Ynglingagatan 27, 4 tr

Bilder

  • Såld!
  • Planritning

    Viss avvikelse kan förekomma.

    Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Ynglingagatan 27, 4 tr , Vasastan , Stockholm

Välkommen till en välplanerad hörnlägenhet om 2 rok belägen i högt och insynsfritt läge på 4 tr. Ljus 20-talspärla med generös takhöjd och två stora fönster i fil med lummig utsikt över trädtoppar. Här bor ni i tyst och rofyllt läge med direkt närhet till bl.a Hagaparken.

Stabil förening med god ekonomi där många stora renoveringar är gjorda. Här erbjuds närhet till både affärer, caféer och restauranger. Utmärkt tillgång till kommunikationer med tunnelbanans gröna linje, flertalet innerstadsbussar samt pendeltåg bara ett stenkast från lägenheten.

60 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 596 kr VA, Värme, Kabel-tv Grundutbud (Obligatoriskt tillägg avseende Bredband tillkommer på 70 kr / mån)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
60 kvm
Våning:
4, hiss finns
Byggår:
1923

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

60 kvm

Rumsbeskrivning

Följande planlösning presenteras:

Hall: Välkomnande hall med möjlighet till avhängning av ytterplagg och skor. Hatthylla med krokar i originalstil samt en platsbyggd bänk med skoförvaring. Vackert tidsenligt furugolv som är genomgående för hela bostaden. Extra förvaring finns i inbyggda skåp och en garderob. Plats finns i den inre hallen för möblering av skrivbord om önskas. Ny säkerhetsdörr har installerats.

Vardagsrum: Belägen i härligt hörnläge med fri utsikt över träd och grönska. Två stora fönsterpartier i två väderstreck som ger ett fint ljusinsläpp. Generös takhöjd om ca 2.8 m bidrar till en rymlig atmosfär. Här erbjuds plats för soffgrupp och mediamöbel. Vackra tidstypiska detaljer som tavellister, takrosett, speglade nischer, spröjsade fönster och speglade dörrar.

Kök: Optimalt planerat kök med goda förvaringsmöjligheter och full maskinell utrustning. Vita speglade köksluckor, beiget kakel i Italienskt sjösten ovan bänkskiva i ek. Maskinellt utrustat med gasspis, ugn, kolfilter fläkt, mikro, diskmaskin, tvättmaskin och kyl/frys. Utrymme finns för matplats.

Sovrum: Rymligt sovrum i tyst och ostört läge. Här finns gott om utrymme för dubbelsäng, garderobsvägg och annat möblemang. Det finns även en inbyggd garderob i anslutning till sovrummet.

Badrum: Helkaklat och stambytt badrum i ljus kulör. Väggarna är vitkaklade och svart klinker ligger på golvet. Badrummet är utrustat med dusch, handdukstork, wc, handfat, hyllor och spegelskåp.

Varmt välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 6, hiss finns

Avgift

2 596 kr VA, Värme, Kabel-tv Grundutbud (Obligatoriskt tillägg avseende Bredband tillkommer på 70 kr / mån)

Andel i föreningen

1,86%

Andel av årsavgiften

1,78%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1923

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 1 oktober 2018
Energiklass: -
Energiprestanda: 165 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Hugin 26

Övrigt

FÖRRÅD
Till bostaden hör två källarförråd på ca 3 kvm respektive 1,5 kvm.

DRIFTSKOSTNADER
Säljarens nuvarande driftskostnader:

Gas: Ca 250 kr / mån.
El: Ca 300 kr / mån.
Hemförsäkring: Ca 158 kr / mån.

Baserat på 1 personer i hushållet.

Förening

Namn

Brf Hugin 26

Om föreningen

Brf Hugin 26 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1935. Föreningen består av adresserna Dannemoragatan 14, Ynglingagatan 25 och 27. Fastigheten är ritad av arkitekterna Sven Wallander och Nils Rudolf Hjorth.

HEMSIDA
http://www.brfhugin26.se/

Gemensamma utrymmen
I källaren på Ynglingagatan 25 finns en tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt 1 torkskåp. Barnvagnsrum finns. Trevlig trädgård med tillgång till flertalet grupper utemöbler, webergrillar, gungor, sandlåda och cykelställ.

Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa. I försäkringen ingår även ett kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga bostadsrätter, vilket innebär att medlemmarna inte behöver teckna detta tillägg till sina hemförsäkringar.

Området
Området kring västra Ynglingagatan och Tre Liljor är lugnt och trevligt med nära till både storstadens puls och fina grönområden. Runt hörnet finns många populära restauranger som bl. a. Vinverket, LaTaberna, Austin Food Works och Döden i Grytan. Flertalet välsorterade matbutiker finns inom 2 kvarter och ytterligare utbud av butiker finns en kort promenad bort i Hagastaden. Inom 5 minuters promenad nås dessutom Odenplan och dess rika utbud av trendiga restauranger och fik. Lika nära har du till kungliga Hagaparken och Brunnsviken med dess mysiga promenadstråk, badplatser, tennisbanor, restauranger och kanotuthyrning. Ett stenkast bort finns också den gröna oasen Vanadislunden med bl a utomhusgym, trevliga lekparker och utomhuspool.

Kommunikationerna är utmärkta med 2:ans buss utanför porten som tar dig genom hela staden, Odenplans nya pendeltågsstation precis runt hörnet på Vanadisvägen och tunnelbanans gröna linje från Odenplan. Inom kort gångavstånd finns även en hållplats för Arlandabussen.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

58

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

Kabel-TV levereras av ComHem där basutbudet ingår.

Bredband via Stockholms Stadsnät 100/100 (fiber) är indraget i fastigheten och en kostnad om 70 kr/månad läggs till månadsavgiften för detta.

Parkering

Flera parkeringsgarage finns i närheten. I övrigt tillämpas boendeparkering där mantalsskriven i stadsdelen kan söka tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och fastighetskontoret. Periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr, alternativt löses biljett för 75 kr/dygn.

Renoveringar

2018: Utökad lokalyta (cykelrummet).
2018: Installation av säkerhetsdörrar.
2016: Renovering av takplåt (takfot) plan fem.
2016: Renovering fönster, plan fem.
2016: Spolning köksstammar.
2015: Byte av badrumsstammar (därmed samtliga bytta).
2013: Ombyggnation av undercentral samt byte av stamventiler. Fortsatt renovering av trapphuslamporna samt underhåll av fasader och stuprör.
2012: Renovering av del av trapphuslamporna, underhåll av fasadputs. Värmekontroll och justering av termostatventiler i lägenheterna.
2011: Dränering och renovering av gården.
2010: Spolning av köksstammar.
2009: Filmning av stammar.
2003: Spolning av köksstam.
2002: Målning av fönster.
2000: Hissrenovering och nytt tak.
1999: Byte av värmeväxlare.
1998: Fasadrenovering.
1996: Nya elstigar.
1995: Byte av köksstam.

Kommande renoveringar eller åtgärder:
2019-2020: Utredning och åtgärd OVK, utredning troligtvis första halvan av 2019 och åtgärd påbörjas andra halvan 2019/2020.
- Utredning av ev. fukt i källare.
- Täta terasser och vädringsbalkonger.

Ekonomi

Stabil och lågt belånad förening med positivt kassaflöde. Enligt årsredovisning 2017 har föreningen en långfristig belåning om drygt 9.5 mkr och en skuldsättning på 3 009 kr / kvm (boa).
Inga beslutade avgiftsändringar, avstämt med ordf. (2018-11-27).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja, under förutsättningen att parter avser att skriva sig på adressen.

Äger föreningen marken?

Ja.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Karta

Hör av dig till Veronica Duljic för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad