Trälhavsvägen 40

Bilder

  • Såld!

Trälhavsvägen 40 , Margretelund , Österåker

Välkommen till denna unika generösa havsnära villa om ca 265 m² ursprungligen från 1931. En vacker tillbyggnad 2008 som färdigställt genom säljarnas omsorg och goda smak, ett spabadrum i världsklass och ljuvligt masterbedroom.

På badrocksavstånd finner du kanske Åkersbergas bästa bad ”Magganbadet”, sandstrand, klippbad och brygga. Generös tomt om 2 113 m² med fruktträd, syrenhäckar och vackra planteringar. Insynskyddad baksida med sol hela dagen tack vare dess höga läge, dessutom två ytterligare altaner för maximal njutning. Riktigt bra förvaringsmöjligheter i bod och förrådsytor under huset samt invändig lättillgänglig vind.

Invändigt rymmer denna charmiga bostad hela sju sovrum, så plats finns för den stora familjen, sällskapsytor är här också väl tilltagna. Du värmer dig invid någon av fastighetens fyra eldstäder. Flera badrum och riktigt läckert påkostat nyrenoverat spabadrum med inbyggda högtalare med både stor dusch och badkar. Nybyggt masterbedroom med högt i tak och öppna balkar. Även detta med inbyggda högtalare. Möjlighet till båtplats finns med förtur via samfällighetsföreningen.

Trevliga grannar på lugn skaftväg med närhet till Rödbosunds vackra promenadstråk längs med vattnet. Margretelunds centrum med affärer, restauranger, apotek och vårdcentral inte långt därifrån. Direktbussen till Humlegården på bekvämt gångavstånd och skolor-och förskolor i närområdet. Denna vackra fastighet i populära Margretelund/Rödbosund vill du verkligen se, så varmt välkommen på visning!

265 kvm, 10 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
265 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
2 113 kvm
Byggår:
1931
Driftskostnad:
3 356 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

10 rum varav 7 sovrum

Boarea

265 kvm

Rumsbeskrivning

Boarea: ca 265 m² biarea: 0 m² (areauppmätning enligt SS 21054:2009)
Boarea: ca 210 m² biarea: 0 m² (taxeringsinformation)

---ENTRÉPLAN---

HALL
Välkommen in! Tre små fönster i dörren för fina ljusinsläpp. Hallen har vita väggar och en fondvägg i ljusblått med vackert fågelperspektiv. På golvet ligger svart klinker med värme. Fyra vita inbyggda garderober för praktisk förvaring av ytterkläderna. Utgång genom vackra pardörrar i glas till altanen och trädgården.

KÖK
Kök med vita luckor och lådor samt vitrinskåpsluckor. Massiv bänkskiva i ek och praktisk rostfri dubbelho. Ovan kakel i beige och gröna nyanser. Infälld induktionshäll och rostfri ugn samt micro. Rostfri diskmaskin och rostfri kyl och frys. Dubbelfönster ovan diskhon, från fönstret välkomnar du gäster och familjemedlemmar! Vacker vedspis i gjutjärn, perfekt kalla dagar då strömavbrott råder.

VARDAGSRUM
Härligt vardagsrum med murad öppen spis, mycket vacker! Ljust grå tapetserade väggar och på golvet ligger ekparkett. Även här finner du utgång till trädgården och altanen.

MATSAL
Öppen planlösning mellan vardagsrum, matsal och kök. Underbart rum med sex stycken fönster vilket bidrar till att rummet badar i ljus. Även här ljust grå tapetserade väggar och ekparkettgolv. Här finns plats för det större sällskapet ca 8 – 10 middagsgäster.

SOVRUM
Sovrum med dubbelfönster med utsikt över den vackra trädgården. Tapetserade väggar och på golvet ligger en grå heltäckningsmatta.

SOVRUM
Stort härligt sovrum med fyra fönster med utsikt mot den insynsskyddade trädgården. Sovrummet har ljusgrå väggar och målat trägolv. Här finner du fem inbyggda vita garderober.

SOVRUM
Generöst sovrum med härlig utsikt över träd och trädgård. Rummet har ljust målade väggar och ekparkettgolv. Ett fönster och ett runt fönster för ljusinsläpp. Fem mycket praktiska garderober finner du här.

SOVRUM
Sovrum med två stora fönster och en altandörr. Här kan du enkelt göra en separat ingång om du skulle behöva. Tre garderober för dina kläder. Sovrummet har ljusa väggar och ekparkettgolv.

SOVRUM
Sovrum med tapetserade blommiga väggar och ekparkettgolv. Dubbla fönster i två väderstreck. Garderober för dina kläder.

ALLRUM
Allrum med braskamin, vackra skjutdörrar i glas för utgång till altanen. Detta suddar ut gränserna mellan inne och ute. Allrummet har ljusa väggar och ekparkettgolv. Här finner du plats både för soffgruppen och mediemöbeln samt en separat läshörna.

BADRUM
Helkaklat badrum med vita kakelplattor och svart klinker med skön värme. Kommod med eklådor, ovan spegelskåp med belysning. Högskåp i ek och runt snyggt sekundär fönster. Vikbara glasdörrar som omsluter regnskogsduschen och handdusch. Högskåp i ek och elektrisk handdukstork. Infällda spottar i taket.

BADRUM
Badrum med ljusa kakelplattor och på golvet melerad våtrumsmatta färgerna blått, grönt och vitt. Kommod i ek med lådor och ovan badrumsskåp i lika utförande med hyllplan vid sidan om spegeln. Badkar för skön avkoppling och WC. Fönster för ljusinsläpp och vädring.

GÄSTTOLETT
Helkaklad gästtoalett med vita kakelplattor och en grön bård. På golvet ligger glasmosaik i olika gröna nyanser med golvvärme. Badrumsskåp i ek och ett vitt litet sött handfat. Hylla i ek ovan handfatet. Ovan spegel i ek med belysning. Litet fönster för ljusinsläpp och vädring. I taket infällda spottar.

TVÄTTSTUGA
Praktisk tvättstuga med groventré. Ljusa väggar och svarta klinkerplattor med skön värme. Grovdiskbänk med rostfri ho och trådbackar samt skåp under. Skåp för förvaring. Här finns tvättmaskin, torktumlare (2017) samt frånluftsvärmepumpen. Fönster för ljusinsläpp.

---ÖVRE PLAN ---

MASTERBEDROOM
Fantastiskt sovrum, här sover du med stil! Rummet har vita väggar och på golvet ligger läckert mörkt trägolv med breda tiljor. Öppna bruna balkar i taket. Infällda spottar i taket. Här finns inbyggda sänghyllor och inbyggda högtalare. Dubbla fönster för ljusinsläpp och vädring med utsikt över framsidan. Mirro skjutdörrar i vitt med belysning för alla dina kläder. Snygg skjutdörr för entré till det egna spabadrummet. Här finns en luft-luftvärmepump, för värme kalla dagar och lyx att slå på kylan när sommaren är som varmast.

SPABADRUM
Ett underbart och generöst spabadrum om ca 21 m²- ett vistelserum med exklusiva och påkostade materialval! Gör din morgonyoga här med ljuv musik. Inbyggda högtalare med Bluetooth-funktion. Spabadrummet har riktigt snygga melerade bruna kakelplattor. Klinkerplattor i lika utförande som på väggen med skön värme. Riktigt stor och härlig dusch om ca 2,5 m² bakom glasdörrar. Regnskogsdusch och handdusch. Inbyggd sittbänk och inbyggt hyllplan på golvet i sten. Infällda spottar i taket. Stilrent badkar, lite bredare än vanligt. Praktisk hylla ovan. Kommod med vita lådor, snygg svart stenskiva och handfat och högskåp delvis inbyggt. Dubbelt spegelskåp med belysning ovan. Vägghängd WC. Dubbla fönster för ljusinsläpp och vädring. Elektrisk handdukstork för varma sköna handdukar. Här finns plats för två sköna fåtöljer för relax efter duschen eller yogapasset. Även här inbyggda spottar i taket.

VINDSUTRYMME
I anslutning till masterbedrrom finner du detta vindsutrymme. Bra ståhöjd och golv. Praktiskt utrymme för alla dina prylar.

KONTOR
Med en takhöjd om ca 3,5 m² och öppna balkar målade i vitt har du här ett eget litet kryp in. Målade vita väggar och mörkt trägolv. Tre fönster för ljusinsläpp.

ALLRUM/SOVRUM
Samma höga takhöjd med vita balkar. Även här vita väggar och mörkt trägolv. Eldstad, en vacker braskamin som bidrar med värme och höjer mysfaktorn. Tre fönster för ljusinsläpp. Praktiska skjutdörrsgarderober för dina kläder. I bägge dessa rum finns kattvind för ytterligare förvaring.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla i vinkel

Byggnadsår

1931 Ombyggt 2008

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump, fyra eldstäder, luft/luftvärmepumpar

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 mars 2017
Energiklass: F
Energiprestanda: 102 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund och källare
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas isoler
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

På framsidan njuter du av solens varma förmiddags- och dagsstrålar.

Underbar och generös altan i två väderstreck, söder och väster. På altanens södra sida njuter du av solens strålar från morgon till sen kväll.

I den trevliga trädgården med solläge hela dagen finner du ett fantastiskt jasminträd och även vacker rhododendron. På framsidan finns fyra äppelträd. På framsidan plockar du dina egna björnbär till frukosten som intas i solen.

Avenbokshäck som omgärdar hela baksidan av fastigheten.

Möjlighet till båtplats finns med förtur via samfällighetsföreningen. Kostnaden för båtplats är ca 4 000 kr.

Här bidrar Lind, Björk och Avenbokshäcken till en helt insynsskyddad oas.

Fiber finns

Larm finns

GENOMFÖRDA FÖRBÄTTRINGAR
-Målat trappa vit till nya vindsvåningen (2018)
- Målat altanräcken vita (2018)
- Målat träplank grått längs norra altanen (2018)
- Masterbedroom och spabadrum inrett (2017)
- Värmeisolerat och lagt nytt golv, väggpanel och innertak i friggebod (2017)
- Målning, tapetsering samt golv/taklister i:
- Hörnrum vid södra altansidan och lagt in heltäckningsmatta (2017)
- Vardagsrum (2017)
- Samtliga sovrum (2017)
- Installerat elbelysning vid/på:
- Gästparkering (belysningsstolpe med tre lampor)
- Gavelbelysning på friggebod
- Fasadbelysning på gamla huset, entrén och nya huset vid altansidan

Fastighetsbeteckning

Margretelund 16:37

Övriga byggnader

Isolerat förråd om ca 9-10 m²

Förråd (oisolerat) Element och outgrävt

Lekstuga

Matkällare

Vedförråd samt ett stort förråd under altanen.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

40 277 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 27 367 kr
VA: 8 772 kr
Renhållning: 2 188 kr
Väg, samf: 1 700 kr
Sotning: 250 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

Driftskostnaderna är baserade på två vuxna och tre barn i hushållet. Försäkring tillkommer men varierar mellan bolagen.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 904 000 kr, varav byggnadsvärde 2 894 000 kr

Summa pantbrev

5 539 000 kr

Tomt

Areal: 2 113 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Österåker Margretelund GA:3, Ändamål: Vägförening.
Avtalsservitut Villa Och Årlig Avgäld
Nyttjanderätt Tele
Förmån: Avtalsservitut: Badplats Mm, 01-IM4-66/10330.1
Förmån: Officialservitut Va, 0117-90/22.1
Förmån: Officialservitut Väg, 0117-90/22.2
Last: Avtalsservitut: Villa Och Årlig Avgäld, 01-IM4-30/85.1

Om området

Margretelund

Margretelund är bebyggt med villor och radhus. Här bor man med närhet till havet, Valsjön med badplats och kringliggande grönområden. På bekvämt gång- cykelavstånd finns skola, livsmedelsbutik, restaurang och apotek. Bra kommunikationer till såväl City som Danderyds sjukhus med direktbussar.

Närservice

I Margretelunds centrum finns diverse service såsom livsmedelsbutik, restauranger, apotek och husläkarmottagning.

Karta

Hör av dig till Malin Fuierer för mer information!

Malin Fuierer

Malin Fuierer

Österåker

Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

072-594 71 80

malin.fuierer@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad