Småskärsvägen 36

Bilder

Utgångspris

5 200 000 kr

Bevaka slutpriset

Småskärsvägen 36 , Skeviksstrand , Värmdö

I idylliska Kovik/Skeviksstrand finner vi detta trivsamma och välplanerade hus (byggt 2010) med öppna sällskapsytor och öppen spis. Alldeles intill huset finns ett Attefallshus (byggt 2015). Tanken har varit att koppla samman dessa hus så småningom. Huset är högt placerat och altanen sträcker sig runt hela huset. Framsidan bjuder på soligt sydvästläge. Tomten är variationsrik och lekvänlig - en dröm för barn på upptäcktsfärd. Baksidan består av skogsmark och på framsidan finns gott om plats för gungor och studsmatta. Närhet till badstrand, klippor och båtbryggor. Ett populärt och expansivt område där kommunalt VA snart är installerat och byggrätterna blivit större. Endast 30 minuter från Stockholm City.

101 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
101 kvm
Biarea:
22 kvm
Tomtarea:
2 240 kvm
Byggår:
2010
Driftskostnad:
3 520 kr/månad
Utgångspris:
5 200 000 kr

Mer information

Visningar

Välkommen att kontakta mäklaren för visning och mer info!

Budgivning pågår

Högsta bud: 5 000 000 kr

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

101 kvm

Biarea

22 kvm

Rumsbeskrivning

I natursköna Skeviksstrand finner vi denna fastighet med många möjligheter och en spännande tomt. Huvudbyggnaden och Attefallshuset är tätt placerade med visionen att en dag byggas ihop. Eller så kan man vidareutveckla Attefallshuset till gästhus, tonårsboende eller uthyrningsdel med eget badrum och kök. Husen är fint placerade på tomtens högst punkt. Trädäcket löper runt hela huvudbyggnaden vilket gör att du enkelt kan följa solen från morgon till kväll. Det finns gott om extra byggnader på tomten. Här kan du hysa gäster eller inreda som verkstad, förråd eller lekstuga. Området erbjuder fantastisk skärgårdsnatur i kombination med närhet till stadens puls. Med bil tar det ca 20 minuter till Slussen eller varför inte ta Waxholmsbåten från ångbåtsbryggan. I området finns båtbryggor, fin strand med grillplats och lekplats samt ett bastuhus dit medlemmar har tillgång. För den hästintresserade finns ridhus och vackra ridstigar. Den golfintresserade tar sig snabbt och lätt till Nacka Golfklubb. Skeviksstrand ligger i framtidsområdet Stora Kovik, där kommunalt VA beräknas kopplas in vid årsskiftet. Den nya detaljplanen har medfört generösare byggrätter. Ett lantligt boende nära hav och natur - varmt välkommen på visning!

ENTRÉPLAN

Inbjudande hall som öppnar upp mot vardagsrum och kök. Murstocken är centralt placerad i huset så att man kan gå runt. Det finns två skjutdörrsgarderober som tar hand om ytterkläder och skor. Genomgående vitmålade väggar och svart klinker. Infällda spotlights i tak.

Trivsamt och stilrent kök med vit högblank skåpinredning, vitt kakel och mörkgrå arbetsbänk i laminat. Fönster ovan diskhon och en flyttbar köksö som ger extra arbetsyta och förvaring. Utrustningen består av induktionshäll (2019), integrerad kyl/frys och diskmaskin samt fläkt, ugn och mikro i rostfritt utförande.

Öppna sällskapsytor med fint ljusflöde från fönster i olika väderstreck. Den öppna spisen är bevarad från den ursprungliga byggnaden som uppfördes 1951. Insatskassetten är både dekorativ och gör att värmen blir mer effektiv. Här finns plats för både matgrupp och soffa. Dubbla glasdörrar leder ut till den härliga altanen på framsidan. Under trappan finns ett förråd och till höger finns en glasdörr som leder ut till altanen på baksidan.

Stort, härligt badrum med vita helkaklade väggar och mörkgrå klinker på golv. Fint ljusinsläpp från fönster. WC, handfat med kommod, spegel med belysning, badkar på tassar och duschhörna med glasdörrar. Här finns inga utanpåliggande rör utan allt är infällt i väggar. Infällda spotligths i tak. Här är också tvättpelare och värmepump placerad.

ÖVRE PLAN

En gedigen trappa som är snyggt placerat i hörnet av vardagsrummet leder upp till ett allrum, som passar utmärkt som TV-rum eller lekrum. Genomgående vitmålade väggar, snedtak och svartmålat trägolv på hela övre plan. Infällda spotlights i tak. Den platsbyggda röda hyllan invid trappan är både funktionell och en rolig inredningsdetalj. Det finns tre sovrum med två mindre fönster i varje rum. Här kan du platsbygga förvaring efter önskemål. Det ena rummet pryds av en blommig fondtapet.

ATTEFALLSHUS

Yteffektivt hus i två plan med potential att utvecklas vidare. Här finns ett loft som kan nyttjas som sovrum med intilligannde klädkammare. På entréplan finns ett vardagsrum med stora glaspartier. Det ena glaspartiet kan skjutas åt sidan för enkel access ut till tomten. Här kan man bygga en egen altan utanför. Det finns också ett mindre rum och ett utrymme som är tänkt som potentiellt badrum. Detta rum nyttjas idag som förråd. Lackad träpanel (som ger en vitare look) på väggar och tak samt massivt trägolv som behandlats med pigmenterad hårdvaxolja.

Byggnad

Byggnadstyp

1,5-plansvilla

Byggnadsår

2010

Uppvärmning

Luft-/vattenvärmepump, vattenburen golvvärme entréplan, radiatorer övre plan

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 juni 2019
Energiklass: -
Energiprestanda: 94 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas isoler
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

BREDBAND
Det finns fiber indraget i fastigheten.

DETALJPLAN
Den nya detaljplanen har vunnit laga kraft och det har blivit nya byggrätter.
Största bruttoarea för huvudbyggnad är 220 kvm per fastighet.
Största byggnadsarea för huvudbyggnad är 160 kvm per fastighet.
Utöver huvudbyggnad får komplementbyggnader med sammanlagd yta om 50 kvm byggnadsarea per fastighet uppföras.

Fastighetsbeteckning

Stora Kovik 1:250

Övriga byggnader

ATTEFALLSHUS:
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas isoler
Tak: Papp
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Grundmur: Betong
Grundläggning: Plintgrund
Uppvärmning: Luft-/luftvärmepump

Det finns även vedskjul, förråd och tre gäststugor på tomten.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

42 240 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 31 308 kr
VA: 5 540 kr
Renhållning: 1 484 kr
Väg, samf: 3 139 kr
Sotning: 769 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Attefallsbyggnaden har varit uppvärmd året runt. Kostnad för hemförsäkring tillkommer. Kostnad för TV/bredband är 1.173 kr/år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 346 000 kr, varav byggnadsvärde 2 426 000 kr

Summa pantbrev

2 780 000 kr

Tomt

Areal: 2 240 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Spännande och variationsrik tomt med planteringar, gräsytor, naturmark och skog. En dröm för barn på upptäcktsfärd. På framsidan finns gott om plats för gungor, lekstuga och studsmatta. På baksidan finns skog att leka i. Här har man byggt en enkel linbana och barnen har påbörjat ett kojbygge. Det löper ett altandäck runt hela huset. Framsidan badar i sol tack vare det höga läget i sydväst. Växtligheten består bland annat av syren, rhododendron, odlingslådor med jordgubbar och örter samt typisk skärgårdsväxtlighet såsom ljung, blåbärsris och tall. Grusad uppställningsyta för flera bilar.

Vatten/avlopp

Egen brunn. BDT till 3-kammarbrunn. WC till sluten tank. Kommunalt VA är förberett till tomtgräns och beräknas kopplas in vid årsskiftet. Den totala kostnaden för detta står köparen för.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Stora Kovik GA:1

Stora Koviks vägförening är en samfällighet med 300 fastigheter som medlemmar. Föreningen ansvarar för underhåll och förvaltning av vägar, grönområden, P-platser, postlådeställ samt ångbåtsbryggan med väntkur. Föreningen är dessutom markägare till den gemensamma marken och ska företräda medlemmarna i frågor som rör denna. Stora Koviks villaägareförening arrenderar mark av vägföreningen och underhåller badplatser samt den gemensamma stugan. De ordnar med midsommarfest, höstfest och andra gemensamma aktiviteter. Nya inslag är Kovikslyran, en musikfest som anordnas av en grupp boende och sedan förra året Koviksjoggen som startades av idrottare.

Utöver Villaägareföreningen finns ett antal båtklubbar och en bastuförening som också arrenderar sin mark av Stora Koviks vägförening, men som är öppna för medlemskap om man äger fastighet i området. Varje del sköter sin egen förvaltning och ekonomi. Kontakta Stora Koviks vägförening om du vill komma i kontakt med de andra föreningarna.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Skeviksstrand

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Här finns oändliga möjligheter till ett aktivit friluftsliv. Stora Kovik/Skeviksstrand är ett lantligt skärgårdsområde beläget endast 20 minuter från Stockholms stad. Här finns vacker natur att ströva i, båtklubbar, badplatser och ridhus. Promenadavstånd till Skeviks Gård som är en konferensanläggning med inriktning på ekologiskt jordbruk och skärgårdsliv. Det är nära till Nacka Golfklubb med golf på sommaren och skidspår på vintern. Det är knappt fem kilometer till Gustavsbergs centrum och hamn där du finner all service du kan tänkas behöva. Här finns även skolor, förskolor och många aktiviteter för barn och vuxna. Nyare cykelväg längs Skeviksvägen in mot Gustavsberg. Sommartid stannar Waxholmsbolaget vid ångbåtsbryggan med relativt tät trafik mot Stockholm. Resan tar cirka 1 timme. I närheten av Stora Kovik ligger Norra Lagnö som är en idyllisk skärgårdsby från förra sekelskiftet med en härlig blandning av grosshandlarvillor och röda stugor. Här finns en byskola från 1800-talet där man går från förskoleålder t o m 3:e klass.

Kommunikation

Buss 424 vid Lagnövägen till Gustavsbergs centrum

Närservice

Knappt 5 km till Gustavsbergs centrum. På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. I trevliga Gustavsbergs Hamn finns caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad