
2008 - Spolning av avloppsstammar
2007/2008 - Renovering av fasad och fönster.
2007 - Ny värmecentral
2006-2007 - Trapphusrenovering, nya elstigar, säkerhetsdörrar
1963 - Avloppsstammarna byttes

Planerade renoveringar:
Exploatering av föreningens råvindar som ska bli fler lägenheter. I samband med byggnationen av vindslägenheterna kommer man att installera hissar och genomföra en översyn/renovering av taket. Hissbyggnationen beräknar starta v.10 gällande trappuppgångarna Ingermarsgatan B och Birger Jarlsgatan 115 A.

Avloppsstammarna byttes i samband med en större renovering 1963 och efter det har löpande partiella stambyten skett. Stammarna spolas och rengörs regelbundet genom högtrycksspolning. Mellan 60-70% av stammarna i fastigheten är redan bytta. Resterande planeras att bytas genom partiella stambyten under 2019. Föreningen kommer med intäkter från vindsförsäljningen stå kostnaden för de partiella stambyten som ska utföras.

Bygglovet gällande vindarna är godkänt och avtal är signerat med Gleipnergruppen. Man ser nu fram emot försäljning och byggstart 2019 och hoppas på ett färdigställande under 2020.

https://www.hemnet.se/nybyggnadsprojekt/vasastan-ostermalm-ingemarsgatan-3-birger-jarlsgatan-115-15956475

Ekonomi

F.n finns inga beslut om någon avgiftsförändring. Föreningens 5 hyreslokaler inbringar stabila intäkter till föreningen. Efter att föreningen har sålt av vinden om 750 kvm är avsikten att fortsätta med det löpande underhållet av fastigheten samt att amortera av på de långfristiga skulderna. Eftersom fler bostadsrätter blir till i samband med vindsbyggnationen kommer även detta att bidra till ökade intäkter till föreningen.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja. Delat ägande godkänns normalt av föreningen.

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Övrigt

Här bor ni i gränsen mellan Östermalm och Vasastan och erbjuds allt man kan tänkas önska från både grönska och stadsliv. Till fots har man ca 5 min till Hagaparken och Lill-Jansskogen eller ca 15 min till Stureplan och Odenplan. Matbutik finns så nära som på andra sidan gatan.

Du har dessutom närhet till Karlaplan och Fältöversten med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer, klädbutiker, caféer, restauranger och systembolag. Kommunikationerna är optimala med tunnelbanans röda linje och flertalet innerstadsbussar.

Norra Länken har öppnat och de nya byggplanerna för den Västra delen av Valhallavägen har påbörjats. Något som medfört en radikal minskning av trafiken och framför allt har så gott som all tung trafik nu flyttats under jord. Med nya bostäder, skolor, idrottshallar, caféer, grönområden samt promenadstråk ner mot Brunnsviken och Hagaparken är målet att stärka centrala Stockholm. Området ska ges mer liv och rörelse och erbjuda en stadsmässig karaktär i symbios med goda promenad- och cykelmöjligheter. Det bästa av två världar, grönska och stadsliv!

Om området

Karta

Hör av dig till Nadine Ekstrand för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad