Vikingagatan 14 A, 2 tr

Bilder

  • Såld!

Vikingagatan 14 A, 2 tr , Birkastan Vasastan , Stockholm

Välkommen till denna genomgående sekelskiftespärla på bästa adress i Birkastan. Smakfullt renoverad bostad med väldisponerad planlösning. Här erbjuds en öppen planlösning, balkong, generös takhöjd, stora fönsterpartier som ger en ljus och härlig atmosfär. Belägen i vacker fastighet på rofylld innergård.

Låg avgift! Stabil förening med god ekonomi, goda intäkter från lokaler och låg belåning. Belägen ett stenkast från Rörstrandsgatans puls, t-bana och innerstadsbussar.

57 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
1 644 kr inkl värme, vatten, kabel-TV (Basutbud) och balkongfond.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
57 kvm
Våning:
2
Byggår:
1911

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

57 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna tidstypiska sekelskifteslägenhet med genomgående högt i tak, vackra trägolv och låg avgift. På bästa adress i fastighet anno 1911 finner ni denna mysiga tvåa med bevarade detaljer som höga golvsocklar, spröjsade fönster med djupa nischer. Oerhört välskött förening med låg belåning.

Följande planlösning presenteras:

Hall - Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterplagg. Genomgående ytskikt för bostaden är vitmålade väggar och vackra trätiljor i mörkare nyans.

Vardagsrum - Inbjudande vardagsrum med underbart ljusflöde och ljuvliga detaljer som det vackra spröjsade fönstret, stuckatur, höga golvsocklar, takrosett och en generös takhöjd. Den öppna planlösningen mot köket erbjuder en naturlig möblering av soffa, tv, soffbord och matplats med plats för upptill 8 sittplatser.

Kök - Smakfullt renoverat kök med optimal förvaring. Köksinteriören består av underskåp i mörkare kulör och vita överskåp. Blå/grått kakel ovan vit bänkskiva. Fullt maskinellt utrustat med allt man kan tänkas behöva. Den maskinella utrustningen består av häll, fläkt, ugn, integrerad diskmaskin och kyl/frys. Här finns även ett väggfast barbord med plats för 2 sittplatser.

Sovrum - Väldisponerat sovrum där plats finns för dubbelsäng om 180 cm och generöst med klädförvaring i form av garderobsvägg med skjutdörrar. Fastigheten ligger i ostört gårdsläge vilket ger en tyst och harmonisk boendemiljö.

Balkong - Utgång till bostadens balkong i öst/sydöst läge. Sol från morgon till ca 14-tiden.

Förvaring - Här erbjuds utmärkta förvaringsmöjligheter. En stor walk-in-closet med interiör bestående av snygga takhängda klädstänger. Ingång till walk-in-closet sker via hallen. I sovrummet finns en stor garderobsvägg med skjutdörrar och även en inbyggd bokhylla för extra förvaring. Inbyggd garderob finns bakom sovrumsdörren och är utrustad med hyllplan.

Badrum - Helkaklat badrum med vitkaklade väggar och svart klinker. Utrustat med handfat, spegel ovanför handfatet, tvättmaskin, golvvärme, takdusch med handmodul och duschväggar i glas.

Wc - Helkaklad separat wc helt i svart kulör. Utrustad med wc, handfat och hyllplan.

Sammantaget en mycket trevlig sekelskifteslägenhet på attraktiv adress i en välskött förening!

Varmt välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns ej

Avgift

1 644 kr inkl värme, vatten, kabel-TV (Basutbud) och balkongfond.

Andel i föreningen

2,14525%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1911

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 6 mars 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 138 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Kv Eldaren 16

Övrigt

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett vindsförråd.

DRIFTSKOSTNADER
El: Ca 200 kr / månad.
Hemförsäkring: Ca 200 kr / månad.

Baserat på 2 personer boende i bostaden.

ÖVRIGT
Bostaden är listad på 54 kvm enligt föreningens lägenhetsregister men är uppmätt till 57 kvm. Mätbevis finns och medföljer bostaden.

Andel av Insats är 2,01671%.

Förening

Namn

Brf Eldaren

Om föreningen

Brf Eldaren är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1913 med adresserna Vikingagatan 14-16. Föreningens fastighet byggdes mellan 1911 och 1913 och innefattar ett gatuhus och ett gårdshus om totalt 40 lägenheter och 3 lokaler. Alla tre lokaler samt fyra lägenheter är upplåtna med hyresrätt. Den totala bostadsytan uppgår till 2 690 kvm och lokalytan till 130 kvm. Föreningen äger fastigheten Eldaren 13 (äger marken).

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Det finns både en bakgård och en mellangård med grillplats och utemöbler. Dessutom finns en barnvagnsbod på gården och cykelställ. Tvättstuga i anslutning till entrén i gatuhuset med 3 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel.

OMRÅDET
Attraktivt läge i Birkastan som är ett av Stockholms absolut populäraste områden. Upplev pulsen på Rörstrandsgatan med ett stort utbud av mysiga restauranger, designbutiker och populära fik. Ett stenkast från Karlbergs slott med motionsslinga och vackra promenadstråk längs kanalen. Ca 20 minuters promenad till vackra Hagaparken.

Över bron finns Kungsholmen med bra shopping i Västermalmsgallerian. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana, flygbussar samt flertalet bussar. Pendeltåg finns vid Odenplan.

Antal lägenheter

40

Antal hyresrätter

4

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

Levereras via Comhem.

Parkering

För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr, alternativt löses biljett för 75 kr/dygn.

Renoveringar

2017: Högtrycksspolning stammar. Spolas vart 5:e år eller när behov finns.
2015: Hissrenovering Vikingagatan 16.
2015: Stambyte (wc-stamen samt hos pizzerian) Vikingagatan 16.
2012: Balkonger och uteplatser byggdes.
2009: Ny fjärrvärmecentral och renovering av fasad och tak.
2008: Fönster målade.
2008: Fasad- och takrenovering
2007: Högtrycksspolning stammar.
2006: Gårdens beläggning renoverades (balkar och gjutasfaltering). 2001: Lägenhetsdörrar renoverades.
2001 - 2009: Trapphus målades.
1985: Byte av el-stigare.
1978 - 1985: Stambyte.

Pågående: Renovering av fönster i trapphus. Byte av belysning i källare samt vind.

Ekonomi

Föreningen är lågt belånad med en skuldsättning på 3 970 000 kr dvs 1 476 kr/kvm. Dolda tillgångar i form av 4 hyresrätter med korttidskontrakt. Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsändringar, avstämt med Ordf. (2019-03-11)

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja, minsta andel 10%.

Äger föreningen marken?

Ja.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Karta

Hör av dig till Veronica Duljic för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad