Mariagatan 11B

Bilder

Utgångspris

2 275 000 kr

Bevaka slutpriset

Mariagatan 11B , Gustavsberg Hästhagen , Värmdö

I ett vackert sekelskifteshus finner vi denna charmiga bostad med vitmålade trägolv, framtagen tegelvägg, djupa fönsternischer och spröjsade fönster. Läget på markplan ger enkel access till den lummiga trädgården. Vardagsrum med utsikt över trädgården och snyggt kök i gammaldags stil. Modernt badrum med stilrena materialval och tvättmaskin. Sovrum med skön heltäckningsmatta och stor garderob. Välskött förening med underbar trädgård med sittgrupper, grill och syrenberså. Här bor du i trevliga brukskvarter endast ett par minuter från Gustavsbergs centrum med butiker och bussar.

48 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 977 kr
Typ:
Lägenhet
Boarea:
48 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
36
Byggår:
1897
Driftskostnad:
386 kr/månad
Utgångspris:
2 275 000 kr

Mer information

Visningar

Välkommen att kontakta mäklaren för mer information och visning!

Budgivning pågår

Högsta bud: 2 205 000 kr

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

48 kvm

Rumsbeskrivning

Att kunna uppleva denna lägenhet på plats ger dig en känsla du inte vill gå miste om!

I trivsamma brukskvarter, med gångavstånd till Hamnen i Gustavsberg, ligger denna underbara 2:a där sekelskiftescharm möter modern design i mjuka och harmoniska övergångar. Hela lägenheten bjuder på små överraskningar där de rustika inslagen samsas med en elegant gammaldags stil. Väl på plats kan du uppleva allt från djupa fönsternischer som liksom foder och golvsocklar målats i en varm grå ton samt svarta strömbrytare och eluttag tidstypiska för byggåret. Redan i hallen hittar du en omsorgsfullt framtagen tegelvägg och i vardagsrummet möts du av en trevlig korsvirkesvägg. Hall och kök ligger i öppen planlösning med avhängningsplats och en skjutdörrsgarderob med spegel och hyllor samt möjlighet att hänga dina ytterkläder i. Väggarna är genomgående vitmålade och på golvet ligger målade breda träplankor i ljusgrå ton, förutom i sovrummet som erbjuder en mjuk och skön heltäckningsmatta i grått.
Sovrummet, som vetter mot trädgården på baksidan, erbjuder plats för både säng och arbetshörna. Här hittar du en vacker djup fönsternisch samt mindre nischer på vardera sidan, nedanför fönstret, där man kan förvara kvällsläsningen och annat som hör en avkopplande stund och nattsömn till. Förvaringsmöjligheterna är goda tack vare en rymlig skjutdörrsgarderob, även här med spegel, hyllor och plats för att hänga kläder. Vardagsrummet är väl tilltaget och vetter även det mot trädgården. Här finns en gjutjärnskamin som inte är inkopplad, men som kan användas på olika sätt, förutom att vara en vacker inredningsdetalj i sig.
Badrummet är stilrent och modernt med vita helkaklade väggar, ljusgrå klinker med golvvärme och infällda reglerbara spotlights i tak. Vägghängd WC, handfat med kommod, spegelskåp, tak- och handdusch med glasdörrar och tvättmaskin.
Köket är fint renoverat i gammaldags stil med ljusa köksskåp med vitrindel ovan, vitt kakel med fasade kanter och mörk bänkskiva. Här finns en trevlig matplats för ca 4 personer vid fönstret. Utrustningen består av induktionshäll, rostfri fläkt med kåpa, mikro, rostfri kyl/frys och integrerad diskmaskin. Här finns också ett inbyggt vinställ i smide.

Läget på entréplan ger enkel access till föreningens ljuvliga trädgård som bjuder på härlig grönska. Här bor du lugnt med ändå centralt bara ett stenkast från Gustavsbergs centrum.
Varmt välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Pris

2 275 000 kr Utgångspris

Avgift

3 977 kr

Driftskostnad

4 632 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 632 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Andel i föreningen

3,61754%

Andel av årsavgiften

3,76874%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1897

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 september 2018
Energiklass: -

Byggnadssätt

Fönster: Fönster med isolerglas

Övrigt

Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Förening

Namn

Brf Mariagatan i Gustavsberg

Om föreningen

Föreningen består av två flerfamiljshus med adress Mariagatan 11 (byggår 1897) och 13 (byggår 1943) med totalt 26 lägenheter (varav 1 hyresrätt) och förråd för uthyrning. Mariagatan 13 har tidigare varit unga fabriksarbetande mäns bostad. Det byggdes på 40-talet av KF och ritades av den kände arkitekten Olof Thunström.

Föreningen har en underbar trädgård med två uteplatser, grill och syrenberså. Tvättstuga, mötesrum och cykelförråd finns i bottenplan. Lägenhetsförråden finns på vinden. Cykelställ under tak på gården.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

26

Antal hyresrätter

1

TV och Bredband

Fastigheten är ansluten till Telenor. Kostnaden för bredband är ett obligatoriskt tillägg om 254 kr/mån som läggs på månadsavgiften.

Parkering

Föreningen har p-platser för uthyrning. En P-plats kostar 250 kr/mån (med el) och en P-plats i backen (utan el) kostar 200 kr/mån. I dagsläget finns lediga platser.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan. Man har bland annat gjort/planerar följande större renoveringar:
2006: Stambyte (Mariagatan 13) och omläggning tak
2013: Installation av säkerhetsdörrar och bredband
2013: Installation av 3-glasfönster (Mariagatan 13)
2016: Utbyte av fönster. Återställande till original stil.
2017 Renovering av fasad och balkonger Fast 1:252
2018: Spolning av avloppsystem
2018: Renovering av golv och väggar källarplanet Fast 1:252.
2019: Renovering av entréportar.
Planerat:
2020: Målning av trapphusen
2021: Översyn av elsystem.
2021: Renovering av tvättstuga, nya maskiner.

För mer information om gjorda renoveringar och underhållsplanen se föreningens informativa årsredovisning.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Gustavsberg Hästhagen

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk, där man även kan ta sig ett dopp från klipporna. I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger och båtliv. Hästhagen ligger centralt i Gustavsberg med närhet till service, skola, kommunikationer. I det här trivsamma området blandas äldre bebyggelse från 1880-tal till 1920-tal med modernare hus. Fastigheten på Mariagatan 13 ritades på 40-talet av den kända arkitekten Olof Thunström även kallad Thun-Olle. Från början ett för tiden modernt ungkarlshotell och idag en populär bostadsrättsförening mitt i hjärtat av Gustavsberg. Byggnaden är ett tidstypiskt funkisverk av Thunström både med tanke på form som färg.

Barnomsorg och skolor: I närområdet finns flera förskolor och skolor att välja på. Den privata skolan Lär har elever i årskurs F-5. Farstavikens skola har elever i årskurs F-9. De yngre eleverna går på avdelning Ekedal i Höjdhagen och de äldre går på Kvarnberget. Ösbyskolan har elever i årskurs F-9. För information se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Närområdet ger stora möjligheter för fritidsaktiviteter. Kort promenad till Gustavsbergsbadet med äventyrsbad och gym. Intill badet ligger en ny äventyrslekpark. I centrum finns också skatepark, parkourpark, ishall, tennishall, uterink och konstfrusen bandyplan. På många ställen i kommunen finns motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid. Möjlighet till båtplats i Farstaviken (Boo Marina alt Gustavsbergs båtklubb).

Kommunikation

Bra kommunikationer in till stan. Buss 474 går ofta och tar dig via till Slussen på ca 25 minuter. Närmaste hållplats är Gustavsbergs centrum som endast ligger några minuters promenad bort.

Närservice

Ett stenkast från Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. På kort promenadavstånd finns också Gustavsbergs Hamn med caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad