Birkagatan 17

Bilder

  • Såld!

Birkagatan 17 , Vasastan Birkastan , Stockholm

Ljuvlig 1 rok i attraktiva Birkastan! Lägenheten är ljus och i genomgående gott skick med ljus färgsättning samt bra förvaringslösningar. Tyst och rofyllt läge mot föreningens lugna innergård. Möjlighet finns att göra om till 1.5 eller 2 rok, se alternativa planritningar. Praktisk planlösning som erbjuder plats för säng, matplats och soffa med tillhörande möblemang. Generös takhöjd och flera stora fönster som bidrar till en ljus och harmonisk atmosfär.

Suveränt läge i Birkastan och invid S:t Eriksplan med närhet till många omtyckta restauranger och caféer runt hörnet på Rörstrandsgatan, grönområden samt bra förbindelser. Stabil äkta bostadsrättsförening med god ekonomi.

35 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
1 472 kr inkl värme, VA samt Kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
35 kvm
Våning:
, hiss finns
Byggår:
1904

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

35 kvm

Rumsbeskrivning

Följande planlösning presenteras:

Hall: Ljus och välkomnande hall med exklusivt italienskt klinkergolv i mörkgrå nyans. Vitmålade väggar, dimmerstyrda infällda spotlights. Här erbjuds utmärkt förvaring i form av en klädkammare kombinerad med städskåp. Ingång till badrummet genom en skjutdörr.

Allrum: Luftigt vardagsrum med plats för såväl dubbelsäng som soffa och en matplats om så önskas. Ljuvlig kakelugn som fungerar att elda i. Infällda spotlights i taket. Vita väggar samt vitt italienskt klinker på golv. I bästa söderläge finns två vackra parfönster som ger ett underbart ljus. Här har ni utsikt över den lummiga innergården som är mycket välskött med planteringar och grillmöjligheter.

Kök: Stilrent kök med optimal förvaring bl.a. går överskåpen hela vägen upp till taket. Köksluckor i högblank vit färg och vitt kakel som stänkskydd. Köket är fullt maskinellt utrustat med integrerad diskmaskin, kombinerad kyl/frys, gasspis från Siemens med varmluftsugn och en kolfilterfläkt. Även här ligger det exklusiva italienska klinkergolvet.

Badrum: Helkaklat badrum med vitkaklade väggar och vitt klinker med undantag för duschen som har en mörkare klinker lagd. Öppna hyllplan och två stora, inbyggda speglar i vinkel. Duschdel med stavmosaik på golv och dusch med handmodul. Utrustat med vägghängd wc, vägghängt handfat samt en elburen handdukstork. Infällda spotlights i taket.

Sammantaget en smakfullt renoverad sekelskifteslägenhet på bästa adress med exklusiva materialval i välskött förening med låg belåning.

Varmt välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

1 472 kr inkl värme, VA samt Kabel-TV

Andel i föreningen

2,4415%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1904

Energideklaration

Utförd.
Energiklass: -

Fastighetsbeteckning

kv Eldaren 9

Övrigt

DRIFTSKOSTNADER:
El: Ca 250 kr/mån.
Hemförsäkring: Ca 300 kr/mån.
Gas: Ca 300 kr/mån.

Summa: Ca 850 kr/mån.

Baserat på 1 person i hushållet.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 3 kvm.

Förening

Namn

Brf Eldaren Nr 9

Om föreningen

Brf Eldaren nr 9 är en äkta bostadsrättsförening som upplåter sammanlagt 21 st lägenheter, samtliga med bostadsrätt, och förfogar även över en lokal om 99 kvm (hyresrätt). Föreningen har stabil ekonomi med låg belåning och de äger marken. Föreningen bildades år 1971.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Det finns källarförråd, cykelförråd med ingång direkt från gatan, barnvagnsrum, grovsoprum, hobbyrum och tvättstuga (2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp, 1 mangel).

OMRÅDET
Birkastan är ett av av Stockholms absolut mest populära områden. Upplev pulsen på Rörstrandsgatan med ett stort utbud av mysiga restauranger, designbutiker och populära caféer. Behagligt gångavstånd till Karlbergs slott med motionsslinga och vackra promenadstråk längs kanalen och nära till härliga Hagaparken. Över bron finns Kungsholmen med bra shopping i Västermalmsgallerian. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana, flygbussar samt flertalet bussar (bl.a. 3, 4, 72, 42). Pendeltåg finns vid Odenplans Station med uppgång på Vanadisvägen.

Antal lägenheter

21

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till ComHem.

Parkering

Externa garage finns i området. I övrigt tillämpas boendeparkering.

Boendeparkering tillämpas i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se. Tillståndet kostar 300 kronor. en periodbetalning på 30 dagar kostar 1 100 kr, alternativt löses biljett för 90 kr/dygn.

Renoveringar

2018-2019: Delar av taket har renoverats.
2017: Hissrenovering.
2017: Indragning av Fiber.
2016: Automatisk dörröppnare installerades till den stora entrédörrren.
2015: Stamspolning.
2015: Installation av ny porttelefon.
2010: Spolning av avloppsstammar, OVK-besiktning samt kontroll av rökkanaler.
2010: Målning av tak.
2006: Ommålning av fönster.
2001: Putsning av fasad mot gård.
1980: Stambyte.
1978: Elstigare.
1978: Fasadrenovering.

Kommande renovering:
Taket kommer totalrenoveras.

Ekonomi

Inga planerade avgiftsändringar, avstämt med styrelsen (2019-06-19).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja.

Äger föreningen marken?

Ja.

Överlåtelseavgift

1165 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Karta

Hör av dig till Veronica Duljic för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad