Stjärnvägen 6

Bilder

Stjärnvägen 6 , Ingarö Vishamn , Värmdö

Med ett makalöst sydväst-läge, solnedgång över Ingaröfjärden och utsikt över Sandhamnsviken med områdets småbåtshamn och badplats i blickfång, ligger detta attraktiva sjöställe. I badviken på uddens södra sida ligger även en jättefin sandstrand. Stor ogenerad tomt som sträcker sig nästan ner till vattnet och består av både skog och trädgårdstomt samt en härlig pool 5x10 meter med kringbyggt soldäck och vy över skärgården. Stengångar, stensättningar och ett 15-tal lyktor på tomten, som omges av ett rejält staket och en vackert välkomnande smidesgrind. Huset är i 1-plan med tre sovrum. Vardagsrum, matplats och kök i öppen planlösning med ryggåstak och helglasad gavel mot vattnet. Altandörrar i samtliga sovrum med utgång till en längsgående altan i soligt läge mot poolen. Carport för två bilar och stensatt gårdsplan. Gästhus och tre förrådsbyggnader. Byggrätten till fastigheten är totalt 250 kvm. Båtplatsrätt i småbåtshamnen.

109 kvm, 4 rok

Typ:
Vinterbonat fritidshus
Boarea:
109 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
7 172 kvm
Byggår:
1962
Driftskostnad:
4 333 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

109 kvm

Rumsbeskrivning
Kapprum/Entré

Välkomnande entré med golvklinker, målade väggar och takfönster.

Hall

Längsgående hall med ingång till sovrummen. Golvklinker och målade väggar. Takfönster. Vedkamin. Garderob.

Duschrum och toalett

Golvklinker och kaklade väggar. Duschplats, tvättställ, wc, handdukstork. Infällda spotlights i taket. Två fönster. Tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum

Golvklinker, målade väggar. Pardörrar i glas med utgång till altan. Garderob med skjutdörrar med spegelglas.

Sovrum

Golvklinker, målade väggar. Altandörr i glas mot altan i sydost.

Sovrum

Golvklinker, målade väggar. Altandörr i glas mot altan i sydost.

Kök, vardagsrum och matplats

Stort rum, som inrymmer kök, vardagsrum och matplats i öppen planlösning. Ryggåstak och helglasad gavel mot vattnet Öppen spis med brasinsats. Pardörrar i glas samt en stor skjutdörr i glas mot en härlig matplats på altanen. Puustelli kök från -99, med vita skåpluckor, bänkskiva i svart granit och rostfria vitvaror. Spishäll, frihängande spisfläkt. Kyl/frys med is och vatten. Diskmaskin (2013). Mikrovågsugn (2009). Diskbänk vid fönster med vy mot poolen.

Trevligt planerat hus i 1-plan som nyttjats som fritidsboende, men utrustad för permanentboende. Huset karaktäriseras av stora fönster och vacker sjöutsikt. Välkomnande entré med kapprum. Längsgående hall med fönster och takfönster samt vedkamin. Tre sovrum, samtliga med altandörr mot poolen. Dusch och tvättrum. Stort allrum med ryggåstak och helglasad gavel mot vattnet. Inrymmer vardagsrum med öppen spis samt matplats och kök. Pardörrar i glas samt glasad skjutdörr till altanen med stor matplats. Härlig utsikt över vattnet och småbåtshamnen samt poolen. Hela huset har vitmålade väggar och golvklinker med vattenburen golvvärme.

Byggnad

Byggnadstyp

1-planshus

Byggnadsår

1962 ombyggt 1999

Uppvärmning

Elpatron - Vattenburen golvvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Fönster med isolerglaskassetter
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Koppar

Övrigt

Fastigheten är inför försäljningen besiktigad ("Klarlagt") och ägaren har tecknat en ansvarsförsäkring mot dolda fel. Säljaren friskriver sig för de fel och brister som inte omfattas av försäkringen. Läs mer under länken Klarlagt.

Fiber - Telia öppet nät.
Larm finns.
Centraldammsugare.
Allt lösöre som finns i uthusen lämnas av ägaren.
Hydrofor och pump från 2009.
Cirkulationspump till poolen 2019.
Varmvattenberedare 55 liter.
Elen genomgången 1999.
Överspänningsskydd installerat.
Båtplatsrätt i viken. maxbredd 3 meter inkl. fendrar. Kostnad ca 1300 kr/år.

Fastighetsbeteckning

Ingarö-Långvik 1:116

Övriga byggnader

2-bils carport
Gäststuga med stensatt altan. Allrum med öppen spis.
Tre förrådsbodar.
Poolen är i målad helgjuten betong om ca 5x10 meter. 1-2 meter djup med trappa. Sandfilter och cirkulationspump. Värmesystemet (2 elpatroner) är äldre och har aldrig nyttjats av nuvarande ägare.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

52 004 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 35 000 kr
VA: 6 500 kr
Renhållning: 1 154 kr
Väg, samf: 2 250 kr
Sotning: 500 kr
Försäkring: 5 300 kr
Övrigt: 1 300 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Fastigheten har nyttjats till fritidsboende. Till renhållningsavgift tillkommer ca 67 kr/tömning. Övrigt består av båtplats ca 1300kr.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

8 598 000 kr, varav byggnadsvärde 1 998 000 kr

Summa pantbrev

2 100 000 kr

Tomt

Areal: 7 172 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Stor generös fastighet som nästan når ända ner till vattnet. Mellan vattnet och tomten ligger en smal remsa där en stig går längst vattnet.
Tomten är svagt sluttande mot vattnet i syd/västläge och har inslag av skog, trädgård, altaner, pool med pooldäck. Stengångar och stensättningar.

Vatten/avlopp

Borrad brunn. Avloppet anslutet till en 3-kammarbrunn med efterföljande nyinstallerat minireningsverk samt infiltrationsbädd från 2017. (Miljöavloppet i Strängnäs).

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Ingarö-Långvik GA:5-GA:6
Gemensamhetsanläggning: Värmdö Ingarö-Långvik GA:5, Ändamål: Vägar med tillhörande diken och bom. Förvaltning: Vishamns samfällighetsförening. Gemensamhetsanläggning: Värmdö Ingarö-Långvik GA:6. Ändamål: Grönområden. Förvaltning: Vishamns samfällighetsförening.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Ingarö Vishamn

Natursköna Ingarö - med Brunn som centralort - ligger endast en halvtimme från Stockholms innerstad. Ingarö erbjuder storslagen natur med vackra fjärdar, klippor, badstränder, öppna ängar och härliga strövområden i skog och mark. Med båt tar du dig enkelt vidare ut i skärgården. Utbudet av fritidsaktiviteter är stort och det finns gott om möjlighet till bad och båtliv. Vishamns tomtområde består av 69 tomter. Ca en tredjedel av dessa är året-runt bebodda.
Området administreras dels av en samfällighetsförening och en tomtförening med tillhörande båtsektion.
Se vidare: www.vishamn.se.

Längst ut på Ingarö ligger Björkviks Havsbad och Björnö naturreservat, där man kan njuta av fantastiska sandstränder och orörd natur. I Björkvik finns även den populära restaurangen Bistro Björkvik.
Barnomsorg och skolor: I området runt Brunn finns ett flertal förskolor att välja på. Brunns skola har elever i årskurs F-9. Fågelviks skola har elever i årskurs F-3. Den privata skolan Lemshaga akademi ligger naturskönt och har elever i årskurs F-9.

Fritidsaktiviteter: Ingarö IF är en stor idrottsförening som erbjuder fotboll, innebandy och friidrott. För den som vill spela golf finns Ingarö Golfklubb med två 18-hålsbanor i vacker skärgårdsmiljö. För övrigt finns gott om möjligheter för inomhussporter och utomhusaktiviteter på Värmdö. I Gustavsberg finns ett modernt äventyrsbad som även erbjuder gym samt ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. I Gustavsberg finns även ishall, uterink, konstfrusen bandyplan, skatepark och parkourpark. På många ställen i kommunen finns fina motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid.

Kommunikation

Buss 428 X till Slussen.

Närservice

I Brunns centrum finns det mataffär, bensinstation och pizzeria. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, apotek, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. Gustavsbergs Hamn erbjuder caféer, restauranger, kultur, shopping, vårdcentral och apotek. I Gustavsbergs centrum finns bland annat apotek, systembolag, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär, café och restauranger

Parkering

Pendelparkering finns i Brunn, Pilhamn invid Ingarö k:a samt Värmdö marknad.

Karta

Hör av dig till Robert Nathanson för mer information!

Robert Nathanson

Robert Nathanson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0736-912 001

robert.nathanson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad