Brunstorpsvägen 56

Bilder

  • Såld!

Brunstorpsvägen 56 , Säve , Göteborg

Charmigt 2-planshus med karaktär! Snart har du chansen att förvärva en nyrenoverad, äldre villa med riktigt smakfull interiör. I mysiga Brunstorp finner du denna bostad och dess vackra, naturnära tomt med flera fruktträd och en gräsmatta där barnen kan springa runt och ha det bra. Stora delar av huset är nyrenoverat men med en modernt rustik stil där man tagit tillvara på husets äldre detaljer. Huset är kvadratsmart med två stora sovrum på övervåningen och kök och allrum på husets nedre plan. Härifrån når du även en härlig altan i ett privat läge. Kontakta mig så berättar jag mer!

93 kvm, 3 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
93 kvm
Biarea:
50 kvm
Tomtarea:
887,9 kvm
Byggår:
1935
Driftskostnad:
1 666 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

93 kvm

Biarea

50 kvm

Rumsbeskrivning
Entréhall

Villan välkomnar er med en nyrenoverad farstu i grå ton och betonggolv, försedd med eldriven golvvärme. Väl inne i hallen möts ni av ett vackert klinkergolv i terrakotta-liknande kulört (vattenburen golvvärme) och den smakfullt bevarade, upplysta murstocken i tegel fångar snabbt uppmärksamheten. Här har man bevarat gamla dörrar i grönt och fått till den modernt rustika känslan som kommer att prägla huset i stort. Här finner ni även ett skåp med spegeldörr och möjlighet till förvaring.

WC

I hallen finns en smidig extra toalett med vacker, blommig tapet och smakfull belysning.

Kök

Köket från Kvik har en industriell stil med schackrutigt golv som fångar upp hallens gröna ton och kakel med mörka fogar som ger behaglig känsla. Fönster i två riktningar gör köket ljust och bjuder på utsikt mot trädgården. Belysningen är genomgående i en varm ton och köket har effektfulla spotlights. Här finns diskmaskin, stor diskho, induktionshäll, kyl och frys. Utöver det finns en stor frysbox i källaren. Rummet har även vattenburen golvvärme.

Vardagsrum

Husets största rum är allrummet med plats för både matsalsbord och soffgrupp. Här har man bevarat det gamla brädgolvet från husets ursprung och tapetserat i en ljusblå, lätt mönstrad tapet. Rummet är ljust med fönster i flera riktningar och en dubbel glasdörr mot altanen. Man kan på ett smidigt sätt förvandla en del av detta rum till sovrum vid behov.

Altan

2015 byggde man en stor, insynsskyddad altan på husets baksida. Då altanen ligger i västerläge kan här avnjutas många soltimmar och närheten till naturen är slående. Här finns gamla, vackra äppelträd på tomten och blomstrande natur precis bredvid.

Övre plan

En trappa upp möts ni av charmigt snedtak där man utnyttjat en del av ytan med lågt i tak till att göra en snygg bänk med förvaringsmöjligheter. Fönster mot framsidan bidrar med ljus och det finns utrymme för kontorsplats i detta rum. Från det här rummet når ni övervåningens två sovrum samt badrummet.

Master bedroom

När man kommer upp för trappan nås ni av ett stort sovrum till höger. Här finns gott om plats och rummet skulle kunna byggas om till två mindre sovrum. Längst in i rummet finns två garderober på varsin sida om fönstret som vetter mot husets baksida och dess grönska.

Sovrum 2

Det andra sovrummet är också rymligt och även här syns murstocken i ena hörnet. I bortre änden har man nyttjat snedtakets lägre höjd till att skapa ett praktiskt förvaringsutrymme, diskret dolt bakom en dörr.

Badrum

2016 renoverades badrummet och här finns idag ett snyggt grönmönstrat klinkergolv, som binder ihop stilen med övriga delar av huset. Här finns dusch med glasdörrar, toalett och handfat. Även i detta rum finns el- och vattenburen golvvärme.

Källare

Väl tilltagen källare med stora förvaringsytor. Här hittar ni husets två tvättmaskiner, en extra frys och ett rum där bergvärmepumpen står. Perfekta ytor för förvaring eller verkstad för den händige.

Charmigt 1½-planshus med karaktär! Nu har du chansen att förvärva en nyrenoverad, äldre villa med riktigt smakfull interiör. I mysiga Brunstorp finner du denna bostad och dess vackra, naturnära tomt med flera fruktträd samt en gräsmatta där barnen kan springa runt. Husets äldre detaljer är bevarade på ett smakfullt sätt som samtidigt omfångas av ett nyrenoverat boende med en modern rustik stil. Huset är kvadratsmart med två stora sovrum på övervåningen och kök och allrum på husets nedre plan. Härifrån når du även en härlig altan i ett privat läge. Kontakta mig så berättar jag mer!

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1935

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 maj 2019
Energiklass: C
Energiprestanda: 77 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2- och 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

Altan i västerläge.
Fiber finns.

Fastighetsbeteckning

Brunstorp 2:15

Övriga byggnader

Renoveringar och installationer:
Bergvärme installerat 2014.
Vardagsrum renoverat 2014.
Sovrum renoverade 2014.
Dränering gjord 2015.
Badrum gjort 2016.
Kök (Kvik) gjort 2017, diskmaskin från 2015. Resterande vitvaror från 2017.
Övervåningens hall renoverad 2017.
Nedervåningens hall renoverad 2018.
Tvättmaskin x2 varav den ena är från 2018.
Farstu renoverad 2019.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

20 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 12 000 kr
VA: 4 400 kr
Försäkring: 3 600 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Renhållning ingår i kostnaden för VA.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 101 000 kr, varav byggnadsvärde 937 000 kr

Summa pantbrev

2 154 756 kr

Tomt

Areal: 887,9 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Fiber

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Förmån, Officialservitut: Väg, 14-SÄE-324

Viktiga dokument

Om området

Säve

I Säve har jordbruket varit den dominerande näringen sedan urminnes tider. Många av markerna är helt oskiftade, och har brukats oavbrutet sedan järnåldern. Än idag är det en typisk jordbruksbygd, om än med vissa förortsinslag. Förutom jordbruksfastigheter finns villafastigheter. Det finns extremt många fornlämningar i Säve.

Kommunikation

Göteborgs längsta väg, Kongahällavägen och går igenom Säve. Vägen går mellan Torslanda, via Låssby och Björlanda, till Bärby Korsväg. Vid T-korsningen med Tuvevägen fortsätter den genom Säve samhälle till Gunnesby. Vägen rakt fram leder till Kornhalls färja. Buss nr 35, 36 och 37. Ca 200 meter från huset finns busshållplats där du tar dig till stan på 30 minuter.

Närservice

Närmaste köpcentrum är Bäckebol med dess stora utbud av affärer samt Kungälv. Ett annat alterativ är Backaplan eller Amhult. Lokal kiosk finns vid Säve station. Förskola finns 100 meter från huset och det går skolbuss i området.

Parkering

Fri parkering i området.

Karta

Hör av dig till Daniel Berntsson eller Lotta Bratland för mer information!

Daniel Berntsson

Daniel Berntsson

Göteborg Torslanda

Reg Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0700-92 15 51

daniel.berntsson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad