Ängsviksvägen 1

Bilder

  • Såld!

Ängsviksvägen 1 , Ängsvik , Värmdö

Trivsamt och välskött 1-planshus med inredd vind, källare och inglasat uterum. En dröm för den motorintresserade då det finns dubbelgarage, stor verkstad och gott om uppställningsyta för bilar och båt på tomten. Generösa sällskapsytor med öppen spis och vacker fiskbensparkett. Här bor du nära hav, natur och båtbryggor. Egen båtplats i Ängsvikens båtklubb. Nära till förskola och den gamla byskolan Kyrkskolan. Bra kommunikationer samt nära till golfbana och mysiga Siggesta Gård.

107 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
107 kvm
Biarea:
134 kvm
Tomtarea:
672 kvm
Byggår:
1968
Driftskostnad:
2 798 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 2 - 4 sovrum

Boarea

107 kvm

Biarea

134 kvm

Rumsbeskrivning

I skärgårdsidyllen Ängsvik finner vi detta trivsamma boende. Här bor du nära havet och med egen båtplats i närbelägna båtklubben. Busshållplatsen ligger bara ett stenkast bort. Området är mycket populärt bland barnfamiljer. Inom gångavstånd har du förskola, lekplatser och fotbollsplan. Här finns också den anrika Kyrkskolan som för tankarna till Barnen i Bullerbyn. Nära även till det trevliga utflyktsmålet Siggesta Gård, som bland annat erbjuder minigolf, ponnyridning, café och restaurang.

ENTRÉPLAN:

Inbjudande hall med ljus tapet och vacker fiskbensparkett. Här bjuds på avhängningsplats och möblerbara ytor. Stora valv mot vardagsrum och kök ger en luftig känsla. Trappa upp till den inredda vinden.

Vardagsrum med generösa ytor och fönster i tre väderstreck. Den öppna spisen med insatskassett ger både mysfaktor och bra värme vintertid. Ljus tapet och vacker fiskbensparkett. Utgång till altan och trappa ner till källaren.

Två rymliga sovrum med ljusa väggar och eklaminatgolv. Tre inbyggda garderober i ena rummet och en skjutdörrsgarderob i det andra.

Fräscht badrum med vita helkaklade väggar, mosaik som fondparti och grå klinker. Fint ljusinsläpp från fönster. WC, handfat med kommod, skåp och dusch med glasdörrar.

Ljust och fint kök med matplats för ca 4-6 personer och fönster åt två håll. Vita väggar och eklaminatgolv. Vit skåpsinredning, vitt kakel, porslinsho och arbetsbänk i massivt trä. Utrustningen består av spis med glaskeramikhäll, spisfläkt, diskmaskin (2014) och rostfri kyl/frys.

VINDSPLAN:

Här finns två sovrum med snedtak och takfönster. Det finns även förvaringsutrymme.

KÄLLARPLAN:

Mysigt allrum med öppen spis och vackra blyinfattade fönster. Vitmålad träpanel på väggar och fiskbensparkett.

Tvättstuga med målade väggar och klinkergolv. Tvättmaskin (2014), torktumlare, mangel, arbetsbänk och tvättho med trådbackar.

I källaren finns också toa, matkällare, pannrum/förråd, verkstad och ingång till rymligt garage.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1968

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 november 2018
Energiprestanda: 42 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källargrund
Grundmur: Betonghålsten
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 3-glas isoler och 2-glas kopplade
Bjälklag: Betong/lättbetong, vindsbjälklag trä
Tak: Plåt

Övrigt

Fiberbredband är installerat i fastigheten.

Större förbättringar som gjorts under senare tid:
2008: Renovering badrum
2007: Renovering kök, installation av bergvärme, nytt plåttak

Fastighetsbeteckning

Ängsvik 1:61

Övriga byggnader

Redskapsbod och vedbod. Dubbelgarage i källaren.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

33 583 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 20 783 kr
VA: 6 620 kr
Renhållning: 2 780 kr
Väg, samf: 2 750 kr
Sotning: 650 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 396 000 kr, varav byggnadsvärde 1 522 000 kr

Summa pantbrev

967 500 kr

Tomt

Areal: 672 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Lättskött trädgård med gräsytor för lek och spel. På tomten växer bland annat bärbuskar, körsbärsträd, syréner, rosor och jasmin. Grusad infart med gott om uppställningsplats.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Ängsvik GA:1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Ängsvik

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Ängsvik är en genuin skärgårdsby med närhet till sköna havsbad, båtbryggor, natur och hästgårdar. Som fastighetsägare är du garanterad en båtplats i Ängsviks båtklubb. Ängsvik är ett barnvänligt med närhet till både förskola och skola. Kyrkskolan är en gammal byskola från 1800-talet. Här går man från förskoleklass upp till årskurs 6. Skolan ligger naturskönt intill Prästfjärden och Oxön. Från Ängsvik är det nära till Siggesta Gård som erbjuder café, restaurang, äventyrsgolf, skogshinderbana, lekplats, ponnyridning och mycket mer. Det finns även flera vandringsleder runt gården. Åker du förbi Siggesta kommer du ut till Rindö där du kan åka vidare över till Vaxholm för en mysig dagsutflykt.

Kommunikation

Du tar dig till Slussen på ca 45 minuter. Busshållplatsen Ängsvik ligger bara ett stenkast bort. Busslinje 437, 438 och 439.

Närservice

I Hemmesta Centrum finns mataffär, butiker och restauranger. Hemmesta ska enligt kommunens planer utvecklas till en trivsam miljö och träffpunkt för den växande befolkningen på Värmdö. På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, diverse affärer, restauranger, affärer, gym m.m.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad