Snäckhamnsvägen 15

Bilder

  • Såld!

Snäckhamnsvägen 15 , Saltarö , Värmdö

Sommar i Saltarö?
Söker ni ett riktigt fritidshus mitt i den vackraste skärgårdsmiljö har ni hittat rätt! Idylliskt och vackert inbäddad i grönska finns detta fritidshus om 26 välplanerade kvm. Hall, kök, vardagsrum och sovrum med våningssäng allt i fritidshus standard. Stor potential med byggrätt om 60+40 kvm.
Tomtens övre plan är insynsskyddat där ligger bostadshuset, gäststugan, utedass, utedusch och förråd. Nedre plan av tomten är en stor lättbyggd plan gräsmatta. Huset värms upp av direktverkande el och öppen spis. Det finns vatten indraget i huset som stängs av inför vintern.
På gång eller cykelavstånd når man snabbt och enkelt Saltarö sandstrand, badklippor, bryggor och tennisbanor. Vidare ett stenkast från tomten slingrar sig vandringsleden Värmdöleden, väl värd ett besök. Båtplats finns genom samfällighetsföreningen
Kontakta mäklare för visning utöver visningstider.

Välkomna in i detta charmiga fritidshus. Förstukvisten är en trevlig långsmal altan denna ligger praktiskt under tak. Här finns gott om plats för matmöblemang och grill.
Vidare kommer man in i hallen som har plats för avhängning av ytterkläder och skor. Direkt till vänster ligger ett rymlig kök i vacker himmels blå ton. Från hallen kommer man in i vardagsrum som är möblerat med matrumsmöblemang med plats för 4-6 personer. Rummet har en bäddsoffa för två och en tv möbel. Vardagsrummet har en vacker öppenspis som värmer upp fastigheten råa sommarkvällar. Väggarna är vitmålade och golvet vitoljat trägolv (2016). Vidare finns ett sovrum med våningssäng och en mindre garderob. Här finns dessutom plats för byråer.

Kör gärna förbi och titta- kontakta mäklare för visning utöver visningstider!

Fastigheten säljes med en friskrivningsklausul då ägaren har ärvt bostaden och har ingen dokumentation om fastigheten.

26 kvm, 2 rok

Typ:
Fritidshus
Boarea:
26 kvm
Biarea:
15 kvm
Tomtarea:
2 060 kvm
Byggår:
1952
Driftskostnad:
1 110 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum varav 1 sovrum

Boarea

26 kvm

Biarea

15 kvm

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans fritidshus

Byggnadsår

1952

Uppvärmning

Direkt El

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Tak: Papp
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Taket omlagt 2005
Golv vitoljade 2016
Väggar och lister målade 2016
Besiktning öppenspis 2019 (beställd)

Fastighetsbeteckning

Saltarö 3:496

Övriga byggnader

Gäststuga med parkettgolv och målade väggar. Plats för två våning sängar eller en dubbelsäng samt förråd med utedass

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

13 330 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 400 kr
Renhållning: 5 000 kr
Väg, samf: 1 900 kr
Sotning: 200 kr
Försäkring: 1 830 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Fastigheten nyttjas endast några veckor varje sommar och därmed finns inga uppgifter på drift

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 361 000 kr, varav byggnadsvärde 261 000 kr

Summa pantbrev

25 300 kr

Tomt

Areal: 2 060 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Härlig tomt i två etage. Nedre etage med plan gräsmatta för lek och bollspel och övre med frosseri av blåbärs buskar och grönska. Två förråd, ute dusch och utedass finns på bakom huset

Vatten/avlopp

Kommunalt/enskilt sommarvatten. Avlopp saknas. Ute dusch och utedass.

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Saltarö GA:1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av

Viktiga dokument

Om området

Saltarö

Välkommen till skärgårdsidyllen Saltarö!

Här finns flertalet härliga bad, vackra strövområden och vandringsleder i omgivningar präglad av skärgårdsnatur. Njut framförallt av Saltarös fina sandstrand som är långgrund. Skärmarövikens ljumma vatten har i årtionden dragit till sig människor för bad, fiske och annan skärgårdsaktivitet. Skärmarö och Saltarö gård styckades upp på 1930-talet och ur marken bildades ett av Värmdös allra populäraste fritidshusområden. Tidigare gick Waxholmsbåten direkt till Saltarö ångbåtsbrygga och här fanns bageri, snickare, lanthandel och fiskförsäljning. Idag är tempot lugnare men den vackra skärgårdsnaturen och havet består. Dessutom har området kommit att präglas av en större andel permanent boende fastighetsägare. Det tar endast 35 minuter att ta sig från stan till Saltarö. Lättillgängligt, havsnära och så oerhört vackert!

För den aktive finns tennisbana tillhörande Saltarö Tennisklubb samt seglarskola Stockholms Jolleskola. Saltarö har dessutom egen förskola i form av Saltarö barnbod. Den ligger i nära anslutning till busshållplatsen. Läs gärna mer om den och möjlighet till plats på kommunens hemsida.

Saltarö Skärmarö Bryggförening har ca 400 båtplatser på sju platser inom Saltarö Skärmarö. (www.ssbf.eu). Båtplats sökes genom föreningens hemsida. Tid att få en båtplats kan variera beroende på vilken sorts båt man har samt vid vilken brygga man vill ha sin båt liggandes.

På höstkanten inbjuder skogarna till svamp och bärplockning och på somrarna avnjuts solnedgång i havsvikarna.
Med båt eller med cykel går det att lätt ta sig (ca 25 min) till välkända Bullandö Marina för en bit mat, butiker och strosande bland folk och segelbåtar. Annars finns all service i Hemmesta, Mörtnäs och Gustavsberg.

Karta

Hör av dig till Charlotte Balcker för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad