Hälsingegatan 35

Bilder

  • Såld!
  • Viss avvikelse kan förekomma.

    Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Hälsingegatan 35 , Vasastan , Stockholm

Välkommen till denna perfekta minitvåa om 39 välplanerade kvadratmeter i vacker 20-talsfastighet. Här finner du en solig balkong i eftertraktat sydvästläge, öppna sociala ytor och ett stort sovrum med plats för dubbelsäng. Vackra trägolv och generös takhöjd skapar en lägenhet att trivas i. På attraktiva Hälsingegatan bor du i närhet till stort restaurangutbud, mysiga caféer och goda kommunikationer.

39 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 378 kr inkl värme, VA.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
39 kvm
Våning:
1,5
Byggår:
1924

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

39 kvm

Rumsbeskrivning

Följande planlösning presenteras:

HALL- Välkomnande och rymlig hall med plats för avhängning och ytterligare förvaring.

KÖK- Snyggt kök av märket Kvik. Goda arbetsytor, gott om förvaring, vita skåpsluckor och mörka stilrena bänkskivor är det som definierar detta kök. Här finns kyl, frys, induktionshäll, ugn, fläkt samt diskmaskin för att göra vardagen enklare. För att avskärma köket mot allrummet har det år 2016 platsbyggts en köksö i samma stil som köket. Likaväl som köksön är snygg att titta på kan den användas både som matbord och som en social samlingsplats för större sällskap.

ALLRUM- I anslutning till köket finner du ett stort och socialt allrum som likt köket är klätt i vita väggar och vackert trägolv. Här finner du en öppen planlösning, plats för soffgrupp med bord och en rymlig garderob. Till detta rum ges ett härligt ljusinsläpp från pardörrarna som leder ut till det bästa med lägenheten; den soliga balkongen.

BALKONG- Rymlig och trevlig balkong med plats för både minisoffor och bord. I ett eftertraktat sydvästläge kan du spendera största delen av dagen i solen, och blicka ut över den lummiga innergården.

SOVRUM- Här sover du gott i ett rofullt läge med spröjsade fönster mot den lugna innergården. Väggarna är målade klassiskt vita, och du får plats med dubbelsäng samt ytterligare förvaring om så önskas.

DUSCH/WC- Separat duschutrymme i grått snyggt klinker och vita kaklade väggar. I anslutning ligger lägenhetens WC, som även är utrustat med handfat med kallvatten. I enlighet med duschrummet är även detta rum inrett i grått klinker och vita väggar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1,5 av 5, hiss finns ej

Avgift

2 378 kr inkl värme, VA.

Andel i föreningen

3,2216%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1924

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 december 2008
Energiprestanda: 184 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

kv Valand 10

Övrigt

FÖRRÅD:
Till lägenheten hör ett sedvanligt vindsförråd.

SÄLJARENS FAKTISKA DRIFTSKOSTNADER:
(för två personer)
Hemförsäkring 317 kr/månad.
Hushållsel 262 kr/månad.

OMRÅDET:
Härligt läge i trevliga kvarter med stort utbud av restauranger, butiker och caféer. Nära Odenplan och med bekvämt promenadavstånd till city. Nära även till Hagaparkens och Brunnsviken härliga ströv- och naturområden.
Vanadisbadet ligger endast en ca.850m från bostaden.

Bra kommunikationer med tunnelbana såväl som flertalet innerstadsbussar. Endast ett par minuter (ca. 150m) från lägenheten nås Citybanan med pendeltåg-/tunnelbanenedgång i korsningen Dalagatan/Vanadisvägen.

Flertalet välsorterade ICA-butiker i kvarteret, men också nära till Torsplan där det finns en stor flaggskeppsbutik för Hemköp samt Willys (ca. 450m). Där finns även Systembolag, träningsanläggningar, postservice, apotek samt ett stort parkeringshus.

Förening

Namn

HSB:s i Stockholm Brf Valand nr 10

Om föreningen

Äkta bostadsrättsförening som bildades 1924. Föreningen består f.n. av 29 bostadsrätter, samt 2 lokaler. Föreningens adresser är Hälsingegatan 33 och 35. Efter försäljning av en lokal som nu upplåtes till bostadsrätt blir antalet bostadsrätter 30 samt 1 lokal med hyresrätt.

Fastighet är ritad av arkitekt Sven Wallander som även var HSB´s grundare. Sven Wallander har även ritat flera av husen på Kungsgatan samt Kungsklippan.

Medlemskap/Överlåtelseavgift:
Brf Valand 10 är en HSB Bostadsrättsförening. För att en köpare ska kunna bli godkänd som medlem i föreningen så måste hen även vara medlem i HSB. Medlemsansökan, samt övriga handlingar kring överlåtelser skickas direkt till HSB.

Medlemskap i Brf Valand 10 beviljas endast efter betalning av en obligatorisk överlåtelseavgift. Överlåtelseavgiften är 2.5% av prisbasbeloppet och betalas till föreningen. Pantsättningsavgiften är 683 kr.

Gemensamhetsutrymmen:
- Grovsoprum
- Cykelrum
- Innergård, med utemöbler sommartid
- Tvättstuga finns i källaren i uppgång 33, med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Antal lägenheter

29

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Kabel-TV via Comhem.och bredband via Bredbandsbolaget. Individuell anslutning.

Parkering

Boendeparkering kan sökas av mantalsskriven.

Renoveringar

Genomförda renoveringar:
- Ombyggnad av lokal till en bostadsrätt på bottenvåningen (2018)
- Yttertak (2017)
- Fasad & fönster (2017)
- Trapphus (2012)
- Tvättstuga (2008)
- VA-stammar (1996)
- El-stigare (1996)

F.n. finns inga större planerade renoveringar (stämt av med styrelsen 2018-10-22). Råvinden på Hälsingegatan 33 är en stor dold tillgång och diskussioner pågår om en exploatering (vindsetager till våningarna på översta plan).

Ekonomi

Föreningen säljer nu en f.d. lokal som upplåtes till bostad och i samband med försäljningen kommer detta inbringa ett gott kapitaltillskott. Föreningen har även dolda tillgångar i oexplaterad vind, där diskussioner om försäljning pågår .F.n. finns inga planerade avgiftsändringar. Årsavgiften justerades i januari 2018 med 15% (stämt av med styrelsen 2018-10-22).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja

Om området

Karta

Hör av dig till Rebecca Löwå för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad