Amhults byväg 9

Bilder

  • Såld!

Amhults byväg 9 , Torslanda Centralt , Göteborg

En rymlig, ljus och mycket tilltalande lägenhet med hela 110 kvm att bo bra i. Väl planerad med generösa sällskapsytor, 3 sovrum och stort kök. Flyttar ni från villa? Med uteplats i söderläge och den härliga allmänna gräsmattan intill känns det hemma direkt.
Välskött förening med ordning och reda på ekonomin. Välkomna!

110 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
6 274 kr inkl värme, VA, sophämtning, kabel-TV (basutbud), parkering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
110 kvm
Våning:
0, hiss finns
Lägenhetsnummer:
211
Byggår:
2007
Driftskostnad:
905 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

110 kvm

Rumsbeskrivning
Entré

Välkomna in i en ljus och inbjudande entré med goda avhängningsmöjligheter. Vita väggar samt oljad ekparkett på väggar och golv, ett smakfullt tema som återkommer.

Kapprum

I hallen till vänster om entrén ligger kapprummet. En stilren, inbyggd garderob erbjuder hängare, sittbänk i oljad ek samt både överskåp och lådor i vitt. Därutöver finns ytterligare två dubblelgarderober i vitt, varav det ena paret går att göra till enkelgarderober och flytta till alternativ plats. Gott om förvaring med andra ord!

Gäst-toalett

I samma hall som kapprummet finner ni gäst-toaletten. Här inne kommer naturligt ljus in från ett mindre fönster släpper in ljus, vilket reflekteras på vitmålade väggar. Sanitetsporslin i vitt, på golvet ligger klinker i beige ton.

Badrum/ Tvättstuga

Klädvård underlättas av goda avlastningsytor och förvaringsmöjligheter! Arbetsbänk i oljad ek kompletteras av två hyllplan i ek samt underskåp i vitt. Tvättmaskin (LG) och torktumlare (Cylinda) i vitt. För kroppsvården finns badkar och handukstork - lite vardagslyx. Sanitetsporslin samt kommod med överspegel i vitt, kaklet likaså och det komfortvärmda golvet ligger klinker i antracitgrått.

Sängkammare

Sängkammaren är en plats för vila; det finner ni här. Ett rymligt rum där fondväggen i nougatton skänker djup. En generös säng och sängbord samt byrå eller kanske en bokhylla? Vad passar er? För kläder, skor och linne finns utrymme att hänga, lägga och ställa i rummets generösa walk-in-garderob.

Kök

Ett klassiskt Myresjö-kök i öppen plan mot vardagsrummet ger familj och gäster möjlighet att känna sig delaktiga när kocken pysslar i sina grytor och kastruller. Bakom vita köksluckor gömmer sig god förvaring; micron och ugnen är helintegrerade och diskmaskinen snyggt inbyggd. Den svarta bänkskivan i laminat kompletteras av stänkskydd i vitt kakel. Ekparkett på golvet och vita väggar även här. Kyl och frys i vitt är liksom övriga vitvaror från Bosch.

Matplats

Invid de generösa fönsterpartierna finner matplatsen sin naturliga plats. Vyn över gräsmattan är avslappnande och bra för matron. Bjud vännerna på middag! Här sitter ett gott gäng om 6-12 personer både länge och väl.

Vardagsrum

Som gjort för umgänge! Gott om ljus från fönster i olika väderstreck och öppenhet mot köket bidrar till den inbjudande känslan. En varmt röd fondvägg delar av mot köket och blir en glad färgklick i det i övrigt vitmålade rummet. Rummets storlek möjliggör alternativ möblering, kanske en soffhörna och en TV/ spel-hörna? Två balkongdörrar - en öppnar upp till den trevliga uteplatsen i härligt söderläge, där ni kan servera kaffet eller middagen. Den andra öppnar mot en läcker fransk balkong.

Sovrum 2

Av samma goda storlek som sovrum 3, så kiv mellan syskon kan undvikas! Ett stort fönster släpper in naturligt ljus, vilket reflekteras av vita väggar och de gröna detaljerna. Gott om plats för sängmöbel, skrivbord och kanske en TV-bänk? Eller är det en bäddsoffa till kompisarna som önskas? Ekparkett på golvet.

Sovrum 3

Ljusblå drömmar? Stor som liten får lätt att trivas i detta sovrum av god storlek. Önskas stor eller liten säng, skrivbord, bokhylla, och garderober? Det ryms. Naturligt ljus faller in från ett generöst fönster. Ekparkett på golvet, ljust blå väggar.

Ljust, luftigt, lättskött och välkomnande; ett inbjudande boende mitt i centrala Amhult! Ljusa och lättmöblerade rum i kombination med bra sällskapsytor och begränsad insyn. Amhults centrum ligger ett stenkast bort, skolor inom gångavstånd; grönska har ni utanför fönstret. Tag cykeln en kort tur och ni når havet, golfbana och mer natur. Tag bussen och ni är i centrala Göteborg på 10-15 minuter!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

0 av 4, hiss finns

Avgift

6 274 kr inkl värme, VA, sophämtning, kabel-TV (basutbud), parkering

Driftskostnad

10 867 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 7 200 kr
Försäkring: 3 667 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Värme, VA, sophantering, kabel-TV (basutbud) samt parkeringsplats ingår i månadsavgiften.

Andel i föreningen

0,328396%

Andel av årsavgiften

0,328396%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljsbostad

Byggnadsår

2007

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 december 2012
Energiprestanda: 74 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

1:278

Övrigt

Parkeringsplatsen med nr 29 ingår i avgiften, förråd finns i källaren.
Gästparkering finns i området.

Förening

Namn

Brf Propellern i Torslanda

Om föreningen

BRF Propellern består av 2 st jättefina hus i centrala Amhult i Torslanda. Husen är byggda år 2007 och består av 36 st lägenheter, uppdelade på 3 st trapphus.
I föreningen finns det 2, 3 och 4-rumslägenheter med balkong eller egen uteplats på markplan. BRF Propellern ligger 150 m från Amhults Torg, nära till bank, apotek, kulturhuset Vingen, ICA Maxi Stormarknad mm.
Överlåtelseavgift: 1112,50 kr - faktureras köparen
Pantsättningsavgift (baseras på gällande prisbasbelopp): 445 kr (faktureras låntagaren).

Upplysning: Efter dialog med föreningen avseende indikation på fukt i fasaderna har JM har tagit på sig ansvar för att åtgärda fasaderna. Arbetet med att åtgärda fasaderna har påbörjats i februari 2015 och kommer att fortgå under våren.

Antal lägenheter

36

Parkering

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Brf Piloten/Propellern där föreningens andel är 50 procent. Det finns en parkeringsplats per lägenhet och utöver dessa förvaltar samfälligheten över 10 st parkeringsplatser för gäster.

Renoveringar

Utförda renoveringar/underhåll:
2015 Fasadbyte/omläggning
2014 Ramper har installerats vid ingångarna
2014 Träd har fällts på gården
2014 Extra metallskydd har satt upp på entrédörrar
2013 Omläggning av växter mot gångbana
2010 Stenläggning Pergola

Planerade renoveringar/underhåll:
2018 Linjemarkering p-platser

Ekonomi

Överlåtelseavgift betalas av säljaren på 2,5 % av Prisbasbeloppet..
Pantsättningsavgift betalas av låntagaren på 1% av Prisbasbeloppet.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja

Kontaktperson

Kristina Frank

Telefon

0708 659390

Övrigt

Upplysning: Efter dialog med föreningen avseende indikation på vissa bekymmer med fukt p g a att fasaderna är s.k. en-stegstätade har JM har tagit på sig ansvar för att åtgärda fasaderna. Arbetet med att åtgärda fasaderna påbörjades i februari 2015 och är nu helt åtgärdat.

Om området

Torslanda Centralt

Torslanda är en kustnära stadsdel och upptar cirka en tredjedel av Hisingens yta med närhet till badstränder och underbar naturmark. Bebyggelsen i stadsdelen består till största delen av villor, radhus med en mindre andel bostadsrätter.
Torslandas nya centrum i Amhult, har mycket att erbjuda i form av klädaffärer, apotek, systembolag, banker, caféer, restauranger, ICA Maxi samt Willys.

Kommunikation

Gul Express: Partille - Nordstan - Torslanda (och omvänt).
Svart Express: Amhult - City - Vallhamra (och omvänt).

Från Amhult Resecentrum går även:
Buss 23: Sillvik - Amhult resecentrum (och omvänt).
Buss 24: Hjuvik - Lilla Varholmen - Eketrägatan - Nils Ericsson Terminalen (och omvänt).
Buss 26: Amhults Resecentrum - Skeppstadsholmen (och omvänt).
Lila Express: Torslanda - Frölunda - Mölndal - Mölnlycke (och omvänt).
Röd Express: Landvetter - Göteborg - Lilla Varholmen (och omvänt).

Närservice

Skolor och Barnomsorg:
Familjedaghem centrum, Familjedaghem Norr, Familjedaghem Söder, Grundskola Österöd, Noleredsskolan F-6, Torslandaskolan F-5, Torslandaskolan 6-9.

I Amhult:
Amhultsgården (förskola och skola), Skutehagen årskurs F-6, Nordlyckeskolan årkurs 7-9, Grundskola Snäckeberget, Familjedaghem centrum, Familjedaghem Norr samt Familjedaghem Söder.

Kulturhuset Vingen med dess utbud av digitalbio, konsertlokal och teater, utställningslokaler, konst och utställningsgrupp. Vidare erbjuds samlingslokaler, café och restaurang samt replokal med inspelningsstudio.

Karta

Hör av dig till Annika Fox eller Christine Löfgren för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad