Sveavägen 117 B, 4 tr

Bilder

  • Såld!

Sveavägen 117 B, 4 tr , Vasastan , Stockholm

ACCEPTERAT PRIS!

Belägen högst upp i huset finner ni denna ljuvliga minitvåa med balkong i lugnt och lummigt gårdsläge! Här bor du med 20-tals charm fint bevarad med en modern funktion med delvis öppen planlösning till ett stort funktionellt kök. Rikligt med ljusinsläpp genom två stora fönsterpartier. Samtliga fönster vetter mot innergård. En lugn och grönskande oas i skyddat gårdsläge ostört från Sveavägens brus.

Brf Vale nr 25 har god ekonomi, är mycket lågt belånad (135 kr/kvm) och har en låg månadsavgift. Fastigheten är välskött, har genomgått många stora renoveringar och har ett härligt läge med närhet till grönområden som Vanadislunden och Hagaparken.

Hjärtligt välkommen på visning!

39 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
1 251 kr inkl värme, vatten. Obligatoriskt tillägg för TV, bredband (fiber) och balkongfond tillkommer på månadsavgiften om 257 kr/mån.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
39 kvm
Våning:
4, hiss finns
Byggår:
1927

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

39 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna otroligt charmiga och välplanerade minitvåa med en solig balkong i rofyllt gårdsläge. Bostaden fungerar utmärkt såväl för det unga paret som för den som är singel. Här finns flertalet vackra tidstypiska detaljer som vacker vit fiskbensparkett, tavellister och takrosett. Genomgående vackert ljusa ytskikt och en öppen planlösning som ger ett generöst ljusflöde i bostaden.

Följande planlösning presenteras:

HALL - Välkomnande entré med god plats för avhängning av ytterkläder vid hatthyllan med krokar.

KÖK - Stort kök i direkt anslutning till matplats och vardagsrum. Köksinteriören går i vitt och den maskinella utrustningen består av gasspis, gasugn, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Utmärkt placering av matbord ges i anslutning till vardagsrummet där bordet lätt kan förlängas vid större bjudningar. Mellan kök och vardagsrum finns även en förlängning av köket i form av köksö med plats för förvaring under samt en mindre matplats med utrymme för barstolar. Fint ljusinsläpp via fönstret i väggen mot sovrummet.

VARDAGSRUM - Inbjudande vardagsrum med underbart ljusflöde tack vare de helglasade balkongdörrarna samt fönstret i sovrummet intill. Här ges gott om plats för soffgrupp, matplats som ytterligare möblemang. En mycket rymlig klädkammare finns att tillgå utrustad med såväl klädstänger som hyllor upp till tak.

BALKONG - Som ett extra rum om sommaren i bästa söderläge med sol hela dagen, från tidig morgon till tidig kväll. Ljuvlig utsikt över innergårdarna och de vackra fastigheterna runt omkring. Gott om plats för möblemang som planteringar.

SOVRUM - Mysigt sovrum i rofyllt gårdsläge nås genom en fint inglasad dörr från vardagsrummet. Här ges plats för 180 cm bred säng och ett vackert spröjsat fönster ger utsikt mot gården. Ljusa ytskikt med ett ljuvligt furugolv.

BADRUM - I anslutning till kök och hall finner man badrummet. Helkaklat badrum i ljus kulör. Utrustat med wc, handfat, spegel samt dusch med draperi.

Sammanfattningsvis en lägenhet att förälska sig och växa i.

Varmt välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 4, hiss finns

Avgift

1 251 kr inkl värme, vatten. Obligatoriskt tillägg för TV, bredband (fiber) och balkongfond tillkommer på månadsavgiften om 257 kr/mån.

Andel i föreningen

1,43%

Andel av årsavgiften

1,43%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1927

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 december 2007
Energiklass: -
Energiprestanda: 121 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

kv Vale 25

Övrigt

FÖRRÅD
Tillgång till ett rymligt vindsförråd. Förråden kommer flyttas ner till källaren i samband med vindsbyggnation.

DRIFTSKOSTNADER
Säljarens nuvarande driftskostnader:

Hushållsel: Ca 42 kr/ mån
Hemförsäkring: Ca 100 kr/ mån
Gas: Ca 218 kr/ mån

OMRÅDET
Här är det nära till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer bl.a. en välsorterad Ica finns runt hörnet på Vanadisvägen. Stort utbud av olika gym finns inom 5 min promenad med bl.a. Sats Odenlan samt Torsplan mfl. Du bor ostört, men har bara ca 10 minuters gångavstånd till såväl Stureplan och Stockholms City. Nära även till Torsplan för ytterligare utbud, Vanadislunden, Hagaparken och Brunnsviken härliga ströv- och naturområden. Utmärkta kommunikationer med innerstadsbussar, tunnelbanans gröna och röda linje samt pendeltåg från Odenplan (med uppgång 5 min bort på Vanadisvägen).

Förening

Namn

Brf Vale 25

Om föreningen

Brf Vale nr 25 är en äkta och lågt belånad förening med väl underhållna byggnader.
Föreningen bildades 1984 och består av 45 lägenheter med bostadsrätt, 2 bostäder med hyresrätt, 2 lokaler med hyresrätt samt ett garage.

Antal lägenheter

45

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

TV och Bredband
Kabel-TV genom ComHem & Bredband genom föreningens egna fiber 500-1000 Mbit/s. Obligatoriskt tillägg om 210 kr/mån.

Parkering

För boende i föreningen finns det 9 st parkeringar för bil samt 1st MC-parkering i garage. Kötid i dagsläget. Kostnad 1200 kr/mån. Platser med 240/16A laddningsstation 1375 kr/mån (elbil), 400 kr/mån (MC).

Renoveringar

Genomförda renoveringar:
1985: Putsades fasaden om, nytt plåttak, 3-fas el till varje lägenhet.
1989-1991: Stambyte för vatten, avlopp och el.
2000: Renovering av tvättstuga.
2004: Fönsterrenovering.
2006: OVK-besiktning.
2007: Målning av yttertak.
2008: Nya hissar.
2009: Fjärrvärme, värmeväxlare, pumpar.
2010: Tak- och trapphusrenovering.
2014: Balkonger byggdes.
2014: Rensning av ventilationsstammar samt OVK.
2014: Nya tvättmaskiner i tvättstugan.
2016: Renovering av rökkanaler och ventilationskanaler.

Planerade:
Nyligen röstades igenom flytt av vindsförråd till källaren och vindsförsäljning vid en extrastämma. Tanken är att varje lägenhet får ett större förråd i källaren framöver. Bygglov är inskickat till Stadsbyggnadskontoret och ärendet behandlas just nu av Hyresnämnden. Det är långa processer och behandlingstiden estimeras till ca 6-10 månader. I samband med detta kommer sannolikt lägenhetsdörrar att bytas ut till säkerhetsdörrar samt trapphus renoveras bl.a.

Föreningen har beslutat att alla medlemmar får avgiftsfritt under ombyggnationen (max 12 månader).

Ekonomi

Ingen planerad avgiftsändring finns f.n. (Stämt av med styrelsen 2018-02-02).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja.

Äger föreningen marken?

Ja.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Karta

Hör av dig till Veronica Duljic för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad