Norrtullsgatan 29, 2tr

Bilder

  • Såld!
  • Viss avvikelse kan förekomma.

    Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Norrtullsgatan 29, 2tr , Vasastan , STOCKHOLM

Fantastisk sekelskiftesvåning på attraktiv adress med generösa sällskapsytor och en härlig balkong i västerläge mot den lummiga gården.

Varsamt renoverad med modern komfort i fin harmoni med bevarade originaldetaljer från byggåret. Fönster i burspråk med flödande ljus, speglad bröstpanel och pardörrar, trä- och stavparkettgolv samt generös takhöjd. Dessutom finns två magnifika kakelugnar som ger våningen karaktär.

Perfekt planerad med samtliga sovrum i privat läge mot den lugna gården samt alla de härliga sällskapsytorna som kök och vardagsrum i fil mot Norrtullsgatan.

Detta är en riktig drömvåning för paret med höga krav eller den stora familjen i behov av fler rum. Ett synnerligen attraktivt läge i en representativ hörnfastighet på Norrtullsgatan och Vidargatan, ett stenkast från navet vid Odenplan med all tänkbar service och kommunikationer.

116 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 483 kr inkl värme, VA, Bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
116 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1906

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

116 kvm

Rumsbeskrivning

Följande planlösning presenteras:

ENTRÈ - Från säkerhetsdörren nås en hall med vacker spegelpanel och hatthylla. Hallen har en möblerbar passage och här finns ytterligare plats för avhängning i tre platsbyggda garderober. En vägghängd sideboard med carraramarmor ingår i köpet.

VARDAGSRUM - Fantastiskt sällskapsrum med härlig rymd och tre generösa fönsterpartier i burspråk med utsikt över Norrtullsgatan. Utmärkt planerat med plats för såväl ett stort matbord som en soffgrupp. Fungerande kakelugn ger hög mysfaktor, vacker bröstpanel och klassiska pardörrar som öppnar upp mot köket.

KÖK - Generöst kök med två fönster i fil mot gatan och gott om plats för ett stort matbord till hela familjen. Stilren köksinteriör med bänkskiva i corian, speglade luckor och smakfulla materialval. Maskinell utrustning såsom vinkyl, kyl, frys, integrerad diskmaskin, spishäll, fläkt och ugn. God förvaring finns i ett inbyggt skafferi.

MASTER BEDROOM - Mot gården finns ett stort, rofyllt sovrum med fina fönsterpartier och utgång till balkong. Utmärkt förvaring finns i en klädkammare samt en garderobsvägg som ingår i köpet.

BALKONG - Njut av solen på denna stora balkong som löper längsmed sovrummet i västerläge mot den lummiga gården. Balkongen är utrustad med trätrall och ger gott om utrymme för utemöbler, blommor och den egna kryddodlingen.

SOVRUM - I fil med master bedroom nås ett sovrum med en vacker kakelugn. Rummet används idag som barnrum och invid fönstret är det ca 2 meter brett vilket ger möjlighet för en fullstor säng för den som så önskar.

SOVRUM - I fil med barnrummet finns ytterligare ett sovrum som idag används som gästrum och kontor. Ett utrymme för förvaring finns inbyggd invid fönstret.

BADRUM - Ljust och fräscht badrum med alla bekvämligheter så som tvättmaskin, badkar med glasvägg, handfat, spegel samt badrumsskåp med eluttag. Stilren interiör med vitkaklade väggar och vitt klinker på golvet. Spotbelysning i taket.

GÄST WC - Rymlig gästtoalett med handfat och spegel. Vitkaklade väggar samt vitt klinker på golvet. Spotbelysning i taket.

Sammantaget en klassisk och ljus sekelskiftesvåning med alla attribut uppfyllda, belägen på attraktiv adress invid Odenplan.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 6, hiss finns

Avgift

4 483 kr inkl v��rme, VA, Bredband

Andel i föreningen

4,55%

Andel av årsavgiften

4,55%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1906

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 november 2018
Energiklass: -
Energiprestanda: 149 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

kv Flöjtblåsaren 7

Övrigt

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd med gallerdörr om ca 8 kvm.

ÖVRIGT
Lägenheten är listad som 116,7 kvm enligt föreningens lägenhetsregister och 116 kvm enligt utförd uppmätning.

DRIFTSKOSTNADER
Säljarens faktiska driftskostnader:
Hushållsel: 640 kr/mån
Hemförsäkring: 284 kr/mån
Summa: 924 kr/mån
4 personer i hushållet

OMRÅDET
Odenplan är innerstans nya kommunikationsnav med T-bana, buss och pendeltåg. Tunnelbanan får inom några år en ny anslutning, gula linjen, från Odenplan till Arenastaden. Tre av stambusslinjerna (2,3,6) trafikerar Odenplan. Med pendeltåget nås de norra delarna av stan inom ett fåtal minuter, Mall of Scandinavia är endast 4 min bort. Arlanda nås på ungefär en halvtimme med pendeltåget direkt från Odenplan.

Parkeringshus finns bl.a. på Hagagatan med nedgång invid 7-Eleven på Norrtullsgatan.

Direkt närhet till mysiga grönområden som populära Vasaparken med lekplats och Vanadislunden med utomhusbad samt nybyggda Enkehusparken. Välsorterade matbutiker, trendiga restauranger och caféer samt all tänkbar form av butiksservice finns i närområdet.

Förening

Namn

Brf Flöjtblåsaren 7

Om föreningen

Äkta och välskött bostadsrättsförening i vacker hörnfastighet anno 1906 med adress Norrtullsgatan 29 och Vidargatan 2. I fastigheten finns 23 bostadsrätter samt 3 lokaler, samtliga uthyrda (fotobutik, barnbutik samt frisör).

Entrén på Norrtullsgatan är i samma nivå som trottoaren och har automatisk öppning av porten vilket ger smidig access till trapphus, hiss och gård. Hissen är rymlig och går även ner till källarplanet vilket ger direkt tillgång till bl.a. förråd, tvättstuga och gemensamma utrymmen.

Föreningen har flertalet användbara utrymmen i källarplanet. Det finns ett hobbyrum samt en bastu och relax med dusch och 2 toaletter. Ett gemensamhetsrum (utmärkt för tillställningar/kalas) utrustat med kök samt bord och stolar för större sällskap finns. I direkt anslutning till detta finns ett stort rum med pingisbord samt soffgrupp. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt 1 mangel.

Grönskande innergård med uteplats samt lekplats för de små. På gården finns även ett cykelrum och ett barnvagnsrum samt grovsoprum med automatisk dörröppning. Här finns möjlighet till återvinning av bl.a. metall, glas, elektronik, batterier, kartong, tidningar och grovsopor.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

23

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

Föreningen har tecknat ett gruppavtal för bredband via Banhof (1000Mbit) vilket ingår i månadsavgiften.

Renoveringar

Genomförda renoveringar:
1986 Brf bildas, huset totalrenoveras
1998 Hissrenovering
2002 Balkonger byggs
2002 Vindsvåningar byggs
2008 Målning tak
2010 Byte tryckstegringspump
2011 Balkonger byggs
2012 Fiber installeras
2012 Ny utrustning tvättstuga
2013 Fönstermålning
2014 Ny utrustning tvättstuga
2015 Renovering/tillbyggnad altaner och balkonger
2017 Septiktank under innergården saneras
2017 Stamspolning
2017 Kontroll rökkanaler
2018 Ny taksäkerhet installeras
2018 OVK
2019 Ny undercentral fjärrvärme

Planerade renoveringar:
F.n. pågår en takrenovering och under närmaste år planeras ommålning av trapphus och restaurering av hiss på Norrtullsgatan (stämt av med styrelsen 2019-03-14).

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi med goda lokalintäkter från de tre hyresgästerna (ca 860.000:- 2018). Två av lokalavtalen har nyligen skrivits om med en högre intäkt till föreningen. Styrelsen jobbar proaktivt för att bibehålla stabila intäkter och minimera kostnader för förvaltning och underhåll. Föreningen har en underhållsplan och fastighetens skick kontrolleras löpande. Avgiftssänkningar har diskuterats i styrelsen men har f.n. bordlagts i väntan på att pågående takrenovering ska färdigställas. F.n. finns inga beslutade avgiftsändringar (stämt av med styrelsen 2019-03-14).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Om området

Vasastan

Odenplan är innerstans nya kommunikationsnav med T-bana, buss och pendeltåg. Tunnelbanan får inom några år en ny anslutning, gula linjen, från Odenplan till Arenastaden. Tre av stambusslinjerna (2,3,6) trafikerar Odenplan. Med pendeltåget nås de norra delarna av stan inom ett fåtal minuter, Mall of Scandinavia är endast 4 min bort. Arlanda nås på ungefär en halvtimme med pendeltåget direkt från Odenplan.
Restid från Odenplan med Pendeltåg:
T-Centralen 3 min
Solna station, Mall of Scandinavia 4 min
Sundbyberg 6 min
Arlanda 33 min
Restid från Odenplan med buss:
Stureplan 11 min
Kungsträdgården 15 min
Ropsten 20 min
Parkeringshus finns bl.a. på Hagagatan med nedgång invid 7-Eleven på Norrtullsgatan. Boendeparkering gäller i området.
Direkt närhet till mysiga grönområden som populära Vasaparken med lekplats och Vanadislunden med utomhusbad samt nybyggda Enkehusparken. Välsorterade matbutiker, trendiga restauranger och caféer samt all tänkbar form av butiksservice finns i närområdet.

Karta

Hör av dig till Tina Berlin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad