Håltavägen 23

Bilder

  • Såld!

Håltavägen 23 , Torslanda - Andalen , Göteborg

Ett kvalitetsboende för familjen med krav på tillvaron. Tilltalande för ögat, med genomtänkta detaljer som underlättar i vardagen och med generösa ytor både inomhus och utomhus. Trädgården, skapad av en landskapsarkitekt, erbjuder en ljuvlig mix av berg i dagen, anlagd trädgård samt gräsmatta, ljussatt av LED-belysning. Gäststuga kan erbjuds kräsna gäster!
Garage om ca 40 kvm.

195 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
195 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 321 kvm
Byggår:
2008
Driftskostnad:
2 718 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

195 kvm

Rumsbeskrivning
Entré

Husets yttre samt omgivande trädgård inger förväntningar. Det börjar inbjudande redan i entrén, vilken är ljus, rymlig och väl planerad med ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Avhängning sker lämpligen i dubbelgarderoben av ek. Vita väggar och klinkergolv varm grå ton matchas av lister i ek.

Badrum entréplan

Stora vita kakelplattor har här fått sällskap av ett golv i varm grå ton rektangulära handfat i vitt porslin ovanpå kommod i choklad-tonat valnötsträ. Dusch-hörna med vikbara dörrar i klarglas och sanitetsporslin i vitt kompletterar.

Hall

En möblerbar hall som via en halv-vägg öppnar mot köket till höger samt mot grovkök och tvättstuga till höger. Här finns ytterligare en garderob för förvaring av diverse. Golvet i ekparkett och väggarna är vita; ett tema som återfinns i övrigt i huset.

Kök

HTH är en köksleverantör som borgar för kvalitet och detta smakfulla kök i vitt är inget undantag. All önskvärd förvaring finner ni här liksom generösa arbetsytor i antracitgrå laminat, smakfullt matchat av vackert kakel i samma ton. Ett läckert långsmalt fönster är estetiskt tilltalande och ger ljus över diskhon. Köksön, med en arbetsbänk av ett vackert afrikanskt träslag, utgör ytterligare en arbetsyta samt utökade förvaringsmöjligheter. Här kan ni laga mat med familj/vänner, inta måltider eller en kopp kaffe. Vitvaror från Husqvarna; elegant fläkt från Thermex.

Grovkök/ Tvättstuga

Hit in finns en separat ingång, smart för våta skor, hundar! Praktiskt inrett med klinker i ljusgrått mot vita väggar. Bergvärmepumpen, tvättmaskin samt tumlare (trasig) finner ni här. Vän av ordning uppskattar att det också finns avlastningsytor och hyllor på väggarna för förvaring.

Matsal

I en luftig och öppen planlösning ansluter matplatsen till både kök och vardagsrum. De, för huset karakteristiska, generösa fönsterpartierna bidra med underbart ljus och luftig känsla. Bjud in flera gäster - här får ni lätt plats med 10-12 personer. Stora delar av året finns även möjligheten att använda det fantastiska uterummet med isolerat golv, skjutdörrar i isolerglas samt infravärme. Där har ni ytterligare ca 25 kvm umgängesyta!

Vardagsrum

Som gjort för avslappnat umgänge i en soffa och/eller fåtöljer. Den öppna spisen placerad mitt emellan matsal och vardagsrumsdelen erbjuder värme och trivsel. Placera ert möblemang så som känns naturligt! Gott om plats för generös soffmöbel med tillhörande sidbord, soffbord, bokhylla; efter tycke och smak.

Uterum

Husets bästa rum? I anslutning till vardagsrummet ligger detta ljuvliga rum vilket genom skjutdörrar i glas får den vackra trädgården utanför att framstå som ständigt föränderliga naturtavlor. Vilket behov har ni för tillfället? En oas där lugn och ro väntar? Eller lämplig lokal att hålla kräftskivan i? Detta rum om ca 25 kvm erbjuder definitivt möjligheter. Isolerat golvbjälklag och infravärme skrämmer bort höstvindar och frostnyp.

Övre plan

Dags att ta trappan upp till övre plan och husets sov-avdelning. Trappan, i ek och vitt, har spotlights infällda i väggen och mynnar ut i en möblerbar hall där underbart ljusinsläpp faller in från takfönstret. I anslutning till hallen ligger den ljuvliga balkongen i söderläge. Fyra generösa sovrum, en klädkammare samt ytterligare ett badrum; här upp finns familjemedlemmarnas domäner.

Sängkammare

Mjukt silvergrå fondtapet med paisley-mönster i silver bjuder till rofylld vistelse i sängkammaren. Kläder för vardag och fest ryms i den generöst tilltagna garderober i vitt högblankt; dubbelsängen med tillhörande sängbord har sin givna plats. Naturligt ljusinsläpp kommer ifrån underbara fönster i västerläge.

Sovrum 2

Härligt fönsterparti samt en fransk balkong släpper in ljus och panelgardiner reglerar mängden, en smidig lösning vilken återfinns på flera platser huset. Ett rum av generös storlek där säng av valfri storlek, skrivbord, TV-bänk/ bokhylla och garderober placeras med lätthet. Vita väggar har fått sällskap av möbler i högblankt svart med kontrast i blodrött.

Sovrum 3

En fransk balkong samt generösa fönsterpartier även här borgar för gott ljusinsläpp; en grå fondvägg skapar djup. Möjligheterna till valfri möblering är samma som i sovrum 2.

Tilltalande för ögat med genomtänkta detaljer som underlättar i vardagen placerat i en ljus, luftig miljö både inomhus och utomhus. Ett kvalitetsboende för familjen med krav på tillvaron. Trädgården erbjuder en ljuvlig mix av berg i dagen, omsorgsfullt anlagd trädgård samt gräsmatta. Dessutom finns det en gäststuga för kräsna gäster samt 50 kvm garage med ett arbetsrum i anslutning. Närhet till badplats. Ett hem att vara stolt över!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

2008

Uppvärmning

Bergvärme (IVT)

Ventilation

Mekanisk (frånluft) med återvinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 augusti 2014
Energiklass: D
Energiprestanda: 57 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

Bergvärme (IVT) (200 m djupborrad)
Vattenburen golvvärme i entréplan, radiatorer på övre plan
Fönstersmygar av Öländsk kalksten (dock ej i entrén)
Centraldammsugare
ADSL
Altandäck i bästa solläge följer huset runt huset från söder till väster
Underbart uterum om ca 25 kvm.
Samtliga byggnader målade 2013

Fastighetsbeteckning

Kärr 1:81

Övriga byggnader

Gäststuga för kräsna gäster! Ca 22 kvm (säljarens uppgifter), smakfullt inrett med golvvärme, pentrykök med keramikhäll och badrum med duschhörna av klarglas.

Isolerat garage om ca 50 kvm (säljarens uppgifter) inklusive arbetsrum om ca 12 kvm i anslutning därtill.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 622 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 17 920 kr
VA: 9 002 kr
Väg, samf: 700 kr
Försäkring: 5 000 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

I uppvärmningskostnaden ingår hushållesel.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 278 000 kr, varav byggnadsvärde 2 639 000 kr

Summa pantbrev

5 365 000 kr

Tomt

Areal: 1 321 kvm
Tomttyp: Kuperad och trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Trädgården har utformats av landskapsarkitekt och inkluderar gångar med sjöstensgrus och vattenspeglar, gräsmatta, berg i dagen samt grupper av olika växtlighet. Allt vackert komponerat till en mycket tilltalande helhet. Spotbelysning runt om belyser byggnader, uppfart och trädgård.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp samt tryckavlopp (delas med grannen 50/50). Pump utbytt 2008.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Andalen GA:2, Kärr GA:27
Förmån, Officialservitut: Väg

Tillträde

Prel. bokat.SHB Eriksberg

Om området

Torslanda - Andalen

Torslandas nya centrum har mycket att erbjuda i form av klädaffärer, apotek, systembolag, banker, caféer, restauranger och ICA Maxi.

Skolor och Barnomsorg:
Amhultsgården (förskola och skola) som ligger på Amhults Byväg 10, 423 55 Torslanda. Tel: 031-366 55 40, lena.johansson@torslanda.goteborg.se
Familjedaghem Centrum, Amhults Torg 7 tel: 031-3664985, 0707-279655.
Familjedaghem Norr, Amhults Torg 7 tel: 031-366 55 0, 0702-0487221.
Familjedaghem Söder, Amhults Torg 7 tel: 031-3665320, 0706-599055 Skutehagen F-6 Skutehagsvägen 100 423 38 Torslanda Tfn: 031-366 5312.
Familjedaghemmen tar emot barn i sina förskoleklasser från stadsdelens förskolor. I år 4 tar dem emot elever från Hjuviksgården samt Hällsviks Bycenter. Sedan överlämnar de elever inför år 7 till Nordlyckeskolan. Nordlyckeskolan 7-9 ligger på Skyttepaviljongens Gata 25, 423 36 Torslanda. Tel: Exp, 031- 366 54 61.

Kommunikation

Buss 24: Hjuvik - Lilla Varholmen - Eketrägatan - Nils E Term (och omvänt)
Lila Express: Skepplanda - Älvängen - Nödinge - Göteborg - Torslanda (och omvänt).

Närservice

På Torslanda Torg finns ett bibliotek och i Amhult finns kulturhuset Vingen. Där erbjuds digitalbio, konsertlokal och teater, utställningslokaler samt en konst- och utställningsgrupp. Amhults centrum erbjuder även samlingslokaler, café och restaurang samt replokal med inspelningsstudio.

Karta

Hör av dig till Annika Fox för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad