Torsgatan 46, 1tr ög

Bilder

  • Såld!

Torsgatan 46, 1tr ög , Vasastan Birkastan , Stockholm

Den mest välplanerade 3:an i Vasastan kan bli din! Sekelskifte med balkong. Belägen i ett lugnt och rofyllt hus mellan två gårdar i fastighet invid St.Eriksplan. Välskött förening, lågt belånad och låg månadsavgift.

Socialt kök med god plats för middagsbjudningar och utgång till balkong. Mycket väldisponerade sovrum. Generöst sällskapsrum och stort badrum. Förvaringen är god i flera garderober i original samt klädkammare.

Läget kan inte bli bättre, strax utanför dörren återfinns några av Vasastans populäraste fik och bagerier. Ett stenkast bort ligger St. Eriksplan med utmärkta kommunikationer och området fullständigt blomstrar av mysiga restauranger, barer och charmiga butiker.
Vasaparkens grönska som roar borde små och stora en kort promenad bort. Föreningens innergård är även barnvänlig och erbjuder sittgrupper om sommaren.

Hjärtligt välkomna på visning!

72 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
1 181 kr inkl värme, VA, Bredband samt Kabel-TV (erlägges kvartalsvis i förskott)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
72 kvm
Våning:
1
Byggår:
1914

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

72 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Entrén erbjuder god plats för avhängning av familjens ytterkläder och en inbyggd garderob finns även att tillgå här. Yta ges vidare för trivsam hallmöblering.

KÖK
Härligt sällskapskök med mycket bra yta för större köksbord och flertalet middagsgäster. Glasinfattade pardörrar öppnar upp till balkongen där man om sommaren avnjuter solstrålarna om förmiddagen. Ovanligt god förvaring i dubbla skåp upp till tak. Med enkla medel kan detta kök bli magi! Byt bänkskivan till marmor, knopparna till mässing eller varför inte läder, installera ny fläkt och kanske en vacker ho samt en mässingsblandare. Fullt maskinellt utrustat med: Kyl/frys, spis, ugn, fläkt och diskmaskin, Siemens.

SOVRUM/ GÄSTRUM
Sovrum med fönster ut mot föreningens innergård. Plats för säng och mysig lekhörna samt byrå för den som önskar. Storleken på rummet lämpar sig ypperligt som tonårsrum, gästrum eller som kontor.

VARDAGSRUM
Generöst vardagsrum som bjuder in till stora sällskap. Påtaglig takhöjd, stort fönster och inte minst lättmöblerade ytor. Här ges gott om plats för större soffmöblemang och läshörna.

SOVRUM
Master bedroom i lugnt gårdsläge. Stort trivsamt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Fristående garderob med speglade dörrar erbjuder förvaring utöver de två originalgarderoberna som är inbyggda. En mindre vid ingången till sovrummet (disponeras idag som städskrubb) och en större med ingång från sovrummet.

BADRUM
Helkaklat badrum i vitt med beige klinkerplatter som kontrast längs golvet. Utrustat med duschhörna med vikdörrar som är praktiskt om man har badbalja för de små. Stor spegel med belysning, kommod med förvaring, WC samt ytterligare skåpsförvaring.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1, hiss finns ej

Avgift

1 181 kr inkl värme, VA, Bredband samt Kabel-TV (erlägges kvartalsvis i förskott)

Andel i föreningen

2,277%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1914

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 december 2008
Energiprestanda: 143 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Byggnaden är i gott skick och man följer en långsiktig underhållsplan. VA-stammarna i fastigheten besiktigas och byts löpande när badrum och kök renoveras. I gårdshuset byttes alla avloppsstammar samt el i början av 80-talet.

Fastighetsbeteckning

Kv Liljan 33

Övrigt

Förråd: Vindsförråd

Förening

Namn

Brf Liljan 33

Om föreningen

Brf Liljan 33 är en mycket välskött och äkta bostadsrättsförening som bildades år 1920. Föreningen består idag av 30 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 5 lokaler som upplåts med hyresrätt. Föreningen äger marken.
Föreningen har låg belåning och stadig ekonomi med goda intäkter från lokaler.

FÖRENINGENS HEMSIDA:
https://dinbrfsida.se/liljan33/

MEDLEMSSKAP:
Delat ägande godkänns.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN:
Föreningen har stor innergård där det finns sittgrupp och grillplats, cykelställ och lekplats med sandlåda.

Två cykelrum finns i källaren.
Ett förråd där barnvagnar kan parkeras finns på gården.

Den gemensamma tvättstugan ligger i källaren och är utrustad med 3 tvättmaskiner, torktumlare, 2 torkskåp och mangel. Tvättstugan är i bra skick och det är lätt att få tid.

OMRÅDET
Birkastan är ett av Stockholms absolut populäraste områden. Här möts det bästa från två världar med ett stort utbud av mysiga krogar, restauranger och välsorterade mataffärer runt Rörstrandsgatan samtidigt nära till härliga grönområden som bjuder på en avkopplande miljö. Bland annat når du Vasaparken med en kort promenad som erbjuder gott om aktiviteter, såväl skridskobana på vintern som fotbollsplan på sommaren, minigolf och mysiga fik. I närområdet finner du även härliga promenadstråk längs Karlbergskanalen och trevliga promenadstigar och löparspår finns vid området runt Karlbergs slott. Bostaden är belägen endast ett stenkast från S:t Eriksplan med ett stort utbud av kommunikationer bland annat tunnelbanans gröna linje, Arlandabussarna och flera innerstadsbussar bland annat linje 4 och linje 3. Här har du även nära till Odenplan pendeltågsstation

BARNOMSORG/SKOLOR:
Inom 5-10 minuters promenadavstånd finns flertalet förskolor.
Bl.a., Förskolan Gjutaren, Förskola Drejaren, Förskolan Sagolandet, Förskola Karlavagnen och Birkagårdens förskola 74:an.
På kort promenadavstånd nås många låg, mellan och högstadieskolor och några av Stockholms bästa gymnasium ligger cirka 10 minuters promenad från bostaden.

PARKERING / GARAGE:
Föreningen hyr ut 11 garageplatser till medlemmar med internt kösystem, avgift 1800kr/mån.

Boendeparkering på gatan kan ansökas via Gatu-och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se) för den som är mantalsskriven i stadsdelen, ansökningskostnad 300 kr. Biljett kan lösas för 1.100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn.

Vid S:t Eriksplan finns även ett stort underjordiskt varmgarage med plats för 260 st bilar (se www.stockholm-parkering.se).

TV och Bredband

KABEL-TV OCH BREDBAND:
Kabel-TV levereras av ComHem (grundutbud och 8 kanaler ingår i avgiften).
Bredband levereras av Stockholm Stadsnät och 200mbit ingår i avgiften.

Renoveringar

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR:
1970 ca - Gatuhusfasad
1980 ca - Elstigar med trefas
2012 - Gårdshusfasad
2012 - Gårdsrenovering
2013 - Fiberinstallation
2015 - Skorsstensreparation
2015 - Fönsterrenovering Gatuhus
2016 - Målning yttertak gatu- och gårdshus
2016 - Reparation hissar
2017 - Målning trapphus

KOMMANDE RENOVERINGAR:
2018 - Målning gatuhusets fasad mot gård samt ev. renovering av balkonger.
2020 - Upprustning av gårdshusets trapphus
Inom 5-10år planerar styrelsen att renovera hissarna, se över yttertak gathus mot gata.

Ingen planerad avgiftsändring finns f.n. Föreningen har tagit höjd för kommande lånefinansierade investeringar utan avgiftshöjning. (Stämt av med styrelsen 2018-01-22)

Om området

Karta

Hör av dig till Nadine Ekstrand för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad