Wallingatan 13, 2 tr

Bilder

  • Såld!

Wallingatan 13, 2 tr , Vasastan Norrmalm , STOCKHOLM

3 Rok med balkong i söderläge!

Välkommen till denna fantastiska 1800-tals pärla på attraktiva Wallingatan. Här erbjuds balkong i solsäkert söderläge som en pampig kakelugn i sällskapsrummet. Bostaden är genomgående i gott skick med ett fullt utrustat kök i öppen anslutning till matplats och vardagsrum. Matplats kan placeras både i kök som vardagsrum. Två stora sovrum belägna i lugnt och ostört gårdsläge. Attraktiva, tidsenliga attributer som takstuckatur, speglade nischer, pardörrar, kakelugn, speglade dörrar, vackra furugolv och en generös takhöjd.

Brf Barnhuset 14 är en stabil och mycket välskött förening med väldigt låg belåning på 1.7 mkr och en stor hyresrätt på 132 kvm som tillgång. Låg månadsavgift!

95 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 697 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
95 kvm
Våning:
2
Byggår:
1889

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

95 kvm

Rumsbeskrivning

Följande planlösning presenteras:

Hall: Välkomnande och ljus hall som leder vidare mot kök, vardagsrum, badrum och sovrum. Vackert furugolv med patina som är genomgående för bostaden och gråmålade väggar. God förvaring och säkerhetsgaller.

Sällskapsrum: Väldisponerat och otroligt rymligt sällskapsrum med en fantastisk atmosfär. Fint ljusinsläpp från tre fönster i fil. Vackert utsmyckad kakelugn (fungerar att elda i). Tidsenliga detaljer som vackert furugolv, speglade nischer, takrosett, takstuckatur, generös takhöjd och höga golvsocklar. Speglade pardörrar som leder in mot kök och master bedroom.

Kök: Rymligt kök med goda förvaringsmöjligheter och goda arbetsytor. Matplats ryms i köket med plats för 6-8 personer. Smakfull och tidlös stil i form av vita luckor, silverbeslag och bänkskiva i trä. Fullt maskinellt utrustad med inbygg ugn, mikro, kyl/frys, häll, fläkt och diskmaskin.

Master Bedroom: Stort master bedroom med ljusa ytskikt och mycket god förvaring i form av garderobsvägg. Pardörrar som leder ut till lägenhetens solsäkra balkong. Utanför finns även en rymlig klädkammare som kan göras om till gästwc.

Balkong: Stor balkong i soligt söderläge. Utrustad med infravärme, belysning och markis.

Sovrum: Även detta sovrum är beläget i rofyllt läge mot föreningens innergård. Passar utmärkt som barnrum där säng, klädförvaring och ytterligare möblemang ryms. Utanför sovrummet finns även inbyggda garderober.

Badrum: Helkaklat och fullt utrustat badrum. På golvet ligger grått klinker och väggarna är vitkaklade. Utrustad med wc, kommod med handfat, dusch, handdukstork, golvvärme och spotlights.

Varmt välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns ej

Avgift

3 697 kr inkl värme, VA

Andel i föreningen

9,7%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1889

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Fastighetsbeteckning

Barnhuset 14

Övrigt

FÖRRÅD
Till bostaden hör ett källarförråd på ca 8 kvm.

DRIFTSKOSTNADER
Säljarens nuvarande driftskostnader:

El: Ca 550 kr / mån.
Hemförsäkring: Ca 293 kr / mån.

Baserat på 2 person i hushållet.

Förening

Namn

Brf Barnhuset 14

Om föreningen

Brf Barnhuset 14 är en äkta förening med god ekonomi. Föreningen bildades 1998. Föreningen innefattar 10 lägenheter varav 9 är bostadsrätter och 1 bostad är upplåten med hyresrätt. Hyresrätten är 132 kvm och arbete för att upplåta den med bostadsrätt pågår vilket kommer att ge ett substantiellt tillskott i föreningens kassa.

Föreningen är mycket lågt belånad (1 529 kr/kvm) och har gott om medel i underhållsfond och kassa.

Gemensamma utrymmen
En fullt utrustad tvättstuga finns belägen i källaren. Utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och strykbräda. Cykel- och barnvagnsrum finns beläget i källaren samt på innergården. Föreningen har även en möblerad innergård.

Området
Lugnt cityläge mitt i Stockholms hjärta med närhet till mycket goda kommunikationer (tunnelbanenätets alla linjer, gröna, röda och blåa linjen, Arlandabussar och Arlanda express). Bekvämt gångavstånd till Drottninggatan, Hötorget och Stureplan med shopping, biografer, restauranger och saluhall. Sabbatsbergsområdet finns strax intill med gott om butiker och bra restauranger.

Antal lägenheter

10

Antal hyresrätter

1

TV och Bredband

Kabel-tv och bredband levereras via Comhem.

Parkering

Det finns goda möjligheter att få parkeringsplats i flera garage i närområdet genom Stockholm Parkering.

För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr, alternativt löses biljett för 75 kr/dygn.

Renoveringar

2017-2018: Yttertaksrenovering.
2017-2018: Renovering av tvättstuga.
2017-2018: Viss renovering av rörstammar.
2017-2018: Fiber (internet) indraget i lägenheterna.
2016: Tvättstugans maskiner har bytts ut.
2016: Föreningen har ställt iordning innergården med ett snyggt trädäck och nya utemöbler köptes in.
2014: Stamspolning (sker löpande var 5:e år).
2013: Takrenovering.
1991: Trapphusrenovering.
1989: Fönsterrenovering.
1970-71: Stambyte kök och badrum.

Stammarna är i gott skick och det föreligger inget behov för åtgärder på dem. Stammarna spolas regelbundet. Föreningen har inga planerade renoveringar.

Ekonomi

Föreningen har beslutat att höja avgifterna med 2.5% från årsskiftet för att möta en annorlunda inflationsutveckling, avstämt med styrelsen (2018-10-19).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja.

Äger föreningen marken?

Nej, föreningen innehar tomten med tomträtt. Nuvarande avtal löper på till och med 2027-12-31.

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

480 kr

Om området

Karta

Hör av dig till Veronica Duljic för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad