De La gardies Väg 10

Bilder

  • Såld!

De La gardies Väg 10 , Gustavsberg Farsta Slottsvik , Värmdö

Välkommen att förvärva sobert snygg fyrarummare som har balkong med sjöglimt. Belägen i ljuvligt område präglat av ekbackar, hästhagar och den ljumma viken. En oas i Gustavsberg! Härligt lummig innegård med uteplats och grill. Nära buss, service och anrikt porslinsfabriksområdet!

82,5 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 920 kr inkl värme, vatten, flerbostadstillägg och Comhem (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
82,5 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
321
Byggår:
1997
Driftskostnad:
500 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

82,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in på De La Gardies väg 10 och den här välplanerade fyrarummaren! Ett boende med livskvalité!

Lägenheterna på De La Gardies väg är rymliga och ljusa. Kanske gör de ändå sig allra mest populära för de mysiga och lummiga innergårdarna, de härliga balkongerna samt de ljuvliga omgivningarna. Innegården består av grusade gångar, buskar och rabatter samt uteplats under träden. Den charmiga förrådslängan smälter väl in i miljön. Bostadsrättsföreningen och samfälligheten är välordnad och grannsämjan god. Många har bott sedan husen byggdes vilket är ett gott tecken på trivsel. Omgivningarna i Farsta Slottsvik präglas av den mångåriga ekprydda Engelska parken, den ljumma viken med båt och badbryggor samt de öppna hästhagarna. En oas i Gustavsberg!

Välkommen upp i lägenheten! Stora delar av lägenhetens ytskikt är nymålade från 2018 då med god tanke på färger i fin harmoni. Nytt snyggt laminatgolv i grått i sovrummet. Entré genom stor hall med laminatgolv och tre garderober. Badrum med kaklade väggar, plastmatta på golv, dusch, tvättho, spegelskåp WC och tvättmaskin (Bosch, 2015). Badrummet från 1997. Centralt i lägenheten finns vardagsrummet med det karaktäristiskt stora och vackra fönstret från golv till tak. Nedre fönsterdelen är försedd med plastfilm förljusinsläpp men skydd mot insyn. Ekparkett. Lägenhetsinnehavarna har satt in extra förvaringsgarderob bakom spegeldörrar (Elfa). Moderniserat kök (2014), matplats och vardagsrum i öppen planlösning. Kök med laminatgolv (Pergoplattor), gråa släta luckor, bänkskiva av trä, rostfri bänk med dubbelho. Nya rostfria vitvaror (2014) i form av hel kyl och frys, spis, fläkt och diskmaskin (Smeg). Från köket nås lägenhetens härliga balkong med sjöglimt och vy över det vackra området. Vidare har lägenheten tre rymliga sovrum. Det ena på 12,5 kvm och de andra två på 8 kvm vardera. Gott om garderober.

Spegeldörrar. Golvvärme i hela lägenheten. Möjlighet finns att göra om till trea för att ytterligare njuta av den öppna planlösningen. Kontakt tas alltid med föreningen innan så stora förändringar görs.

Välkommen att trivas!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns

Avgift

5 920 kr inkl värme, vatten, flerbostadstillägg och Comhem (basutbud)

Driftskostnad

6 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

1,285%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1997

Uppvärmning

Bergvärme till vattenburen golvvärme

Fastighetsbeteckning

Gustavsberg 1:95

Övriga byggnader

Utomhusförråd i den röda byggnaden på innergården.

Övrigt

Balkong, gemensam gård med uteplats, grill och uppväxt lummig buskage.

Förening

Namn

Brf Slottsträdgården

Om föreningen

Förening: Brf Slottsträdgården
Nära Farstavikens vatten och ståtliga Farsta Slott hittar du bostadsrättsföreningen Slottsträdgården. Den har 59 medlemmar och utgör De la Gardies väg. Tidigare ingick även radhus som efter ombildning år 2009 friköptes.

Idag består föreningen av fem trevånings flerfamiljshus och två radhus. Efter ombildningen sköts gemensamma angelägenheter, som parkering, sophantering och snöröjning av en samfällighetsförening - Slottsparken. Föreningens andel är 60%.

Slottsträdgårdens boende har nära tillgång till skogsmarker och vatten, men bor ändå bara 20 minuters bussresa från Slussen. Man har också nära till Gustavsbergs centrums kulturutbud och till affärer i centrum, vid Värmdö Marknad och i Mölnviks Köpcentrum.

Föreningen är även en av flera medlemmar i Farsta Slottsviks Samfällighetsförening (www.farstaslottsvik.se) som har hand om områdets vägar och grönområden mm. Genom samfälligheten har man tillgång till festlokalen Oxstallet. Det finns även möjlighet att hyra en kolonilott på ängen för egen odling.

Alla boende i flerfamiljshusen sköter gemensamt om gården. Det innebär att klippa buskar och häckar, privata som gemensamma samt rensa bort ogräs. Föreningen har även källsortering inklusive matavfall.

I avgiften ingår ett flerbostadstillägg som innefattar el i trapphusen, städning av trapphusen samt vattenförbrukning. Ny energideklaration är på gång.

Föreningens hemsida: http://www.slottstradgarden.nu
Samfällighetens hemsida: www.farstaslottsvik.se

TV och Bredband

Kabel-TV ingår i månadsavgiften (basutbud). Leverantör är Comhem. Internetanslutning kan fås från Comhem.

Parkering

P-platser finns (50kr/mån) varav 18st med eluttag (ca 150kr/mån) samt carportar (ca 200kr/mån). Kö förekommer. Det går att stå på De La Gardies Väg (datumparkering) tills dess att parkeringsplatser blir lediga. Samfälligheten ansvarar för parkeringarna.

Renoveringar

Renoveringar som är planerade är ommålning av fasaden. Föreningen gör ca ett hus om året och målning av nr 21 är klar. Alla balkonger är nymålade sedan 2018. Bergvärmesystemet kommer att ses över på De La Gardies Väg 1.

Ekonomi

Överlåtelseavgift är 2,5% av prisbasbeloppet och debiteras köparen.
Pantsättningsavgift är 1% av prisbasbeloppet per pantsättning.
Inga planerade avgiftsändringar just nu.

Ingen höjning är beslutad, men föreningen ser över sin ekonomi löpande.

Om området

Gustavsberg Farsta Slottsvik

Farsta Slottsvik är beläget i hjärtat av Gustavsberg på Farstavikens södra strand. Området är mycket populärt för såväl boende som vistelse!

Det är i Farsta Slottsvik som Gustavsbergs anrika fabriksområde ligger och som idag är ett välbesökt utflyktsmål bestående av butiker, hotell, porslinsmuseum, caféer, och restauranger. Vidare har Farsta Slottsvik Gustavsbergs kanske allra bästa läge framförallt med tanke på närheten till hav, natur och kommunikationsmöjligheter till Stockholm. Kontakten med havet är påtaglig genom vackra Farstaviken. Ta ett dopp där eller ha segelbåten belägen där. Möjlighet finns till både båtplats och uppläggning! Naturmässigt är det framförallt området som sträcker sig något väster om Farsta Slottsvik och ända ut till Baggensfjärd som erbjuder härliga strövupplevelser. Det finns två förberedda slingor på vardera 3 km och 5 km - perfekta för såväl promenad som löptur. Den 200 år gamla herrgårdsparken Engelska parken är också en del av Farsta Slottsvik och mycket vacker och spännande att t ex picknicka i en varm vårdag. Som sagt erbjuder även området mycket goda kommunikationsmöjligheter till Slussen med bussar som avgår i stort sett var tionde minut. Bussen tar ca 25 minuter.

Gustavsbergs porslinsfabriksområde utgör idag kulturhistoriska kvarter med bl a de vackra gamla packhusen och tornhuset närmast viken. Området efter fabriksområdet var under disponent Odelbergs tid ett lantbruksområde. Från den tiden finns Oxstallet kvar som idag ingår i Farsta slottsviks samfällighet och utgör samlingslokal. I slutet på 1990-talet började JM att bebygga området och det har sedan dess bara växt.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gustavsberg, som är huvudort på Värmdö har alla dessa attribut; Närhet till storstad, vacker skärgårdsnatur och dessutom unik kulturhistoria i form av det anrika fabriksområdet. Välkommen att trivas i Gustavsberg och Farsta Slottsvik!

Vill du ha mer information om kommunal service i Värmdö kan du kontakta Värmdö kommun på telefon 08-570 470 00 eller gå in på www.varmdo.se

Kommunikation

Ca 200 meter till busshållplats Farstaviken med mycket bra direktkommunikationer till och från Stockholm stad, Ca 25 min.
l

Parkering

Flertalet parkeringsmöjligheter finns i området.

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad