Rödabergsbrinken 7, 2.5 tr

Bilder

  • Kommande®

Rödabergsbrinken 7, 2.5 tr , Vasastan , Stockholm

Charmig 20-talspärla med låg avgift i högt och ljust läge på utmärkt adress. Bostadens samtliga fönster har en grönskande utsikt över Hälsingehöjden eller Rödabergsbrinken. Bostaden har utmärkta förvarings/garderobslösningar, en tilltalande planlösning och är genomgående i gott skick. Smakfullt renoverat kök med full maskinell utrustning och ett helkaklat badrum med tvättmaskin/torktumlare. Tidstypiska detaljer med spröjsade fönster, furugolv, fiskbensparkett, takrosetter, tavellister samt en generös takhöjd.

Mycket välskött förening i vacker fastighet anno 1927. Föreningen har mycket god ekonomi och låga avgifter.

70 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
2 404 kr inkl värme, VA samt Kabel-TV(bas)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
70 kvm
Våning:
2
Byggår:
1927

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

70 kvm

Rumsbeskrivning

Följande planlösning presenteras:

Hall: Genom säkerhetsdörren nås en ljus hall med vackra furugolv. Avhängning för ytterplagg finns i form av hatthylla samt krokar. Plats finns för ytterligare klädförvaring om önskas.

Sällskapsrum: Luftigt rum med fint ljusinsläpp och utsikt över grönskande Hälsingehöjden. Generös takhöjd och ljusa ytskikt vilka förstärker ljusinsläppet. Stort sällskapsrum i öppen planlösning mot kök och matplats som kopplar samman rummen. Plats finns för såväl större soffmöblemang som tv-bänk. Vacker fiskbensparkett som är genomgående för sällskapsrummet, kök, matplats och master bedroom.

Kök: Smakfullt renoverat kök med väldigt god förvaring i form av flertalet över-, underskåp samt lådor i köksön. Köksö med plats för 2-3 personer. Vita speglade luckor, silverfärgade beslag samt vitt kakel ovan bänkskivan i trä. Inbyggda spotlights under överskåp samt i skåp med vitrinluckor. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, integrerad kyl/frys, ugn, induktionshäll och kolfilterfläkt.

Matplats: I anslutning till kök och vardagsrum ryms matplats med sittplatser för ca 6-8 personer. Via matplatsen nås även en rymlig garderob och ett städskåp.

Master Bedroom: Vältilltaget master bedroom med mycket god förvaring i form av två inbyggda garderober och en fristående garderob. Plats finns för dubbelsäng, skrivbord, ytterligare förvaring eller annat möblemang. Rofyllt läge på våning 4-5 sett från Sankt Eriksgatan med lummig och fri utsikt mot Hälsingehöjden. Tidsenliga detaljer som fiskbensparkett, takrosett och tavellister.

Sovrum: Perfekt disponerad som barnrum eller gästrum med lummig utsikt över Rödabergsbrinken. Rummet präglas av ljuvliga ytskikt som en ljusgrön blommig tapet och vackra furugolv.

Badrum: Helkaklat badrum i perfekt storlek. Väggarna är vitkaklade och på golvet ligger en ljusgrå klinker. Badrummet är utrustat med en kombinerad tvättmaskin/torktumlare, dusch, wc, tvättställ med skåp, spegel ovan tvättstället samt flera väggskåp och hyllor för förvaring.

Sammantaget en mycket välplanerad och tilltalande 20-talstrea i populära kvarter med närhet till det mesta.

Varmt välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 404 kr inkl värme, VA samt Kabel-TV(bas)

Andel i föreningen

4,939%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1927

Fastighetsbeteckning

kv Sigyn 18

Övrigt

FÖRRÅD
Till bostaden hör två vindsförråd.

DRIFTSKOSTNADER
Säljarens nuvarande driftskostnader:

El: Ca 277 kr / mån.
Hemförsäkring: Ca 197 kr / mån.

Baserat på 3 personer i hushållet.

ÖVRIGT
Bostaden är listad som 2 rok men är ombyggd till 3 rok.

Förening

Namn

Brf Sigyn 18

Om föreningen

Välskött och äkta bostadsrättsförening i vacker fastighet anno 1927. Bostadsytan är 1 393 kvm. Föreningen har goda intäkter från lokaler (5 st). Medlemmarna kan välja mellan föreningens två ingångar från S:t Eriksgatan 103 eller via gården från Rödabergsbrinken 7. Besök gärna föreningens hemsida: www.sigyn18.se

Gemensamma utrymmen
På varje våningsplan finns gemensamma balkonger (Sankt Eriksgatan 103) som blickar ut över idylliska och lummiga Rödabergsbrinken. Föreningen har en nyrenoverad innergård där utemöbler kommer finnas på sommaren. Cykelförråd, hobbyrum samt en fräsch tvättstuga finns med ingång från gården. Förråd på vinden.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

23

Antal lokaler i föreningen

5

TV och Bredband

Kabel-TV och Bredband 100 Mbit/s via ComHem.

Parkering

Boendeparkering gäller. Externa parkeringsgarage finns i området.

Renoveringar

Fastigheten är i dagsläget i ett gott skick och f.n. finns inga större renoveringar beslutade. OVK för lokaler är godkänd och en kontroll för bostäderna är beställt (kontrollerat med styrelsen 2019-04-23).
Genomförda renoveringar:
2017/18 Renovering av gården med bjälklag.
2017 Renovering av fönster.
2014 OVK i lokaler.
2012 Nya säkerhetsdörrar, postboxar, nytt tak, termostater, OVK i bostäderna.
2011/12 Renovering trapphus.
2003 Nya elstigare och elcentral.
1998 Fasadrenovering och installation av isolerglas mot Sankt Eriksgatan.
1993 Stambyte övriga kök och alla bad.
1988 Stambyte kök i de stora våningarna.

Ekonomi

Föreningen har goda intäkter från sina fem hyreslokaler samt en oexploaterad råvind som kan ses som en dold tillgång. Föreningen har aviserat om 2% höjning av avgiften from 1 juli 2019 (kontrollerat med styrelsen 2019-04-23).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja.

Äger föreningen marken?

Ja.

Om området

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Veronica Duljic för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad