Gamla tumlehedsvägen 11

Bilder

  • Såld!

Gamla tumlehedsvägen 11 , Torslanda Tumlehed , Göteborg

Åh, vilken rymd! Den öppna planlösningen är verkligen lyckad i den här välskötta och trevligt inredda tre-rummaren. Grönt och trivsamt område, stabil förening. Vardagsrumsfönstren erbjuder tavlor vars motiv växlar med årstiderna; solens ljus når långt in i lägenheten från köksfönstret. Här är det lätt att trivas. Kom och känn efter!

78 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 465 kr inkl. värme, VA, kabel-TV, internet.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
78 kvm
Våning:
1
Byggår:
1966
Driftskostnad:
183 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

78 kvm

Rumsbeskrivning

En inbjudan till välmående! Det första intrycket som möter er är känslan av luftighet och ljus. Denna väl renoverade lägenhet har mycket lyckad öppen planlösning som bjuder in redan från entrén mot vardagsrummet och köket med ljusinsläpp från fönster i två vädersträck. Den inglasade balkongen i anslutning till sovrum 1 är ytterligare ett "rum" att må bra i - med eller utan en extra pläd!

Entré: Ni möts av ljust målade väggar vilka matchas av parkettgolv i ek. Till vänster finns en trevligt och praktiskt kapprum vars yttervägg är gjord i material som kan liknas vid vitt tegel. Kapprummet har plats för både avhängning och förvaring av olika säsongers kläder och ytterkläder.

Sovrum 1: Det stora sovrummet ligger tyst och avskilt in mot grönskan och träden. Rummet är generöst tilltaget så att dubbelsäng, trippelgarderober, skrivbord och läshörna ryms. På väggarna sitter ljus tapet och på golvet finner ni även här ekparkett. Utanför finner vi balkongen i österläge där man kan avnjuta frukostkaffen, eller kanske en kall dryck på sommaren?

Badrum: Klassiskt inrett med vitt som bas och en ljust grå melering klär de kaklade väggarna med en trevlig dekor i mörkgrå toner som komplement. Till detta passar den antracitgrå klinkern som lagts på golvet väl, liksom det vita sanitetsporslinet med den vita kommoden med tillhörande överskåp vilket har spegelklädda dörrar. Utrymme för en härligt stor duschörna med väggar i klarglas och därintill finner ni tvättmaskinen.

Vardagsrummet: Vilket underbart luftigt rum! Känslan av rymd som infinner sig redan i entrén upplevs än mer här. De generösa fönstren i österläge blir till en tavla vars motiv växlar med årstiderna och i den öppna planlösningen faller solens ljus in genom köksfönstret under stora delar av dagen. Ljust målade väggar kompletteras av den milda varma tonen i ekparketten. Här kan ni placera era möbler efter tycke och smak och njuta av de växlande årstidstavlorna, inifrån eller om man så önskar, genom att gå ut på den inglasade balkongen.

Sovrum 2: Detta sovrum ligger till höger om vardagsrummet. En sober grå färg på väggarna med en fondvägg i svart passar fint till ekparketten på golvet. Idag används rummet som arbetsrum, men rummet fungerar utmärkt som sovrum för den som så önskar.

Köket: Den öppna planlösningen mot vardagsrummet gör köksbestyren till en social tillställning när ni är flera! Skåpsluckor i vitt sitter klädsamt över köksbänkarna i oljad ek, vilka matchar parketten i samma material. I köksskåpen finns utrymme för förvaring av det som kan krävas av kock och matgäster. Det nougatfärgade kaklet ovan köksbänk och överskåp skänker köket en modern touch. Vid fönstret i söder-läge avnjuts måltiderna med fördel! Här kan ni placera ett matbord för minst 6-8 personer, men den öppna planen mot vardagsrummet tillåter fler middagsgäster vid behov.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 465 kr inkl. värme, VA, kabel-TV, internet.

Driftskostnad

2 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,59733%

Andel av årsavgiften

0,59733%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1966

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 november 2010
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Torslanda 36:31

Övrigt

Lägenheten har en inglasad balkong i öster-läge med plats för bord och ett par stolar för den som önskar.

Telia Fiberlan ingår i månadsavgiften.

Förening

Namn

HSB Brf Prästgården

Om föreningen

132 p-platser samt gäst-p-platser med automater.

Fastigheterna stamrenoverades 2005 med nya badrum av föreningen genom PEAB. Tvist om garantiarbeten mellan PEAB och deras underleverantör kvarstår då några bostäder har problem med avloppet i badrummet.

TV: Digital-tv via Tele2 - ett grundutbud - ingår i månadsavgiften.
Internet: Via fiber (i månadsavgiften ingår bredband upp till 8 mb/s) möjligt utöka till 100 Mbit/s mot en kostnad. Leverantör: Telia.

Tvättstugorna finns i hus nr 5 och 6.

Det finns cykelförråd, källarförråd och samlingslokal.
Till lägenheten hör ett förråd om ca 5-6 kvm samt ett litet "matförråd" på ca 1-2 kvm vilka båda ligger i nära anslutning till lägenheten.

Garageplats. Går att hyra. Till garageplatsen är det separat kö.
Parkeringsplats. Går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1113 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år.
Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 445 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr (ett sk räntefritt lån man gör till HSB)
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

-Förening har beslutat om en avgifthöjning from Oktober 2013 med 4%
Läs mer på föreningens hemsida: hsb.se/goteborg/prastgarden

Antal lägenheter

174

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

TV: Digital-tv via Bredbandsbolaget - ett grundutbud - ingår i månadsavgiften.
Internet: Via Telia Bredband FiberLan upp till 100/10Mbt/s ingår i avgiften, möjligt att utöka för snabbare uppkoppling mot en kostnad.
Mer info: https://www.hsb.se/goteborg/brf/prastgarden/nyheter/tv-bredband-och-telefoni/

Parkering

134 parkeringsplatser att hyra, 200kr/mån, separat kö.
47 garageplatser att hyra, 400kr/mån, separat kö.
MC-parkering genom 14 st p-platser finns i mån av plats.

Renoveringar

2005 Fastigheterna stamrenoverades med nya badrum av föreningen genom PEAB.
2016 På PEABs bekostnad byttes alla radiatorer i badrummen Tvist om garantiarbeten mellan PEAB och deras underleverantör kvarstår då några bostäder har problem med avloppet i badrummet.

Utbyte av fönster till 3-glas är under planering.

Förväntad framtida utveckling innefattar byte av gamla belysningssystem, översyn av dagvattenledningar och brunnar, reparation och byte av skyltar samt fortsatt fasadputsning.

Ekonomi

Medel för planerat underhåll finns budgeterade, höjning av månadsavgiften gjordes senast oktober 2013 med 4 %. Ytterligare höjningar ej planerade för närvarande. Föreningen bedöms ha god ekonomi. Överlåtelseavgift betalas av säljaren på 2,5% av prisbasbeloppet (1138 kr 2018). Pantsättningsavgift betalas av köparen på 1% per pant av pbb (455 kr 2018). Andelen i HSB för medlemmar som har bostadsrätt är 500 kr samt en årsavgift på 300 kr (1/8 - 31/12 150 kr). Andelen återbetalas vid utträde.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd om ca 5-6 kvm.
Inga restriktioner för husdjur.
Felanmälan görs till föreningens fastighetsskötare.
Expeditionen är öppen helgfri mån 18-19 första och tredje veckan i månaden.

Om området

Torslanda Tumlehed

Tumlehed är något av en lite okänd pärla i Torslanda! Det ligger lite lantligt, men ändå nära till allt vad Torslanda har att erbjuda i form av närservice och barnomsorg! Här har ni strövområden och grönskande natur inpå knuten.

Barnvänliga Tumlehedsbadet ligger i nära anslutning med en liten sandstrand och en brygga. Önskar man lite mer avskildhelt är det bara att promenera ut på de omgivande klipporna kring Strömsund. Här finns även en liten småbåtshamn där det finns möjligheter att få en båtplats för en mindre båt.

Buss 21 går från hållplatsen Hornkamsgatan och sträcker sig mellan Torslanda - Eketrägatan - Centralstationen (och omvänt)

Karta

Hör av dig till Annika Fox för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad