Sollenkrokavägen 49

Bilder

Sollenkrokavägen 49 , Djurö , Värmdö

Renovera och förverkliga en dröm allt väldigt centralt på vackra Djurö, stenkast ifrån skärgården. Ev finns möjlighet att stycka av den stora tomten (3154kvm) i framtiden.
Insynsskyddat och vackert en bra bit ifrån gatan omgiven av träd och mycket grönska ligger denna stora tegel suterängvilla om 208 kvm. Med generösa sällskapsutrymmen, flertalet sovrum och gott om förråd så är detta ett perfekt boende för den stora familjen. Villan kallades förr för Villa Solhöjden och det stämmer även idag. Runt huset slingrar en stor altan om 90 kvm som har sol från morgon till kväll.
Missa inte denna chans av ett centralt, stort och högt läge på Djurö!

208 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
208 kvm
Biarea:
48 kvm
Tomtarea:
3 154 kvm
Byggår:
1970
Driftskostnad:
4 061 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

208 kvm

Biarea

48 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna in till denna trevliga villa med en enorm entré / hall med stora fönsterpartier ut mot trädgård. Fönsterpartierna återfinns genomgående mot trädgård allt för bästa ljusinsläpp. Invid entré finns ett stort takutsprång som skyddar mot vind och väta, det möjliggör att ställa saker utanför dörren. Väl inne återfinns en väl tilltagen möblerbar hall med plats för riktigt stora garderober och byråer. Vidare ligger ett allrum med stora fönsterpartier ut mot trädgården och en dörr ut mot förråd och baksidan. Innanför allrum finns tvättstuga och ett praktiskt större förvaringsutrymme.
Från hallen når man även pannrum, generös mat/vinkällare och badrum med bastu.

Mellanplan:
Via trappan från hallen på entréplanet kommer man upp i stort vardagsrum med stora fönsterpartier ut mot en balkongen om 90 hela kvm som är i vinkel runt huset. Vardagsrummet har en vacker öppen spis för njutning och bästa värmekällan. Invid vardagsrum ligger ett ljust trevligt bibliotek. På samma våningsplan ligger även sovrum, kontor, kök och badrum.

Sovrummet har flertalet garderober och plats för både stora byråer och avlastningsbord. Från sovrum är det direkt access in till badrum med duschkabin och vidare toalett. Båda duschrum och toalett har fönster ut mot grönska för bästa ljusinsläpp och ventilation.

Köket är generöst med långa arbetsbänkar och gott om förvaring. Standard är äldre men fullt funktionellt.
Sittdelen är rymlig och här kan enkelt större sällskap avnjuta en måltid. Flertalet fönster ger köket ett naturligt ljus och utsikten är mot härlig balkong och grönska.

Övre plan:
Via den breda luftiga trappan från mellan planet landar man i ett allrum som utgör kärnan mellan sovrummen. På detta plan återfinns tre sovrum. Två är mindre och ett är stirr större och kan med enkla medel delas till två mindre. Sovrummen samsas om en toalett med handfat. Alla rummen vetter ut mot härlig grönska.

Garaget öppnas med en remotekontroll. Innebär regniga dagar behöver man ej stiga ur bilen förrän du är inne i huset. Lyx med direkt access från garage in i hallen, flertalet toaletter, bastu och öppna spisar både inne och ute gör huset till ett optimalt boende för större tillställningar.

Invid garaget finns även en praktisk carport med plats för en extra bil, trädgårdsutrustning, vagnar, leksaker osv

Kök och badrum är äldre men håller fortfarande god standard. Villan har genomgående parkettgolv, målade eller tapetserade väggar, badrummen är helt eller delvis utrustade med kakel, klinkers eller våtrums matta.

Villans behov av renovering gäller installation av kommunalt vatten och avlopp (idag finns borrad brunn och enskilt avlopp), delvis dränering runt huset samt inom ett par år även omläggning av tak.

Byggnad

Byggnadstyp

1½ -plansvilla med sluttningsvåning

Byggnadsår

1970

Uppvärmning

Elpanna - vattenburen värme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 5 juli 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 103 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Suterängkällare (betongplatta)
Grundmur: Lättbetong (blå)
Stomme: Lättbetong (blå)
Fasad: Tegel
Fönster: Kopplade 2-glas
Bjälklag: Betong/lättbetong
Tak: Betongpannor

Fastighetsbeteckning

Djurö 4:375

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

48 734 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 43 626 kr
VA: 2 776 kr
Renhållning: 2 209 kr
Sotning: 123 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Vatten är egen brunn. Slamtömning sker 2x/år. Ägarna av fastigheten är äldre och gillar att ha väldigt varmt. I uppvärmning ingår även bruks el.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 928 000 kr, varav byggnadsvärde 2 659 000 kr

Summa pantbrev

1 555 900 kr

Tomt

Areal: 3 154 kvm
Tomttyp: Natur och trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Tomten är en delad naturtomt och trädgårdstomt med gräsmatta och mängder av blåbär och liljekonvalj. I blåbärssnåren finns gäststuga om ca 15 kvm och en förrådsbod om ca 10 kvm

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Kommunalt vatten och avlopp ligger klart i gatan redo att installeras in i fastigheten. Vattenprov utfört utan anmärkning.

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Djurö GA:3
Avtalsservitut Väg
Last: Avtalsservitut: Väg, 01-IM4-19/17.1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Renoveringar gjorda i bostaden:
Kyl o frys Siemens -03
Husqvarna spishäll -04
Dränering delvis, västra gaveln -02
Ny villapanna CTC 1200 Family, nytt expansionskärl -02
Byte mätarsäkring 16 -> 20 ampere -02
Nya golv kontor, blå rummet och toa uppe -02
Radonsug installerad -06
Luft/luftvärmepump installerad -07
Ny takantenn -07
Ommålning hall -13
Oljecistern tömd och rengjord -11 OBS ej borttagen.
Högtrycksspolning av köksledning + utgående bdt till slamavskiljare -16
Nytt tvättställ duschrum mellanplan -09

Fiber finns i gatan så som även kommunalt vatten och avlopp gör. Allt klart för installeras i fastigheten.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Djurö

Djurö erbjuder fantastisk skärgårdsnatur och utgör den idealiska platsen för alla som vill bo vackert vid havet och i harmoni med naturen. Här finns fina havsbad, minigolf och välkända krogar såsom Motorverkstan och Vita grindarna. Avstånden är korta till skärgårdens metropoler, såsom Möja, Sandhamn, Strömma och Bullandö. I Djurö by finns all tänkbar närservice. Förutom skola finns även bibliotek, ICA, restaurang, konditori, vårdcentral, frisör och diverse affärer. ICA butiken är ombud för systembolag, apotek och SL. Nära till den vackert belägna kursgården Djurönäset där du kan bada, basta och relaxa. Där finns även en kuperad joggingrunda med härlig havsutsikt samt en sommarrestaurang på bryggan. Skärgårdssamhället Stavsnäs ligger inte långt från Djurö. Här kan du ta skärgårdsbåten ut till någon av öarna eller besöka pittoreska Stavsnäs by med vackra miljöer och café. Välkomna att trivas på Djurö!
Djurö har ett väl utvecklat samhälle med all nödvändig service: Bibliotek, Skola 1-9, förskola, Munkens konditori, ICA-affär och trevliga småaffärer. Här finns flera välkända krogar som tex Vita Grindarna, Motorverkstan, Björkås Kök och Bar, Stavsnäs Hembageri och restaurang. Djurönäset Hotell har badhus och spa öppet för allmänheten. Där finns även en kuperad joggingrunda med härlig sjöutsikt. Djurönäset har också sjörestaurang på brygga som har öppet om sommaren.

Kommunikationsmässigt är Djurö bortskämt med regelbunden busstrafik in till stan (Slussen) samt väldigt lättillgänglig att ta sig till med bil (ca 35 min). Njut även av bedårande skärgårdslandskap längst med vägen ut till Djurö.
Inom promenadavstånd finns flera badplatser och bryggplatser. Vidare finns Hamnviken med en liten badplats samt båtbryggor skötta av Djurö båtsällskap. Läs gärna mer om medlemskapsansökan mm på www.djuro-batsallskap.se. Sist men inte minst finns inom promenadavstånd även badstrand och restaurang Vita grindarna. På Djurö kan du även leva ett aktivt friluftsliv/båtliv och det är även nära till hästgårdar och golfbana. Slutligen finns här också en aktiv föräldrarförening, Djurö Stavsnäs föräldrafförening: www DSFF.se

Välkomna att trivas i idyllen Djurö!

Karta

Hör av dig till Charlotte Balcker för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad