Fågelbrostigen 428

Bilder

  • Såld!

Fågelbrostigen 428 , Fågelbro Grönköping , Värmdö

Välkommen att njuta av denna nyligen totalrenoverade ombyggda designpärla med gårdens absolut bästa läge. Sparsmakad inredning med noga utvalda detaljer och högklassigt hantverk. Material och färger utstrålar sober elegans. Vit-pigmenterat vaxat plankgolv med golv-värme, platsbyggt kök med köksö, infällda led-spottar och specialdesignad punktbelysning. 2 spatiösa terrasser som badar i sol från soluppgång till solnedgång. Bara att flytta in och njuta av ett bekymmersfritt vackert boende på härliga Fågelbro. Bästa platsen för den aktiva livsnjutaren.
Möjlighet att tillträda redan i sommar.

118 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
3 793 kr I avgiften ingår vatten, kabel-tv, sophämtning och parkering.
Typ:
Radhus
Boarea:
118 kvm
Biarea:
0 kvm
Byggår:
1989
Driftskostnad:
1 520 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

118 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkommen till detta ombyggda och alldeles nyligen renoverade tornhus på trevliga gård 4. Huset har gårdens absolut bästa läge med sol från tidig morgon till sen kväll, bara att välja vilken terrass eller balkong som passar bäst.
Huset har precis genomgått en omfattande renovering samt ombyggnad av entréplanet vilket optimerat planlösningen.

Entréplan: Rymlig hall som öppnats upp mot sällskapsrummet vilket skapat rymd och ett fint ljusflöde. Helt nytt gäst-wc. Från sällskapsrummet nås terrassen som ligger i sydväst och har sol till sen kväll. Bekväm access till poolen från terrassen. Platsbyggt kök i modern design med snygg punktbelysning. Rostfri bänk som är uppvikt mot vägg vilket ger ett elegant intryck. All maskinell utrustning är nyligen installerad och mycket sparsamt använd. Kyl/frys LG 2019. Ugn med integrerad mikro Siemens 2019. Fläkt Siemens 2019. Från köket nås terrassen med morgon- och förmiddagssol. Här sitter man skyddad från insyn och har fin utblick mot natur och ståtliga ekar. Här finns också huset rymliga isolerade förråd. Hela entréplanet har ljust målade väggar, vackert vit-pigmenterat plankgolv med golv-värme och infällda led-spottar. Centralt placerad öppenspis med insats.

Plan 2: Två ljusa sovrum med balkong och härlig utsikt över den fina gården och poolens vattenspegel. Båda sovrummen har vit heltäckningsmatta, dressingroom och bad en suite. Båda är helkaklade med nytt sanitetsporslin kommoder, och armaturer. I det ena badrummet finns tvättmaskin och torktumlare från Miele. Ljusa målade väggar och golv-värme i hela våningsplanet.

Plan 3: Vindsvåningen bjuder på ett vackert tornrum med härlig utsikt över omgivningen, rymligt dubbelrum med walk in closet och gott om plats för förvaring. Även här är det golvvärme.

Hela huset är utrustat med 3-glasfönster vilket tillsammans med golv-värme och spis-insats håller driftskostnaderna nere.

Hos bostadsrättsföreningen är bostadsrätten registrerad som 3 rum och kök med en angiven boyta om 97 kvm. Vinden har senare inretts till boyta och utgör det 4:e rummet och den ytterligare ytan som angivits. Viss osäkerhet råder gällande angivna ytor och önskas exakthet rekommenderas kontrollmätning.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

3 793 kr I avgiften ingår vatten, kabel-tv, sophämtning och parkering.

Driftskostnad

18 250 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 18 000 kr
Försäkring: 250 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Exakt elkostnad kan inte anges då säljaren bebott huset mycket kort tid. Den uppgivna elkostnaden är baserad på förra ägarens information.

Andel i föreningen

2,58%

Andel av årsavgiften

2,58%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

omgående eller enligt ök

Byggnad

Byggnadstyp

Radhuslägenhet

Byggnadsår

1989

Uppvärmning

Golvvärme elslingor, murad öppenspis med insatskammin

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas isoler

Övriga byggnader

Vid områdets egna marina finns båtplatser tillgängliga till en kostnad av 3000-5000 kr per år beroende på båtens storlek

Förening

Namn

Brf Fågelbro 4

Om föreningen

Brf Fågelbro 4 bildades 1987 och är belägen på Fågelbrostigen 401-435 och 402-434, Fågelbro Säteri på Värmdö.

Föreningens fastigheter består av småhus om 3 våningar med 35 lägenheter. Fastigheterna är uppförda 1989.

Renoveringar/underhåll: 2017 ommålning av tak, fasad och fönster. 2017 totalrenovering av bastuhus. 2016 indragning av fiber.

Välskött förening med god ekonomi. I avgiften ingår trädgårdsskötsel, snöskottning och sophantering. Gemensamma utrymmen: Uteplatser cykelförråd, pool och bastu.

Tillsammans med övriga fyra föreningar äger föreningen markområden, tre parkeringsplatser, tre post/sophus och det fd reningsverket kallat "Ladan". Dessa ytor och byggnader förvaltas gemensamt av "Grönköpings samfällighet" vars styrelse består av representanter från de fem föreningarna.

Båtplatser finns hos Fågelbro Yacht Club vars marina ligger inom området. Från marinan tar man sig sjövägen till Strömma kanal eller via Skenoraströmmen ut på Nämndöfjärden. Medlemmar kan hyra båtplats av varierande storlek och årshyra.

Sedan början av år 2004 är föreningen ansluten till det kommunala vatten- och avloppssystemet.

I omedelbar närhet till föreningens fastighet ligger delar av Fågelbro Golf & Country Clubs golfbanor, en 18-hålsbana och en korthålsbana med nio hål. Till klubbhuset, tennisbanor, padelbana och ridanläggningen är det gångavstånd.

Övriga hemsidor:

www.fagelbrogolf.se Högklassig 18-hålsbana och vackert klubbhus. Klubben erbjuder också tennisbanor, padelbana, pool, gym och squash.

www.fagelbrokrog.se Anrik lokal med orangeri och uteservering med utsikt över banan. Berömd för sin goda mat och familjära atmosfär.

www.fagelbrostall.se En av Sveriges mest kompletta och exklusiva ridanläggningar. Här erbjuds inackordering av privathästar samt ridlektioner.

www.fagelbrohus.se Lyxigt spahotell med nyrenoverat SPA som erbjuder allt från massage till exklusiva behandlingar.

www.strommakrog.se Härlig sommarrestaurang belägen vid kanalen inom bekvämt golfbilsavstånd från Fågelbro.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Föreningen tillåter delat ägande

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Fågelbro Grönköping

Fågelbro Säteri är ett unikt bostadsområde där man lever och bor i samklang med skärgård och natur. Ett unikt livsstilsboende med golfklubb, tennisbanor padelbana, ridanläggning och båtklubb. Här finns även ett spa-hotell och förstklassig krog. Omgivningarna är hänförande vackra och i hagar och ekbackar strövar hästar, kor och får. Här erbjuds den naturintresserade ett rikt djurliv och en artrik flora och den båtintresserade ett härligt skärgårdsliv.
Skärgårdshusen på Fågelbro är ett unikt koncept - det enda i Sverige. Vackra bostäder för permanent- eller fritidsboende. Till området hör sandstrand, bad- och båtbryggor, lekplats, boulebana och fotbollsplan.

Grönköpings samfällighetsförening:
förvaltar fastigheten Fågelbro 1:41 (gräsytor, buskage, parkeringsplatser, post/sophus ladan och bommen som angränsar eller återfinns utanför Brf 3-7s kvartersgårdar.
Styrelsen består av ordföranden, 5 ordinarie representanter och 5 suppleanter på vilket sätt Brf 3-7 kan påverka de konsensus beslut som fattas i Grönköpings styrelse.

Fågelbrovägarnas samfällighetsförening:
De asfalterade och grusade vägarna på och runt Fågelbro ägs och förvaltas av Fågelbrovägarnas samfällighetsförening.

Kommunikation

Goda Kommunikationer med direktbuss till Slussen. Rymlig pendelparkering invid hållplatsen. Direktbuss 433 och 434 tar dig stan på ca 40 minuter så det går jättebra att pendla regelbundet.

Närservice

Det är endast 10 min bilresa till Värmdö köpcentrum i Mölnvik. Här finns stort utbud av matbutiker, klädaffärer, byggvaruhandel, gym och mycket annat.
Även Djurö och Stavsnäs erbjuder en hel del service.

Parkering

Rymlig välanlagd avgiftsfri pendelparkering vid busshållplatsen.

Karta

Hör av dig till Siw Rönnberg för mer information!

Siw Rönnberg

Siw Rönnberg

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-558 00 91

siw.ronnberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad