Nybyggarvägen 59

Bilder

  • Såld!

Nybyggarvägen 59 , Malma , Värmdö

Hjortens Odling är ett fantastiskt koloniområde med röda stugor med vita knutar och snickarglädje. Här infinner sig en riktig Bullerbykänsla så fort man kliver in i området. Nu bjuds tillfälle att förvärva detta härliga sommarställe beläget på arrendelott. Fint gavelläge med trädgård och altan i soliga sydväst. Stugan består av ett rum med pentry, sovloft och inglasat uterum. Det finns även en extra sovstuga och förråd med förbränningstoa och verktygsbod. Ca 10 minuters promenad till barnvänligt bad i Malmafladen, där det också finns möjlighet att ha roddbåt och kanot. En riktig sommaridyll med närhet till natur, gårdar, hav, insjö, båtliv och Fågelbro Golf.

15 kvm, 1 rok

Typ:
Fritidshus
Boarea:
15 kvm
Biarea:
6 kvm
Tomtarea:
280 kvm
Byggår:
1986
Driftskostnad:
816 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

15 kvm

Biarea

6 kvm

Rumsbeskrivning

Namnet Hjortens Odling kommer gissningsvis från 1800-talet då man lade ut saltstenar och foderkål åt de vilda hjortarna. Hjortens Odling ligger på vackra Fågelbrolandet, undangömd i en skogsdunge omgiven av berg och höga träd - lite som trädgården i Alice i Underlandet. Kolonistugorna bygges 1986 och präglas av en gammaldags stil. De faluröda stugorna med spröjsade fönster och vita knutar ligger på rad längs slingrande vackra grusgångar. Det finns tre områden i byn och dessa kallas för Ängsområdet, Lillvägenområdet och Stora Skuggan. Det finns totalt 79 stugor och de flesta har trädgårdar om ca 250 kvm. Koloniområdet är lugnt och barnvänligt. Här tar man sig fram till fots eller med cykel. Parkeringsplatser finns i anslutning till området och med buss tar det bara 40 minuter från stan. Det finns ett gemensamt servicehus och en stor äng som kan nyttjas som festplats eller lekplats för barn med spring i benen. Den trevliga sammanhållningen i området gör att man gärna firar midsommar, ordnar kräftskivor och kakkalas samt väljer städdagar tillsammans. Ägarna bor ofta i sina stugor från tidig vår till sen höst. Därefter stängs sommarvattnet av och Hjortens Odling går in i en skön vinterdvala innan de första bladskotten och stugägarna dyker upp i april. Men flera av de tappra stugägarna bor där till och från året runt. Då hämtar de sitt vatten i servicehuset mitt i området, där det även finns bekvämligheter som toa, dusch och bastu. För många som satt sin fot i detta område har det blivit kärlek vid första ögonkastet och strax har de blivit ägare till en egen liten rödmålad stuga. Atmosfären påminner mycket om det bohuslänska fiskeläge som stått som förebild för stugbyn när den ritades under 80-talets mitt. Det är bara doften av tång som fattas. En kort promenad därifrån finns en liten anlagd strand där man kan ta ett dopp. Det finns även gott om trevliga utflyktsmål i närheten. I närliggande Strömma kan man titta på båtar och besöka Strömma krog och kanalbar eller varför inte åka till Malma Kvarn och besöka glasskiosken och njuta av den vackra skärgårdsnaturen. På seglarlägret på Malma Kvarn har barn och ungdomar lärt sig segla sedan 1940-talet.

Denna mysiga stuga består av ett rum med loft och pentry. Här finns utrymme för bäddsoffa och matplats. En trappa leder upp till ett loft med sovplats. Vita väggar, furuplankgolv och spröjsade fönster ger en lantlig känsla. Pentryt är utrustad med 2 spisplattor, mindre ugn, kyl (2018) och mindre frys (ca 2015). Utanför entrén finns ett praktiskt utekök med diskho och liten varmvattenberedare, arbetsyta och underskåp som ligger skyddat under tak. Det finns även en fin gäststuga med platsbyggd sovplats och förvaringsloft. Vitmålad träpanel på väggar och mörkt furuplankgolv. Mellan de både stugorna ligger en stor trädäckad altan med flera uteplatser. Här kan du njuta av solen från morgon till kväll. Kyliga sommarkvällar kan du flytta in i det inglasade uterummet. Trädgården har en prydlig gräsmatta (robotgräsklippare ingår) och odlingslådor med bland annat jordgubbar. Här växer även björk, plommonträd, syren, rhododendron, vinbärsbuskar och rabarber.

Byggnad

Byggnadstyp

Kolonistuga 1 plan med loft

Byggnadsår

1986

Uppvärmning

Direkt El

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Plintar
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

ARRENDE
Arrendeavtalet med Värmdö Kommun sträcker sig t o m den 9 maj 2035 (se bilaga). Arrendet är förskottsbetalt för denna period.

Observera att finansiering måste ske kontant, då det inte går att belåna med arrende som säkerhet.

LÖSÖRE
Delar av lösöret ingår i köpet.

Arrende

Nybyggarvägen 59, Lotten E4 , inom fastighet Malma 1:8

Övriga byggnader

Sovstuga (ca 6 kvm). Inglasat uterum (drygt 9 kvm). Förrådsutrymme med separat del för verktyg och förbränningstoa (handfat och skåp finns, dock ej monterat och inkopplat).

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

9 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 000 kr
Väg, samf: 4 800 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Om man deltar på städdagarna dras 500 kr (2 x 250 kr) av från samfällighetsavgiften. I samfällighetsavgiften ingår bland annat sophämtning och städning av servicehus (sommarhalvåret). Försäkring på stugan tillkommer.

Tomt

Areal: 280 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Sommarvatten (från april till oktober). Servicehus med toaletter, duschar, omklädningsrum och bastu (öppet året runt).

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Om området

Malma

Malma på Fågelbrolandet är ett öppet och levande skärgårdslandskap som genom Stefan Perssons försorg genomgår ett omfattande naturvård- och kulturmiljövårdsprojekt. Projektet innefattar jordbruk, framtagande av natur- och kulturstigar samt inventering av vilt, fåglar och växter. Allt utförs i samarbete med Världsnaturfonden. Ett unikt kulturlandskap som omgärdas av vatten. Vid Malma Kvarn har Svenska Kryssarklubben sedan 1946 en segelbåtshamn med klubbhus. Här ordnas uppskattade seglarläger för barn och ungdomar under sommarmånaderna. I området ligger välkända Fågelbro Golf & Country Club med en av Sveriges finaste golfbanor och uppskattat klubbhus och restaurang. I omgivningarna finns en förstklassig ridanläggning, Stall Fågelbro, som erbjuder inackordering, ridlektioner och uteritter. Hjortens Odling byggdes 1986 i syfte att finansiera exploateringen av det som idag är Fågelbro Säteri. Kravet kom från kommunens politiker som ville säkerställa att en del av kulturarvet skulle förvaltas på ägorna.

Kommunikation

Buss 432 till Malma Kvarn med hållplats utanför Hjortens odling.

Närservice

På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. I Gustavsbergs hamnområde finns caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad