Norrbackagatan 17, 2 tr

Bilder

  • Såld!
  • Viss avvikelse kan förekomma.

    Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Norrbackagatan 17, 2 tr , Vasastan Birkastan , Stockholm

Fantastisk sekelskiftesvåning i attraktiva kvarter med härliga sällskapsytor och tidstypisk charm! Utmärkt planlösning med öppna sällskapsytor som ligger avskilt från de privata rummen. Här erbjuds alla moderna bekvämligheter i fin harmoni med de bevarade sekelskiftesdetaljerna samt en fungerande kakelugn som förhöjer intrycket. Bygglov för balkong mot gården finns.

Välskött förening med mycket låg belåning i vacker fastighet anno 1909. Stor hiss med plats för barnvagn (även dubbelvagn). Föreningen godkänner juridisk person som köpare för eget boende. Här bor ni i trendiga kvarter på den lugna delen av Birkastan med utmärkta kommunikationer och direkt närhet till grönområden såväl som citypulsen.

92 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
3 840 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
92 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1909

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

92 kvm

Rumsbeskrivning

Våningen är genomgående i ett mycket gott skick med renoverade ytskikt i fin harmoni med tidstypiska detaljer så som en vacker kakelugn, speglade detaljer, takstuckatur samt en generös takhöjd. Samtliga rum har ljusa sobra färger, vackra vitlaserade trägolv samt platsbyggda elementskydd (ej masterbedroom). Följande planlösning presenteras:

ENTRÉ - Genom säkerhetsdörren nås en ljus och öppen hall med platsbyggd hatthylla som erbjuder avhängning för ytterkläder.

VARDAGSRUM - Stort, vackert sällskapsrum med fantastisk rymd och stora fönster som ger fint ljusinsläpp. Fungerande kakelugn och vackra detaljer i bröstpanel med speglar. Öppen planlösning mot köket där väggen erbjuder en smart platsbyggd bokhylla för TV. En mindre garderob för ytterligare förvaring finns.

KÖK - Stilfullt kök i ljusgrått med speglade detaljer och god förvaring från golv till tak. Välutrustat med maskinell utrustning så som vinkyl, induktionshäll, fläkt, ugn, diskmaskin samt separat kyl och frys. Uttag för mikro finns i skåpet ovan kyl/frys. Påkostad bänkskiva i carraramarmor samt franskt kakel ovan arbetsbänken. Gott om plats för matbord för större sällskap.

BALKONG - Bygglov för balkong i västerläge mot gården finns från master bedroom.

MASTER BEDROOM - Mot den lugna innergården finns två privata sovrum belägna varav det största rummet nyttjas som master bedroom. Här erbjuds gott om förvaring i en stor garderobsvägg. Ytterligare förvaring finns i passagen utanför sovrummen med en generös garderobsvägg.

SOVRUM - Rofyllt sovrum som idag nyttjas som barnrum. Plats för en fullstor säng och ytterligare möblering.

SOVRUM - Våningen erbjuder ytterligare ett utmärkt sovrum alt. arbetsrum beläget med fönster mot Norrbackagatan.

BADRUM - Stort badrum med stilfull inredning och alla bekvämligheter. Badkar, kommod med handfat, spegelskåp med spotbelysning och eluttag, vägghängd wc, högskåp samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Handduksvärmare samt värmeslingor i golv.

GÄSTWC - Gästtoalett med handfat, wc, spegel med eluttag samt spotbelysning.

Sammanfattningsvis är detta en fantastiskt fin våning för familjen med högt ställda krav i ett av Vasastans bästa kvarter att bo i.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

3 840 kr inkl värme, VA

Andel i föreningen

7,76219%

Andel av årsavgiften

7,76219%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1909

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 mars 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 126 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Till bostaden hör ett stort förråd om ca 6 kvm som nås från entréplan.

Bygglov för balkong finns beviljat för denna bostad sedan tidigare och bygglovet förnyades i december 2017.

Bostaden är listad som 91 kvm enligt föreningens lägenhetsförteckning men är 92 kvm efter faktisk utförd uppmätning.

Säljarens faktiska driftskostnader:
Hushållsel: 4980 kr/år
Hemförsäkring: 3696 kr/år
Summa år: 8676 kr
(5 personer i hushållet)

Förening

Namn

Brf Kadetten 13

Om föreningen

Äkta förening med god ekonomi och låg belåning i välskött fastighet anno 1909. Läs gärna mer på föreningens hemsida kadetten13.se

Gemensamma utrymmen:
Fastighetens port har automatisk öppning och från entrén nås hissen med plats för barnvagn (även dubbelvagn). Barnvagns- och cykelrum finns lättillgängligt med direkt access från både gatan (andra dörren till vänster om porten) och från trapphuset. Under sommartid finns sittmöbler på gården som föreningens medlemmar kan nyttja. Tvättstuga samt förråd finns och nås enkelt från entréplanet. Extra förråd finns att hyra i föreningen.

Föreningen godkänner juridisk person som köpare under förutsättning att firmatecknaren ska äga för eget boende. En sedvanlig pant- samt överlåtelseavgift tas ut av föreningen i samband med överlåtelser.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

16

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Fiber finns indraget.

Renoveringar

Fastigheten totalrenoverades under början av 80-talet med bl.a. nya stammar och elstigare. I dagsläget är fastigheten i ett mycket gott skick och inga större renoveringar finns beslutade (stämt av med styrelsen 2018-10-01). Under hösten kommer ventilationen att ses över med nya spalter i fönster efter genomförd OVK. Föreningen planerar även att renovera gården inom ca 5 år.

Ekonomi

Föreningen har en god ekonomi med en mycket låg belåning om endast 2 653 000kr (2285 kr/kvm). Man har även löpande intäkter från hyreslokaler om f.n. 145 000 kr per år som stärker kassan. I dagsläget finns inga planerade avgiftsändringar (stämt av med styrelsen 2018-10-01).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Om området

Karta

Hör av dig till Tina Berlin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad