Bottnelyckan 5

Bilder

  • Såld!

Bottnelyckan 5 , Torslanda Lilleby , Göteborg

Här behövs ingen styling, det är redan klart! Smakfullt inrett med en känsla för vad som tilltalar ögat utan att kompromissa med detaljer som underlättar i vardagen. Utmärkt väl planerat för den moderna familjen med minst fyra sovrum, generöst sällskapsrum, altan i sydväst, garage, stor parkering utanför. Återvändsgata.

138 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
138 kvm
Biarea:
59 kvm
Tomtarea:
614,4 kvm
Byggår:
1990
Driftskostnad:
2 731 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

138 kvm

Biarea

59 kvm

Rumsbeskrivning
Entréhallen

Redan i hallen möts ni av det stilrena tema som karaktäriserar detta underbara hus. Svart klinker med golvvärme (el) möter vita väggar i den möblerbara hallen samt en dubbelgarderob med skjutbara dörrar med spegelglas/vitt för förvaring av kläder och skor.

Sovrum 1

Dagsljus från stora fönster i sydvästläge samt en fondvägg med breda ränder i olika svarta nyanser skänker rummet karaktär. Sängstorlek efter behov, garderober med skjutdörrar finns, skrivbord och/eller TV-bänk/bokhylla får också. Praktisk ekparkett i laminat på golvet skänker en varm ton.

Hall

Hallen tar er från entrén till sovrum 2, badrum och förråd. Bokparkett på golvet, vitmålade väggar samt en svart spaljé på den vita trappan till övervåning som en läcker detalj. Ytterligare en spännande detalj är den fantastiska skogarderoben. En dubbelgarderob med hyllor för skor från golv till tak- vilken dröm!

Sovrum 2

I detta rum får fondtapeten med city-mönster ange tonen. Ljusinsläpp från stora fönster möter vita väggar och bokparkett på golvet. Även detta sovrum av bra storlek med dubbelgarderober medför fritt val av sängstorlek och möblering i övrigt.

Badrum

Egen bastu är det inte alla som har hemma! Badrummet på nedre plan erbjuder därutöver dusch, wc samt handfat. Vitt sanitetsporslin, väggar av våtrumsmaterial i ljust pastellblå, golvet är ljusgrå klinker.

Förråd

Förrådet är isolerat och har hyllor för förvaring. Här finner ni värmepannan (NIBE från december 2013) samt dörren från huset till garaget.

Övreplan

Här uppe finner ni köket, tvättstuga, klädkammare, vardagsrum med utgång till altan, sovrum 3 och 4, badrum samt ytterligare ett förråd.

Kök

Man behöver inte vara mästerkock för att uppskatta det läckra och välplanerade köket i svart och vitt från Haga-köket (2012) med ett tilltalande stänkskydd i vitt. Arbetsbänk i linnemönstrat grått och dekorkakel i grått/vitt/svart matchar stilen. Vitvaror i rostfritt från Samsung och Whirlpool - bland annat super-smart ugn och micro som nästan lagar middagen själva! En två-delad diskmaskin från priselönta Fisher-Pajkel känns lyxigt. Vita väggar och praktisk klinkerliknande plastmatta i antracit-grått på golvet.

Tvättstuga

Himmelriket i en tvättstuga! Här inne kan man ta en svängom med två tvättmaskiner och en torktumlare! Alternativt nyttjar man det ljusa trevliga rummet som sovrum 5, arbetsrum eller kanske ett hobby-rum? Vita väggar, plastgolv i ljust aprikosrosa.

Klädkammare

I anslutning till tvättstugan ligger en klädkammare med plats för avhängning och hyllor. Plastgolv och tapet med kul mönster.

Vardagsrum

Ett ljust och luftigt rum med en spännande snedställd vägg som delar av mot sovrumsavdelningen. Vita väggar möter ekparkett och fondvägg i ett djärvt svart mönster sätter prägel. En öppen planlösning mot köket erbjuder både kocken och matgästerna möjlighet till lättsamt umgänge.

Sovrum 3

Liksom i övriga sovrum gäller här generösa proportioner vilka gör att rummet fritt låter sig disponeras efter önskemål. Sovrum, arbetsrum eller allrum? Valet är ert. Fönster släpper in härligt dagsljus som reflekteras på vita väggar och den ljuvligt mjuka silvergrå heltäckningsmattan på golvet. En sober fond utgörs av en tapetserad kortsida i vackert silvergrå toner.

Badrum

Vitt, vitt, vitt och fräscht, fräscht, fräscht. Trivselkänslan är omedelbar; den kanske till och med förhöjs i dusch-kabinen med massagefunktion? Även den morgontrötte får hjälp till en bra start på dagen. Vitt kakel, antracitgrå, melerad klinker, vitt sanitetsporslin och vit dusch-kabin.

Klädkammare

Ytterligare plats för förvaring av familjens diverse artiklar. Hängande, liggande eller stående.

Sängkammaren

Längst in i sov-avdelningen finns sängkammaren, där kärlekens röda ros i all sin prakt sprider känsla från fondväggen bakom dubbelsängen. Förvaring av kläder sker i en generös garderob med skjutdörrar. På golvet ekparkett, väggarna är vita. Naturligt ljusinsläpp från fönster mot trädgården.

Högt beläget på en återvändsgata finner ni en familjevilla med stilren inredning och möjligheter. Redan generösa ytor kan utvecklas ytterligare av den som så önskar. Villan tar hand om behoven hos både stora och små. Här finns utrymme för både vardagsaktiviteter och sällskapsliv. En tilltalande och lättillgänglig inredning gör huset inbjudande. Ett hem att vara stolt över!

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla i vinkel med källare

Byggnadsår

1990

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump - vattenburen värme

Ventilation

Mekanisk till och frånluftsventilation

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 februari 2011
Energiprestanda: 58 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Altan i bästa sydvästläge.
Trevlig uteplats under tak på baksidan av huset.
Trägården är delvis kuperad, delvis gräsmatta.
Garage inbyggt i huset.
Golvvärme (el) i nedre hallen samt i båda badrummen.
Markiser runt det stora fönsterpartiet i köket.

Fastighetsbeteckning

Torslanda 174:2

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 780 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 23 000 kr
VA: 4 200 kr
Renhållning: 1 980 kr
Försäkring: 3 600 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 575 000 kr, varav byggnadsvärde 1 397 000 kr

Summa pantbrev

2 300 000 kr

Tomt

Areal: 614,4 kvm
Tomttyp: Kuperad

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Viktiga dokument

Om området

Torslanda Lilleby

Bottnelyckan ligger vackert lite uppe på en höjd precis i början av Torslanda Lilleby och har utsikt över Lillebyås. Ett etablerat villa-område där det är lätt att trivas och närhet finns till allt som önskas i form av kommunikationer, skolor, service och natur.

Närservice

Willys
Hemköp, café, frisör och restauranger vid Torslanda Torg.
ICA Maxi samt övriga butiker och restauranger i shoppingcentrat i Amhult.
För den som vill ha ett snabbmål finns Lillebygrillen.

Karta

Hör av dig till Annika Fox för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad