Upplandsgatan 36, 2tr

Bilder

  • Såld!

Upplandsgatan 36, 2tr , Vasastan , Stockholm

Sekelskiftesvåning om 3 rok möjlig 4:a med alla tänkbara ljuvliga, tidstypiska detaljer presenterade, så som klassiska pardörrar, höga golvsocklar, djupa nischer, takrosetter, smyckade kakelugnar och inte minst en generös takhöjd. Här bor man med anor från en svunnen tid som i en fin balans möter ett modernt kök och badrum. Balkong i eftertraktat gårdsläge blir som ett extra rum om sommaren. Denna fantastiska våning återfinns med direkt närhet till Odenplan på attraktiva Upplandsgatan. Hjärtligt välkomna till visning!

80 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 947 kr inkl värme, vatten och kabel-TV (bas). Obligatoriskt tillägg om 55 kr för Fiber.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
80 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1882
Driftskostnad:
521 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

80 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna smakfulla sekelskiftesvåning. Här samsas vackra tidstypiska detaljer med moderna funktionella lösningar vilket skapar ett funktionellt boende med hög charmfaktor. Genomgående lägenhet med högt i tak, ljusa väggar samt trätiljor på golvet. Med två vackra kakelugnar och balkong är detta utan tvekan en av Vasastans finaste treor.

Hall - Välkomnande entré genom ståtliga pardörrar med säkerhetsklassning. Hallen erbjuder plats för mindre hallmöbel och utomordentlig förvaring för hela familjens ytterkläder och skor i en klädkammare som döljer sig bakom en speglad dörr.

Kök - Härligt kök i läge in mot gård och med en internationell känsla med bardisk intill fönstret som fungerar utmärkt som frukosthörna eller för gästerna att hänga vid medans matlagningen pågår. Köket erbjuder god förvaring i skåp från golv till tak samt bra med arbetsyta. Maskinellutrustning bestående av spis, fläkt, ugn, diskmaskin samt kyl/frys.

Sovrum - I avskilt, lugnt läge i fil med gården ligger det ena av de två rymliga sovrummen. Härifrån når man balkongen med vacker utsikt över gårdarna. Även här finns en vacker kakelugn som bidrar till den charmiga känslan i rummet och fint matchar tapeten från Svenskt Tenn. Rummet erbjuder god plats för dubbelsängen såväl som diverse förvaringsmöbler.

Balkong - In mot en öppen gård och med utsikt över himmel å vackra gårdar har man denna underbara balkong. Som ett extra rum om sommaren med sol från tidig morgon fram till lunch. Vackert vita räcken och trätrall gör balkongen trivsam och här finns gott om utrymme för möblemang såväl som diverse planteringar.

Sovrum/gästrum - I läge med vy över Upplandsgatans ligger det andra sovrummet. Även detta rum är rikt smyckat av vackra detaljer och erbjuder två stora fönsterpartier. För den som önskar skulle rummet med lätthet kunna delas upp till två mindre sovrum eller fungera fint som ett större lek- och sovrum för mer än ett barn i familjen.

Sällskapsrum - I fil med Upplandsgatan finns det generösa sällskapsrummet. Två unikt välvda fönsterpartier erbjuder rummet ett fint ljusflöde. Flertalet tidstypiska detaljer i detta rum sätter en oerhörd charm utöver den praktfullt smyckade kakelugnen. Här finns gott om yta för en större matplats såväl som soffmöblemang. Längs ena väggsidan erbjuds hyllor från golv till tak för förvaring och en mindre garderob finns bakom en speglad dörr.

Badrum - Stilfullt badrum, helkaklat i sobert grått med infällda spotlights och golvvärme installerat. Utrustat med wc, kommod med skålformat handfat, spegel, handdukstork, tvättmaskin samt en rymlig duschhörna med vikdörrar.

Sammanfattningsvis en unik våning med bästa läge invid Odenplan. Här återfinns sekelskiftescharmen till det yttersta och sätter en underbar prägel. Helt enkelt en praktfull lägenhet i hjärtat av Vasastan.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns

Avgift

3 947 kr inkl värme, vatten och kabel-TV (bas). Obligatoriskt tillägg om 55 kr för Fiber.

Driftskostnad

6 260 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 360 kr
Försäkring: 3 900 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

6,4128%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1882

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 juni 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 164 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kv Karlavagnen

Övrigt

FÖRRÅD: Till lägenheten hör ett normalstort källarförråd

KABEL-TV: Fastigheten är kopplad till ComHem

FIBER: Föreningen har anslutit fastigheten till Stockholms stadsnät som levererar 100mb. Per månad tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 55 kr för fiber.

KAKELUGNAR: Provtryckta 2017. Skulle kunna tätas för använding.

TVÄTTSTUGA: En fräsch tvättstuga finns i källaren som är fullt maskinellt utrustad.

GEMENSAMMA UTRYMMEN: Föreningen har en trevlig innergård med uteplatser med grillmöjlighet på sommaren. Barnvagnsförråd finns ute på gården.

PARKERING
I området tillämpas boendeparkering där mantalsskriven i stadsdelen kan söka tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 900 kr, alternativt löses biljett för ca 50 kr/dygn.

OMRÅDET
Perfekt läge med närhet till allt av vad Vasastan kan erbjuda. Vid Odenplan finns flertalet caféer, restauranger och butiker. Mycket bra kommunikationer med T-bana samt bussar som tar dig runt hela stan. Mataffärer finns i direkt närhet. Med några minuters promenad nås Drottninggatan, Hötorget och City. Inte långt bort finner du även mysiga grönområden med promenadstråk så som Observatorielunden, Tegnérlunden, Hagaparken och Vasaparken.

Förening

Namn

Brf Upplandsgatan 36

Om föreningen

Brf Upplandsgatan 36 är en äkta förening som består av 16 bostadsrätter och fyra lokaler. 2009 köpte föreningen fastigheten.

Genomförda renoveringar:
Stambyte - 2009
Hissinstallation - 2009
Vattenburet värmesystem - 2009
Nytt tak gathus - 2009
Källarförråd - 2009
Brandsäkrat ytterdörrar - 2009
Tvättstuga - 2009
Råttsäkrat källare, ventiler - 2011
Taktsäkerhet gårdshusen - 2011
Fibernät i fastigheten - 2012
Källardörr förstärkt med brytskydd - 2012
Renovering av stuprör och fasad - 2013
Renovering av lokaler - 2014
Nytt plåttak gårdshus - 2015
Kittning och målning av fönster gårdshus - 2015
Stambyte gårdshus - 2015
Entré- och trapphusrenovering - 2015
Gårdsrenovering - 2015
Installation av säkerhetsdörrar - 2015
Balkongbyggnation - 2016

Om området

Karta

Hör av dig till Nadine Ekstrand för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad