Lyckornas Väg 13

Bilder

  • Såld!

Lyckornas Väg 13 , Värmdö Evlinge , Värmdö

Charmigt fritidshus med högt läge och stor, härlig tomt. Fridfullt läge nära badplatser, båtbryggor och vacker natur. Det finns även goda förutsättningar för dig som vill bygga ditt drömhus då byggrätterna är generösa. Välkommen till idylliska Evlinge!

53 kvm, 2 rok

Typ:
Vinterbonat fritidshus
Boarea:
53 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
2 490 kvm
Byggår:
1959
Driftskostnad:
856 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum varav 1 sovrum

Boarea

53 kvm

Rumsbeskrivning

För dig som önskar ett fritidshus i naturskön miljö är detta ett riktigt smultronställe. Huset är högt beläget med fin vy över trädgården. Här finns gott om plats för odlingar, grill och utemöbler. Stora gräsytor för kubbspel när familj och vänner är samlade. Tomtens övre del består till stor del av naturmark och ett stort altandäck där du kan njuta av solen och lugnet. Kort promenadavstånd till badplatser och båtbryggor. För dig som vill bo permanent erbjuds fina möjligheter då byggrätten är generös. Garage med förråd i äldre utförande finns på tomten.

Ljus trevlig hall med vitmålade väggar och vitmålad linoleummatta. Här finns en platsbyggd garderob.

Badrum med fönster, vitt kakel och blå våtrumsmatta. WC, handfat med kommod, dusch och toppmatad tvättmaskin av smalare modell.

Sovrum med plats för dubbelsäng. Här finns två fristående och en platsbyggd garderob. Vita väggar och vitmålade furugolv.

Hemtrevligt kök med ljus skåpsinredning, vit mosaik och arbetsbänk i grå laminat. Vitmålade väggar och vitmålat furugolv. Utrustningen består av spis, rostfri spisfläkt och kyl/frys. Diskmaskin kan med enkla medel installeras i skåp under diskhon.

Köket ligger öppet mot vardagsrummet vilket ger en härligt luftig känsla. Centralt placerad öppen spis ger stor trevnad och härlig värme. Vitmålade väggar och vitmålat furugolv även här. Vardagsrummet bjuder dessutom på fint ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck och en fin utsikt över trädgården och omgivningarna. Härifrån finns utgången till en trädäckad altan (ca 55 kvm) på husets baksida. Här har du ett skyddat och soligt söderläge med vacker vy över tomtens naturmark och angränsande allmänning.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1959

Uppvärmning

Direkt El och luftvärmepump

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

Större renoveringar under senare tid:
2019: Ny tvättställskommod
2018: Dragit om el och säkrat om fastigheten
2018: Målning av golv, tak och väggar. Installation av tvättmaskin och luftvärmepump
2018: Tilläggstätat fönster och dörrar samt installerat luftavfuktare i källare. Installation av trygghetsvakt för prevention av fuktbalansavvikelser.
2018: Laserat trädäck
2013: Ny hydrofor
2012: Nytt fönster i sovrummet, slipning av golv, ny yttertrappa
2010: Ny infiltrationsanläggning

Fastighetsbeteckning

Värmdö-Evlinge 6:83

Övriga byggnader

Äldre garage med förrådsdel (ca 37 kvm). På den övre delen av tomten finns en mindre bod.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

10 275 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 6 000 kr
VA: 2 200 kr
Väg, samf: 1 500 kr
Sotning: 125 kr
Övrigt: 450 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Fastigheten används sporadiskt vintertid. VA-kostnaden avser slamtömning (ca 2 gång/år). Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 948 000 kr, varav byggnadsvärde 574 000 kr

Summa pantbrev

1 550 000 kr

Tomt

Areal: 2 490 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Nedre delen av tomten ramas in av staket och har en grusad infart som kantas av rabatter. Här finns rejäla gräsytor med gott om utrymme för lek och spel. En trappa leder upp till den övre delen av tomten där huset är placerat. Bakom huset finns ett altandäck med fint solläge och utsikt över naturmarken. Hela fastigheten andas charmigt 50-tal med bl.a knotiga äppelträd, solur och pumpen kvar från gamla brunnen.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Egen brunn (ca 53 meter djup). WC till sluten tank (3 kbm). BDT till infiltrationsanläggning (gjordes 2011). Vattenprov taget höst 2018, resultat mycket väl godkänt

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Värmdö-Evlinge GA:2
Förvaltning: Värmdö Evlinge samfällighetsförening
Ändamål: Skötsel av vägar, grönområden, parkeringsplatser och brunnar.

I området finns också en fastighetsägarförening med ca 330 medlemmar. Till föreningens uppgifter hör att anordna gemensamma aktiviteter såsom majbrasa, midsommarfirande och simskola. Föreningen äger både grönområden och vattenområden med skyddade öar som Notholmen, Tallkobben och Tärnkobbarna. Vidare finns fotbollsplan, lekplats och badplatser. Båtklubben har hand om de gemensamma bryggorna, båtplatserna och uppläggning. Fastighetsägare har företräde till de eftertraktade båtplatserna.

Tillträde

Enl överenskommelse

Övrigt

2018 testades fastigheten för mögelsporer och radon utan anmärkning!
Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Om området

Värmdö Evlinge

Evlinge är ett grönskande och mysigt område med blandad bebyggelse längst med snirklande småvägar. När området började bebyggas på 50 - 60 talet fanns här bara ren skärgårdsnatur av skog, hav och äng. Naturen har sedan dess fått dominera områdesbilden vilket gör att all bebyggelse i Evlinge är vackert balanserad med det gröna. På tomterna är trädgårdarna det som ligger närmast vägen och det som framträder mest.

Närheten till havet och skärgården gör Evlinge idealiskt för all sorts skärgårdaktivitet. Ta ett dopp från någon av områdets badplatser, segla ut till någon av skärgårdens alla populära öar eller meta fisk en sen augustikväll. Tomtägare har företräde till båtplatserna med uppläggningsmöjlighet. Vidare finns lekplats, boulebana och fotbollsplan.

På Södra Evlinge Gård ligger också Värmdö Ridklubb med ridskoleverksamhet och möjlighet till privata boxplatser.

I Evlinge stannar familjer kvar i generationer!

Närservice

Närmsta livsmedelsaffär ligger i Hemmesta. Hemmesta har ett centrum bestående av Konsum (där Posten numera finns), frisör, pizzeria, Hemmestaloppis och en indisk restaurang. Dessutom finns en mindre galleria bestående av ett hus med några butiker.
Fler affärer finns i Värmdö köpcentrum i Mölnvik och Värmdö marknad.

Karta

Hör av dig till Charlotte Balcker för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad