Nybyggarvägen 9

Bilder

Utgångspris

1 070 000 kr

Bevaka slutpriset

Nybyggarvägen 9 , Malma , Värmdö

Hjortens Odling är ett fantastiskt koloniområde med röda stugor med vita knutar och snickarglädje. Här infinner sig en riktig Bullerbykänsla så fort man kliver in i området. Nu bjuds tillfälle att förvärva denna sommarstuga som är belägen på arrendelott. Lummig trädgård med förrådsbod. Promenadavstånd till barnvänligt bad i Malmafladen, där det också finns möjlighet att ha roddbåt. En riktig sommaridyll med närhet till natur, gårdar, hav, insjö och båtliv.

14 kvm, 1 rok

Typ:
Fritidshus
Boarea:
14 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
250 kvm
Byggår:
1987
Driftskostnad:
733 kr/månad
Utgångspris:
1 070 000 kr

Mer information

Visningar

Välkommen att kontakta mäklaren för mer info och visning!

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

14 kvm

Rumsbeskrivning

Namnet Hjortens Odling kommer gissningsvis från 1800-talet då man lade ut saltstenar och foderkål åt de vilda hjortarna. Hjortens Odling ligger på vackra Fågelbrolandet, undangömd i en skogsdunge omgiven av berg och höga träd - lite som trädgården i Alice i Underlandet. Kolonistugorna bygges 1986 och präglas av en gammaldags stil. De faluröda stugorna med spröjsade fönster och vita knutar ligger på rad längs slingrande vackra grusgångar. Det finns tre områden i byn och dessa kallas för Ängsområdet, Lillvägenområdet och Stora Skuggan. Det finns totalt 79 stugor och de flesta har trädgårdar om ca 300 kvm. Koloniområdet är lugnt och barnvänligt. Här tar man sig fram till fots eller med cykel. Parkeringsplatser finns i anslutning till området och med buss tar det bara 40 minuter från stan. Det finns ett gemensamt servicehus och en stor äng som kan nyttjas som festplats eller lekplats för barn med spring i benen. Den trevliga sammanhållningen i området gör att man gärna firar midsommar, ordnar kräftskivor och kakkalas samt väljer städdagar tillsammans. Ägarna bor ofta i sina stugor från tidig vår till sen höst. Därefter stängs sommarvattnet av och Hjortens Odling går in i en skön vinterdvala innan de första bladskotten och stugägarna dyker upp i april. Men flera av de tappra stugägarna bor där till och från året runt. Då hämtar de sitt vatten i servicehuset mitt i området, där det även finns bekvämligheter som toa, dusch och bastu. För många som satt sin fot i detta område har det blivit kärlek vid första ögonkastet och strax har de blivit ägare till en egen liten rödmålad stuga. Atmosfären påminner mycket om det bohuslänska fiskeläge som stått som förebild för stugbyn när den ritades under 80-talets mitt. Det är bara doften av tång som fattas. En kort promenad därifrån finns en liten anlagd strand där man kan ta ett dopp. Det finns även gott om trevliga utflyktsmål i närheten. I närliggande Strömma kan man titta på båtar och besöka Strömma krog och kanalbar eller varför inte åka till Malma Kvarn och besöka glasskiosken och njuta av den vackra skärgårdsnaturen. På seglarlägret på Malma Kvarn har barn och ungdomar lärt sig segla sedan 1940-talet.

Denna stuga består av ett rum med loft, pentry och en garderob. Här finns plats för soffa och matbord. Möjlighet till sovplats på loftet. Vita väggar och trägolv. Fint ljusinsläpp från spröjsade fönster. Pentryt är utrustad med spis och kyl med frysfack. I anslutning till stugan finns en trädäckad altan. Tomten bjuder på sol från morgon till sen eftermiddag. Trädgården är lummig uppväxt med bland annat plommon- och bigarråträd, björnbär, krusbär, nypon, syrener, pioner, gullviva, daggkåpa, rosentry och blåbärsris.

Byggnad

Byggnadstyp

Kolonistuga 1 plan med loft

Byggnadsår

1987

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Plintar
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

ARRENDE
Arrendet är betalt i form av en engångsavgift om 20.000 kr för 1987 och 49 år framåt. Arrendeavtal med Värmdö Kommun sträcker sig t o m den 28 december 2036 (se bilaga).

Observera att finansiering måste ske kontant, då det inte går att belåna med arrende som säkerhet.

Arrende

Nybyggarvägen 9, Lotten H7 , inom fastighet Malma 1:8

Övriga byggnader

Förrådsbod

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

8 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 000 kr
Väg, samf: 4 800 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Om man deltar på städdagarna dras 500 kr (2 x 250 kr) av från samfällighetsavgiften.

Taxeringskod

110

Taxeringsvärde

8 867 000 kr

Tomt

Areal: 250 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Sommarvatten finns att tillgå (från april till oktober). Vatten från pumphus finns att tillgå hela året. I området finns ett stort servicehus med toaletter, duschar och omklädningsrum.

Samfällighet, servitut etc.

Fågelbro GA:6
Förvaltning: Fågelbrovägarnas Samfällighetsförening, Ändamål: Väg

Malma GA:2
Förvaltning: Malma Vägförening, Ändamål: Väg och grönområden

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Malma

Malma på Fågelbrolandet är ett öppet och levande skärgårdslandskap som genom Stefan Perssons försorg genomgår ett omfattande naturvård- och kulturmiljövårdsprojekt. Projektet innefattar jordbruk, framtagande av natur- och kulturstigar samt inventering av vilt, fåglar och växter. Allt utförs i samarbete med Världsnaturfonden. Ett unikt kulturlandskap som omgärdas av vatten. Vid Malma Kvarn har Svenska Kryssarklubben sedan 1946 en segelbåtshamn med klubbhus. Här ordnas uppskattade seglarläger för barn och ungdomar under sommarmånaderna. I området ligger välkända Fågelbro Golf & Country Club med en av Sveriges finaste golfbanor och uppskattat klubbhus och restaurang. I omgivningarna finns en förstklassig ridanläggning, Stall Fågelbro, som erbjuder inackordering, ridlektioner och uteritter. Hjortens Odling byggdes 1986 i syfte att finansiera exploateringen av det som idag är Fågelbro Säteri. Kravet kom från kommunens politiker som ville säkerställa att en del av kulturarvet skulle förvaltas på ägorna.

Kommunikation

Buss 432 till Malma Kvarn med hållplats utanför Hjortens odling.

Närservice

På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. I Gustavsbergs hamnområde finns caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad