Mosskullestigen 11B

Bilder

  • Såld!
  • Välkomna till ert nya hem - Mosskullestigen 11B
  • Funktionellt med bra förvaring och lättskötta ytor
  • Det inbjudande vardagsrummet ansluter till altanen
  • Generös sängkammare! Extra bred säng? Inga problem
  • Kontaktbild Annika Fox

Mosskullestigen 11B , Torslanda Tumlehed , Göteborg

Ett underbart boende för ung eller äldre i ett etablerat villaområde i Tumlehed. Ett välskött enplans-hus som gärna tar en ansiktslyftning inomhus. Här erbjuds 110 väl disponerade kvm - generöst kök, 3 bra sovrum och vardagsrum. Altandäck i söderläge lättskött trädgård samt inbyggd carport med förråd får ni på köpet!

110 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
110 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 169,6 kvm
Byggår:
1987
Driftskostnad:
1 539 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

110 kvm

Rumsbeskrivning
Entréhall

Ni välkomnas in i en ljus och välkomnande entréhall med ljusa tapetserade väggar och praktisk klinker i beige på golvet. Avhängning respektive förvaring kan ske på vägg och i en vit dubbelgarderob.

Hall

Från entrén leder en hall med ljusa tapetserade väggar samt parkettgolv vidare in i husets olika rum.

Sovrum 2/ arbetsrum

Arbetsrum, TV-rum eller sovrum 2? Här finns plats för en enkel- eller dubbelsäng, skrivhörna samt förvaringsmöbler som garderob och byrå. Alternativ gör ni det till ett trevligt TV- eller spelrum. Fönstret mot trädgården skänker både ljus och en rofylld känsla. Lindblomsgröna tapeter mot ekparkett (laminat) på golvet.

Badrum

Den ljusa våtrumstapeten på väggarna, dito plastmatta samt ett fint ljusinsläpp från ett stort fönster gör badrummet ljust och välkomnande. Här finner ni ett badkar, sanitetsporslin och handfat i vitt samt ett överskåp i ek med spegelglas.

Sängkammare

Den blå tonen på det tapetserade väggarna inger en lugnande känsla, tillsammans med det naturliga ljuset från fönstret mot trädgården. Ett stort rum där ni lätt kan sätta upp en hel garderobsvägg (idag finns här 3 garderober i vitt). Då finns det fortfarande utrymme för dubbelsäng, sängbord och kanske en byrå eller ett par stolar. På golvet furuplank.

Kök

Köket ligger till höger om entréhallen och är generöst tilltaget. Här sitter ni bekvämt ca 8-10 personer vid matplatsen vid fönsterpartiet medan kocken rumsterar bland grytor och kastruller. Ett rum där man gärna samlas och umgås! Köksluckorna går i traditionellt vitt, stänkskyddet i beige kakel samt diskbänk i rostfritt och eklaminat. Kyl och frys från Samsung (2014), fläkt från Franke (2012) övriga vitvaror liksom köksskåp och bänkar är äldre. De tapetserade väggarna går i en mild blå ton, på golvet ligger ett lättskött laminatgolv i ljust grått.

Vardagsrum

Ett välkomnande rum som får ljusinsläpp både från entréhallen och från fönsterpartiet ut mot altanen. Här är det lätt att möblera! Placera en soffa för familj och vänner längs ena väggen, kanske med en fåtölj som komplement? TV-möbel och/ eller bokhylla får också plats. Väggar i ljus tapet matchas av ekparkett. Från vardagsrummet tar ni er ut på den stora altanen i sydostläge - en plats att trivas på både under soltimmar och på grillaftnar!

Groventré

Från köket når ni tvättstugan, gästtoaletten och sovrum 3 via en möblerbar hall med ytterligare en entrédörr. Denna möblerbara hall har ljusa väggar och samma ljusgrå laminatgolv som i köket. För förvaring och avhängning finns både en dubbelgarderob i vitt samt avhängningsmöjlighet på vägg och golv.

Gäst-toalett

Här finns det som förväntas av en gäst-toalett, dvs. sanitetsporslin och handfat, båda i vitt. På golvet plastmatta i milt grönt, på väggarna ljus tapet.

Tvättstuga

Praktiskt inredd med fristående vask, överskåp, tvättmaskin (2012) hyser detta rum även en dusch-kabin. Här inne finner ni vidare både varmvattenberedare (2004) och luftvärmeväxlaren (uppskattningsvis installerad under 1990-talet). Ljusa väggar och milt grön plastmatta på golvet.

Sovrum 3

Lite avskilt ligger husets tredje sovrum; kanske passar det som tonårsrum eller arbetsrum? Ett fräscht rum där fönstret släpper in fint ljus från trädgården, vilket reflekteras på de vitmålade väggarna. Här kan ni placera en större säng och skrivbord, eller kanske lite bokhyllor och en soffa? Möblera efter behov. På golvet lättskött laminat i brunbetsad ek.

På en insynsskyddad tomt av generös storlek finner ni familjehemmet som har allt - det är bara familjen som saknas! Välkomna till en mycket välskött och välplanerad enplans-villa där ni med enkla medel kan sätta er prägel och göra det till ett hem att vara stolta över. Solen åtnjuts på altan-däcket i söderläge, förvaring för bil och en del annat i den friliggande inbyggda carporten. Den härligt generösa tomten med utsikt över dalgången nedanför Mosskullen får ni på köpet!

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1987 Skidsta-Villan

Uppvärmning

Luftvärmepump + direkt-el

Ventilation

Mekanisk, FTX (luftväxlare)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 april 2015
Energiklass: E
Energiprestanda: 78 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

På baksidan av huset finns ett härligt stort altandäck i trä med staket runt om, placerat i bästa söderläge - sol . Här har ni gott om plats för både matplats, grill och solstolar.
På kortsidan i sydväst finns ytterligare en vindskyddad stensatt uteplats med rum med bord och fyra stolar.

Fastighetsbeteckning

Tumlehed 2:108

Övriga byggnader

Friliggande inbyggd carport med förrådsutrymme.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

18 476 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 11 548 kr
VA: 5 328 kr
Väg, samf: 1 600 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

I uppvärmningskostnaden ingår uppvärmning av förråd i carport samt hushållsel. I VA-avgiften ingår kostnad för renhållning.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 309 000 kr, varav byggnadsvärde 991 000 kr

Summa pantbrev

865 000 kr

Tomt

Areal: 1 169,6 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En generös tomt med avskilt läge där barn, husdjur och trädgårdsintresserade bör trivas som fisken i vattnet!

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Tumlehed GA:1, GA:12, GA:14
Förmån, Officialservitut: Väg

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Torslanda Tumlehed

Tumlehed är något av en lite okänd pärla i Torslanda! Området har blandad bebyggelse med radhus, friliggande villor och lägenheter. Det ligger lite lantligt men ändå nära till allt vad Torslanda har att erbjuda i form av närservice och barnomsorg! Här har ni strövområden och grönskande natur inpå knuten.

Barnvänliga Tumlehedsbadet erbjuder en liten sandstrand och en brygga. Önskar man lite mer avskildhelt är det bara att promenera ut på de omgivande klipporna kring Strömsund. Här finns även en liten småbåtshamn där det finns goda möjligheter att få en båtplats, åtminstone för en mindre båt.

Kommunikation

Kommunikationer: Det finns goda kommunikationer med både expressbussar och lokal busstrafik. Se www.vasttrafik.se för mer information.

Närservice

Närservice: Willy's matbutik, Hemköp vid Torslanda Torg där ni även finner frisör, restaurang, café och gym.

Amhults centrum ligger lite längre bort, men här finner ni ett bredare utbud inklusive ICA Maxi, klädbutiker, banker, restauranger etc.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s Hemma
1,7 km
Maxi ICA Stormarknad
2,5 km
Köpcentrum & Gallerior
Amhult centrum
2,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Österröd F-3
840 m
Förskola Torslanda Idrottsväg 17 B
1,4 km
Grundskolor
Österröd F-3
840 m
Kastanjeskolan
1,4 km
Gymnasium
MoveIT Gymnasiet
1,4 km
Banker
Handelsbanken Torslanda
2,6 km
Nordea Bank AB
3,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Torslanda Golfkrogen
3,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Torslandahallen
1,3 km
Torslandahallen/ Torslanda idrott
1,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Karta

Hör av dig till Christine Löfgren för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte