Gamla Tumlehedsvägen 1

Bilder

  • Såld!

Gamla Tumlehedsvägen 1 , Torslanda Tumlehed , Göteborg

En härlig lägenhet á 3rok på översta våningen i Tumlehed! Generösa rum med underbart ljusinsläpp från lägenhetens alla fönsterpartier. Här får du två sovrum, vardagsrum, ett fräscht kök och en inglasad balkong i insynsskyddat läge. Nära natur, hav och service. Välkomna på visning!

78 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 515 kr Inkl värme, VA, kabel-TV och bredband.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
78 kvm
Våning:
3
Byggår:
1966
Driftskostnad:
350 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

78 kvm

Rumsbeskrivning

Luftigt, lättskött och välkomnande; ett inbjudande boende på högsta våningen! Ljusa och lättmöblerade rum med stora fönsterpartier är en del av vad du får i denna väldisponerade 3:a. Utanför rummen och
balkongen har ni ett vackert skogsparti som ger fin utsikt samtidigt som det skyddar mot insyn från närliggande hus.

En rymlig hall med stilfullt mörkt klinkergolv och vita väggar välkomnar dig när du öppnar dörren. Här finns det plats för större hallmöbler och till vänster finns även ett klädförråd i mycket bra storlek!

Det största sovrummet har en vit bas med träpanel på en av väggarna som pricken över i. Avhängningsmöjligheter finns till höger i form av tre garderober som rymmer både kläder och diverse annat behövligt. Vita väggar och eklaminat på golvet är, förutom med hallens klinker-undantag, ett genomgående tema i hela lägenheten. Sovrummets stora fönster skapar levande naturtavlor som en del av interiören, kan du trivas med alla årstider.

Sällskapsrummet har stora låga fönster längs hela ytterväggen som öppnar upp det redan stora rummet ytterligare. Rummets storlek gör att det finns utrymme för både soffgrupp och matplats. Ett underbart rum för både avkoppling och umgänge. Från rummet kommer man ut på den inglasade balkongen som med sina fönster och storlek blir som ett extra rum. En plats att njuta av solen men även koppla av om regnet kommer. Nedanför balkongen intill grönområdet finns en gemensam uteplats och intill en murbyggd grill.

Ett kök som är både gediget och fuktionellt med bra förvaring och stora arbetsytor, allt utan att ge avkall på estetiken. Klassiskt vita skåpsluckor, med arbetsbänkar i oljad ek fyller detta kök väl de krav som kan ställas av kock och matgäster.

De vitmålade väggarna har i sovrum nummer två fått sällskap av en fondvägg i ljusrosa ränder som diskret bryter av från lägenhetens övrigt vita tema. Enkelsäng, skrivbord och bokhylla eller kanske en byrå har en given plats.

Badrum
Helkaklat badrum med stor dusch. Gemensam tvättstuga finns i huset men lägenheten erbjuder även bekvämlighet med en egen tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 515 kr Inkl värme, VA, kabel-TV och bredband.

Driftskostnad

4 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

VA, sophantering, bredband, värme, kabel-tv ingår i månadsavgiften. Försäkringspremien är inviduell. Kontakta ditt försäkringsbolag för korrekt uppgift.

Andel i föreningen

0,60533%

Andel av årsavgiften

0,60533%

Reparationsfond

6538 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1966

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 november 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Torslanda 36:31

Övrigt

Balkong och förråd på ca 5-6 kvm.

Överlåtelseavgift betalas av säljaren.

Förening

Namn

HSB Brf Prästgården

Om föreningen

En välskött BRF i trivsamt område nära service, kommunikationer och elljusspår. Bostadsrättsföreningen HSB Prästgården i Göteborg är ett privatbostadsföretag som har till syfte att upplåta bostadsrätter åt sina medlemmar. Föreningen äger fastigheten Torslanda 36:31 i Göteborg med nybyggnadsår 1966. I dessa fastigheter finns 174 st l��genheter fördelat på 13 st 1:or, 53 st 2:or, 81 st 3:or och 27 st 4:or samt 2 lokaler. Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar.

Tvättstugor finns i hus nr 5 och 6. Där finns en tavla där du hänger ett tvättlås för tidbokning vid angivna maskiner.
Det finns cykelförråd (till vänster i entrén), källarförråd och samlingslokal.

För mer information läs på föreningens hemsida www.hsb.se/goteborg/prastgarden eller kontakta föreningen.

Antal lägenheter

174

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

TV: Digital-tv via Bredbandsbolaget - ett grundutbud - ingår i månadsavgiften.
Internet: Via Telia Bredband FiberLan upp till 100/10Mbt/s ingår i avgiften, möjligt att utöka för snabbare uppkoppling mot en kostnad.
Mer info: https://www.hsb.se/goteborg/brf/prastgarden/nyheter/tv-bredband-och-telefoni/

Parkering

134 parkeringsplatser att hyra, 200kr/mån, separat kö.
47 garageplatser att hyra, 400kr/mån, separat kö.
MC-parkering genom 14 st p-platser finns i mån av plats.

Renoveringar

2005 Fastigheterna stamrenoverades med nya badrum av föreningen genom PEAB.
2016 På PEABs bekostnad byttes alla radiatorer i badrummen Tvist om garantiarbeten mellan PEAB och deras underleverantör kvarstår då några bostäder har problem med avloppet i badrummet.

Utbyte av fönster till 3-glas påbörjades 2016 och förväntas vara färdigställt 2018.

Förväntad framtida utveckling innefattar byte av gamla belysningssystem, översyn av dagvattenledningar och brunnar, reparation och byte av skyltar samt fortsatt fasadputsning.

Ekonomi

Medel för planerat underhåll finns budgeterade, höjning av månadsavgiften gjordes senast oktober 2013 med 4 %. Ytterligare höjningar ej planerade för närvarande. Föreningen bedöms ha god ekonomi. Överlåtelseavgift betalas av säljaren på 2,5% av prisbasbeloppet (1138 kr 2018). Pantsättningsavgift betalas av köparen på 1% per pant av pbb (455 kr 2018). Andelen i HSB för medlemmar som har bostadsrätt är 500 kr samt en årsavgift på 300 kr (1/8 - 31/12 150 kr). Andelen återbetalas vid utträde.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd om ca 5-6 kvm.
Inga restrektioner för husdjur.
Felanmälan görs till föreningens fastighetsskötare.
Expeditionen är öppen helgfri mån 18-19 första och tredje veckan i månaden.

Om området

Torslanda Tumlehed

Tumlehed är något av en lite okänd pärla i Torslanda! Området har blandad bebyggelse med radhus, friliggande villor och lägenheter. Det ligger lite lantligt men ändå när till allt vad Torslanda har att erbjuda i form av närservice och barnomsorg! Här har ni strövområden och grönskande natur inpå knuten.

Barnvänliga Tumlehedsbadet erbjuder en liten sandstrand och en brygga. Önskar man lite mer avskildhelt är det bara att promenera ut på de omgivande klipporna kring Strömsund. Här finns även en liten småbåtshamn där det finns goda möjligheter att få en båtplats, åtminstone för en mindre båt.

Kommunikation

Kommunikationer: Det finns goda kommunikationer med både expressbussar och lokal busstrafik. Se www.vasttrafik.se för mer information.

Närservice

Närservice: Willy's matbutik, Hemköp vid Torslanda Torg där ni även finner frisör, restaurang, café och gym.

Amhults centrum ligger lite längre bort, men här finner ni ett bredare utbud inklusive ICA Maxi, klädbutiker, banker, restauranger etc.

Karta

Hör av dig till Christine Löfgren eller Julia Eriksson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad