Björnskogsvägen 70

Bilder

Utgångspris

2 175 000 kr

Bevaka slutpriset

Björnskogsvägen 70 , Gustavsberg Lugnet , Värmdö

Välkommen att förvärva fin gavellägenhet med balkong i sydvästläge. Fönster åt tre väderstreck vilket ger ett mycket fint ljusinsläpp. Nymålade väggar och golv i bra skick. Belägen i underbara Lugnet och tillhörande en av Gustavsbergs allra bästa bostadsrättsföreningar.

79 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 683 kr inkl. värme, VA, bredband, kabel-tv, vvs-fond och parkering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
79 kvm
Våning:
1
Byggår:
1967
Utgångspris:
2 175 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

79 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen högst upp på Björnskogsvägen 70 och den här ljusa trerumslägenheten med fönster åt tre väderstreck. Lägenheterna i den här föreningen är kända för att vara välplanerade och funktionella. Golv i bra skick och nymålade väggar och snickerier.

Entré till hall med gott om plats för avhängning samt förvaring bakom platsbyggda garderober i gången. Badrum med WC, handfat, spegelskåp och badkar. Vita kakelplattor på vägg samt fönster vilket ger behagligt ljusinsläpp. Från hallen nås det stora köket med mörkgrå golvmatta, vita skåpsluckor, arbetsbänk av rostfritt stål samt laminat. Spis, kyl/frys, städskåp samt gott om förvaringsskåp. Ett stort kök som ger utrymme till ett matbord med plats till flera.

Från köket nås ett av sovrummen genom dörr. Inbyggda garderober längst med vägg mot kök. Från sovrummet nås vardagsrummet som är beläget mot gaveln vilket ger ljus från två härliga fönster. Rummet har vackert bevarad ekparkett, vitmålade väggar samt karaktäristiskt burspråk som går att bygga in och gör ett till sovrum av. Det andra sovrummet angränsar även det till vardagsrummet och är det rum som har utgång till balkongen. Det sovrummet är även det nymålat och försatt med grå linoleummatta.

Balkongen vetter åt sydväst.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 1, hiss finns ej

Pris

2 175 000 kr Utgångspris

Avgift

4 683 kr inkl. värme, VA, bredband, kabel-tv, vvs-fond och parkering

Andel i föreningen

0,64847%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1967

Uppvärmning

Pelletspanna kompl med olja

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 juni 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 146 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Ösby 3:1

Övrigt

Njut av den stora härliga balkongen med läge åt sydväst. Blick ut mot bostadsrättsföreningens domän.

Tillhörande förråd i källaren.

Kostnad för hushållsel varierar och läggs på månadsavgiftens faktura till föreningen. Brukar ligga på ca 200 - 300 kr/mån.

Förening

Namn

Brf Styrmannen

Om föreningen

Stabil och mycket populär bostadsrättsförening med 168 lägenheter. Bostadshusen byggdes 1967-1968 och är belägna på Björnskogsvägen 40-90.

Det finns en föreningslokal med pentry och övernattningsrum. Det finns 3 tvättstugor (i nr 44, 58 och 72) som medlemmarna fritt får använda. Medlemmarna har också tillgång till en biltvätt med pollettautomat. Lägenhetsförråd finns i källaren. Fantastiska lekplatser med pulkabacke för dom minsta och bollplan för dom st��rre barnen. Mysiga grillplatser på området inbjuder till trevlig sommarsamvaro och middagar.

För närvarande ingår driftskostnader såsom värme, vatten och bredband och TV enligt avtalet ovan i avgiften. Sedan 2008 betalar föreningen även medlemmarnas individuella tillägg i hemförsäkringen gällande bostadsrätt. Fr o m 2019-07-01 betalas hushållselen av lägenhetsinnehavarna. Hushållselen kommer att debiteras individuellt i efterskott via avgiftsavin. Den som säljer sin bostadsrätt måste göra en avräkning av förbrukad el i samband försäljningen eftersom debiteringen av hushållselen sker i efterskott via den ordinarie avgiftsavin. Av praktiska skäl blir det en eftersläpning på tre månader för debitering av månadsförbrukningen, då avgiftsavierna skicka ut kvartalsvis.

1994 startades en VVS-fond. Till fonden sker en månatlig avsättning som bl.a. ska användas till framtida stambyte. Beroende på lägenhetens storlek är avsättningen mellan 88 och 192 kr. Vid en överlåtelse är detta att betrakta som kapitaltillskott (fördelaktigt skattemässigt).

Under 2007-2008 byggde föreningen en verkstadslokal med garage till föreningens traktor, övriga maskiner och redskap. Brf Styrmannen uppvärms från en egen panncentral som huvudsakligen eldas med pellets. Med den nya pelletspannan som togs i bruk i december 2014 tillgodoses föreningens energibehov till mer än 90% från pellets. Vintertid kompletteras uppvärmningen vid behov med tillskott från en oljepanna.

Föreningen har en fastighetsskötare anställd som uppskattas mycket av medlemmarna i föreningen.

Föreningen tar ut en avgift för överlåtelse om 2,5 % av ett prisbasbelopp samt för pantsättning om 1 % av ett prisbasbelopp. Överlåtelse- och pantsättningsavgift betalas av köparen. Föreningen har en mycket låg belåningsgrad. Sammanlagda skulder är 2 966 028 kr. (2018/2019)

För mer information om föreningen se Brf Styrmannens hemsida: www.styrmannen.com

Antal lägenheter

168

TV och Bredband

Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget om bredband och kabel-TV. Tillgång till internet med 100/10 Mbit/s via bredbandsuttag i varje lägenhet. För TV via kabel ger avtalet tillgång till en digitalbox, programkort, grundutbud samt kanalpaket T2-Flex.

Parkering

Föreningen har 96 parkeringsplatser där antingen parkeringstillstånd gäller (varje lägenhet får ett sådant), eller att man betalar parkeringsavgift enligt instruktion på p-automaten. Se även informationen på hemsida.
Föreningen har 32 motorvärmarplatser som kostar 150 kronor per månad, finns oftast ledig plats att hyra.
Föreningen har 76 garage, till dessa är det kö. Hyra mellan 450 - 750 kronor beroende på storlek.

Renoveringar

Föreningen följer den underhållsplan som är gjord. Stambytet är planerat till 2028. De bedöms vara i gott skick. Vi underhåller stammarna genom att med några års mellanrum högtrycksspola dessa. Föreningen kommer under 2020 att påbörja byte av kulvertledningar med tillhörande ventiler enligt underhållsplan. Det är ett arbete som kommer att delas upp på ett par år.

Se årsredovisningen för verksamheter 2019.

Ekonomi

Mycket stabil förening när det gäller ekonomi. Inga planerade avgiftsändringar.

Om området

Gustavsberg Lugnet

Välkommen till Gustavsberg och Lugnet!

Lugnet är ett mycket trevligt bostadsområde i norra delen av Gustavsberg med blandad bebyggelse från olika årtionden. Området är centralt beläget men samtidigt med närhet till de fantastiska naturområdena mot Skevik och Lagnö. Några hundra meter in i skogen från Styrmannen går Värmdöleden och ett stenkast därifrån ligger utflyktsmålet Skeviks grotta. I området finns flera välrenommerade förskolor och skolor.

Kommunikation

Från närliggande busshållplats, Båtsmannen, tar du dig direkt till Slussen på ca 30 min. I övrigt går flertalet bussar från bussterminalen i Gustavsbergs Centrum, dit du går på ca 10 minuter.

Närservice

Med buss 222 eller till fots tar du dig ner tilI Gustavsbergs centrum där du finner all tänkbar närservice i form av apotek, mataffär, banker, konditoriet Delselius, trevliga Hotell Blå Blom, frisörer, blombutik, djuraffär, systembolaget, hudvårdklinik, folktandvårdsmottagning, restauranger mm. Här finns även möjlighet till båtplats i Farstaviken (Boo Marina alt Gustavsbergs båtklubb). Upplev även anrik kulturmiljö i Gustavsbergs Hamn och gamla Gustavsbergsfabriken.

Sportmässigt har Gustavsberg allt! Det finns bl a badhus med äventyrsbad, bandyplan, fotbollsarena, tennisklubb, motionsspår med längdskidsmöjligheter mm

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad