Kryssvägen 29

Bilder

Kryssvägen 29 , Norra Kopparmora , Värmdö

Det ideala fritidshuset belägen på solig södersluttande trädgårdstomt med endast fem minuters promenad till badstrand, båtbryggor och busshållplats. Njut dessutom av kommunalt V/A, moderniserat kök och badrum, braskamin och stor altan med markiser. Dessutom finns en ritning för att enkelt utöka boarean till 80 kvm. Generös byggrätt gäller i området och medger utbyggnation till 160 kvm. Första öppna visning 18-19 augusti. Kontakta fastighetsmäklaren om behov av visning finns innan dess.

62 kvm, 3 rok

Typ:
Fritidshus
Boarea:
62 kvm
Biarea:
25 kvm
Tomtarea:
2 002 kvm
Byggår:
1965
Driftskostnad:
1 733 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

62 kvm

Biarea

25 kvm

Rumsbeskrivning

Moderniserat fritidshus byggt under den funktionella arkitekturens storhetstid! Den klassiska sportstugan från 60 - talet här i tidstypisk modern tappning med fina ytskikt, nytt badrum och kök samt enkel möjlighet till ombyggnad av uterum till boarea. Det skulle ge en ny boarea på ca 80 kvm. Dessutom praktiskt och bra med inkopplad kommunalt V/A.

Entré till uterum genom glasförsedda skjutdörrar. Stort utrymme för hall och förvaring. Till vänster ligger det snyggt moderniserade badrummet (2011) med dusch med glasdörrar, handfat, WC och toppmatad tvättmaskin. Dessutom förrådsdel med varmvattenberedaren, hyllor och hängare för förvaring. Till höger från uterummet nås storstugan med snyggt platsbyggt kök (2010) i tidstypiskt snitt med kyl/frys, diskmaskin (Asko), bänksskiva av trä, rostfri bänkskiva med dubbelho, spis (Bosch) och lådor och skåp. Stort vardagsrum med matplats och braskamin. Två sovrum i korridor. Öppen garderob i det största sovrummet. Karaktäristiska småfönster i flera av rummen för fint ljusinsläpp. Behagligt linoleumgolv i hela storstugan inlagt 2009. Oljeradiatorer.
Fiber är inte inkopplat.

Underbar arkitektur i kombination med ett fantastiskt naturnära läge.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans fritidshus

Byggnadsår

1965

Uppvärmning

Direkt El

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Plintar
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt

Övrigt

Fastighetsägarna köpte huset år 2007 och har sedan dess kopplat in kommunalt V/A, moderniserat kök och badrum samt byggt altanen (2009). Dessutom har de låtit ta fram bygglov för att bygga in uterummet till boarea samt fått en offert för det. Bygglovet har gått ut och måste förnyas. Offerten för ombyggnationen är inte längre giltig men var då (2013) på ca 80 000 kr. Ritningar från det finns kvar.

Generös byggrätt gäller i området.
Byggrätt: Största byggnadsarea är 160 kvm. Komplementsbyggnad får byggas med en byggnadsarea på 40 kvm (50 kvm totalt för alla komplementsbyggnader). Högsta byggnadshöjd är 4 m. Hänsyn ska tas till områdets arkitektur.

Taxerad boarea enligt lantmäteriutdrag 52 + 0 kvm
Angiven area i prospektet:
Boarea: Huvudhuset 52 kvm, Badrum/förråd 10 kvm
Biarea: Uterum 15 kvm, Gästhus 10 kvm

Fastighetsbeteckning

Kopparmora 2:62

Övriga byggnader

Gästhus med enskilt läge i sluttningen på ca 10 kvm. Garderob och element.
Förråd i plåt.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

20 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 14 000 kr
VA: 3 800 kr
Renhållning: 900 kr
Väg, samf: 2 100 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Driftskostnaderna bygger på att huset har använts som fritidshus.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 692 000 kr, varav byggnadsvärde 460 000 kr

Summa pantbrev

2 465 000 kr

Tomt

Areal: 2 002 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Natur och trädgårdstomt i södersluttning. Berg mot norr som skyddar mot vindar. Stor gräsmatta med plats för lek och spel, inhägnad trädgårdsland, parkering med plats för flera bilar, staketprydd lövkompost. Vinbär, krusbär, buskage och träd.
Urkopplad utvändig vattenkran. Hästen i hörnan lämnas kvar.

Altan i söder med markiser.

Vatten/avlopp

Kommunalt V/A inkopplat och betald. Den kommer in på sidan vid badrummet.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Kopparmora GA:5 Norra kopparmora samfällighetsförening

Som boende i Norra Kopparmora har man företräde till båtplatserna vid den fina Kopparmora båtklubb. Vid båtklubben finns även stor gemensam strand och gemensamhetsyta.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Taxerad boarea enligt lantmäteriutdrag 52 + 0 kvm
Angiven area i prospektet:
Boarea: Huvudhuset 52 kvm, Badrum/förråd 10 kvm
Biarea: Uterum 15 kvm, Gästhus 10 kvm

Om området

Norra Kopparmora

Välkommen till Norra Kopparmora! Området som HSB köpte på 60-talet för att skapa ett fritidshusområde för familjer. Tanken var att bevara naturen så långt som möjligt och varsamt inlemma byggnaderna mellan skärgårdstall och häll. Arkitekturen präglas av funkisidealet som var dominerande på den tiden. Färger och profiler på byggnaderna var lågmälda för att så lite som möjligt störa den naturliga tanken. Efterhand har området, som så många andra områden på Värmdö, permanenterats och gjorts om. För ca 7 år sedan kopplades kommunalt vatten och avlopp in i området och dessutom förseddes fastigheterna med en generösare byggrätt, detta just för att tillmötesgå behov att bo permanent. Arkitektur och grundtanke ska dock bevaras så gott det går.

Norra Kopparmora är idag ett lugnt och trivsamt område med vacker skärgårdsnatur. Här finns fina strövområden, bad och båtbryggor. I området finns lekplats, fotbollsplan och boulebana. Som fastighetsägare i Norra Kopparmora finns möjlighet till båtplats vid Ladugårdsviken via Kopparmora båtklubb. Här finns ett flertal badplatser, både klippbad och barnvänliga sandstränder. På sommaren anordnas seglarskola för barn. På väg ut mot Norra Kopparmora passerar man Grisslinge, där det finns ett populärt havsbad med sandstrand och badbryggor samt vackert belägna Grisslinge Bistro & Bar och Systrarna Delselius café. Vill du njuta av god mat i vacker skärgårdsmiljö kan du även besöka LeGolf, Strömma Krog och Bullandö Krog.

Barnomsorg: Det finns förskola i närområdet och det finns flera skolor runt Hemmesta. Viks skola F-6, Grantomta Montessori F-6 och Hemmestaskolan som är en F-9 skola med drygt 900 elever.

Fritidsaktiviteter: I närbelägna Evlinge finns Värmdö Ridklubb. I området kring Hemmesta finns fyra idrottsanläggningar. Värmdövallen har fotbollsplaner, friidrottsanläggning, tennisplan och belysta motionsspår och skidspår vintertid. Värmdö sporthall erbjuder basket, friidrott, handboll och innebandy. Hemmestahallen erbjuder basket, badminton, innebandy, gymnastik, volleyboll och fotboll. Grantomta sporthall erbjuder badminton, basket, friidrott, gymnastik, handboll, innebandy och volleyboll. För den golfintresserade finns Wermdö Golf & Country Club med 18-hålsbana. I Gustavsberg finns ett populärt äventyrsbad. Lite längre ut på Värmdö ligger Siggesta Gård. Här finns en fin lekplats, djur att titta på, ponnyridning, minigolf, fotbollsgolf och hinderbana i skogen. Det finns flera vandringsleder och stigar runt gården. Här finns också café, restaurang och hotellrum.

Kommunikation

Direktbuss tar dig till Slussen på ca 45 min. Ca 5 minuters promenad till närmaste hållplats.

Närservice

I Hemmesta Centrum finns mataffär, butiker och restauranger. Hemmesta ska enligt kommunens planer utvecklas till en trivsam miljö och träffpunkt för den växande befolkningen på Värmdö. På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, diverse affärer, restauranger, affärer, gym m.m.

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad