Björnskogsvägen 48

Bilder

  • Såld!

Björnskogsvägen 48 , Gustavsberg Lugnet , Värmdö

Välkommen att förvärva en av de populära större trerumslägenheterna i Brf Styrmannen. Ljusa ytskikt, helkaklat badrum samt rymlig klädkammare. Trevlig balkong i soligt sydvästläge med grönskande vy. Stabil förening med låga månadsavgifter. Här bor du nära naturen och bra kommunikationer.

86 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 145 kr inkl värme, VA, bredband, kabel-tv, hushållsel, vvs-fond och parkering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
86 kvm
Våning:
1
Byggår:
1967

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

86 kvm

Rumsbeskrivning

Mycket trivsam och väldisponerad bostad med två sovrum, generösa sällskapsytor och en härlig balkong med bästa solläget. Möjlighet finns att göra om bostaden till en 3,5:a - 4:a genom att exempelvis skapa ett rum av klädkammaren och en del av vardagsrummet. Toppläge i området med naturen alldeles inpå knuten. Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och låga månadsavgifter som inkluderar även hushållsel, bredband och TV. Trivsamt område med stora, grönskande gårdar mellan husen och närhet till bussen. Fina lekplatser och närheten till vacker natur, förskolor och skolor gör att området är mycket populärt.

Hall med generösa ytor och avhängningsplats för ytterkläder. Fint ljusinsläpp från två håll. Längst in i hallen finns en rymlig klädkammare som erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Vitmålade väggar och fasta hyllor.

Det finns två rymliga sovrum. Målade väggar och laminatgolv respektive plastmatta. I det större sovrummet finns en rymlig garderob (PAX).

Vardagsrum med luftiga och lättmöblerade ytor. Här ryms både soffgrupp, bokhyllor och matsalsmöbler om så önskas. Vitmålade väggar och parkettgolv. Stort fönsterparti ger härligt ljusflöde och det finns utgång till en rymlig balkong i soligt sydvästläge. Balkongen ligger helt insynsskyddat med härlig vy över träd och grönska.

Trivsamt kök med två fönster och stor matplats. Här finns gott om plats för familj och vänner. Gråmålade väggar och ljust snyggt laminatgolv. Vitlackerade skåp och låd luckor, kakel ovan bänkskiva i rostfritt med dubbelho. Även bänksskiva i laminat. Utrustningen består av spis, fläkt, extra hög kyl/ frys (Siemens) och diskmaskin (Siemens, ca 2007).

Intill köket finns en mindre tvättstuga med tvättmaskin (2014), torktumlare (2014), tvättbänk med ho samt plats för att hänga tvätt. Målade väggar och våtrumsmatta.

Helkaklat badrum med golvvärme, handdukstork, klinkergolv. WC, handfat med skåp under, spegelskåp och badkar.

Stora delar av lägenheten är ommålad de senaste åren.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

5 145 kr inkl värme, VA, bredband, kabel-tv, hushållsel, vvs-fond och parkering

Andel i föreningen

0,6814%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1967

Uppvärmning

Pelletspanna kompl med olja

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 december 2008
Energiprestanda: 174 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Ösby 3:1

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.
Fin balkong åt sydväst

Förening

Namn

Brf Styrmannen

Om föreningen

Stabil och mycket populär bostadsrättsförening med 168 lägenheter. Bostadshusen byggdes 1967-1968 och är belägna på Björnskogsvägen 40-90.

Det finns en föreningslokal med pentry och övernattningsrum. Det finns 3 tvättstugor (i nr 44, 58 och 72) som medlemmarna fritt får använda. Medlemmarna har också tillgång till en biltvätt med pollettautomat. Lägenhetsförråd finns i källaren. Fantastiska lekplatser med pulkabacke för dom minsta och bollplan för dom större barnen. Mysiga grillplatser på området inbjuder till trevlig sommarsamvaro och middagar.

För närvarande ingår alla driftskostnader såsom värme, vatten och el ingår i den debiterade årsavgiften. Även kostnaden för bredband och TV enligt avtalet ovan ingår i avgiften. Sedan 2008 betalar föreningen även medlemmarnas individuella tillägg i hemförsäkringen gällande bostadsrätt. Fr o m 2019-07-01 kommer hushållselen att betalas av lägenhetsinnehavarna. I samband med det kommer en avgiftssänkning på 148-283 kr beroende på andelstal. Hushållselen kommer att debiteras individuellt i efterskott via avgiftsavin.

1994 startades en VVS-fond. Till fonden sker en månatlig avsättning som bl.a. ska användas till framtida stambyte. Beroende på lägenhetens storlek är avsättningen mellan 88 och 192 kr. Vid en överlåtelse är detta att betrakta som kapitaltillskott (fördelaktigt skattemässigt).

Under 2007-2008 byggde föreningen en verkstadslokal med garage till föreningens traktor, övriga maskiner och redskap. Brf Styrmannen uppvärms från en egen panncentral som huvudsakligen eldas med pellets. Med den nya pelletspannan som togs i bruk i december 2014 tillgodoses föreningens energibehov till mer än 90% från pellets. Vintertid kompletteras uppvärmningen vid behov med tillskott från en oljepanna.

Föreningen har en fastighetsskötare anställd som uppskattas mycket av medlemmarna i föreningen.

Föreningen tar ut en avgift för överlåtelse om 2,5 % av ett prisbasbelopp samt för pantsättning om 1 % av ett prisbasbelopp. Överlåtelse- och pantavgift betalas av köparen.

För mer information om föreningen se Brf Styrmannens hemsida: www.styrmannen.com

Antal lägenheter

168

TV och Bredband

Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget om bredband och kabel-TV. Tillgång till internet med 100/10 Mbit/s via bredbandsuttag i varje lägenhet. För TV via kabel ger avtalet tillgång till en digitalbox, programkort, grundutbud samt kanalpaket T2-Flex.

Parkering

Föreningen har 96 parkeringsplatser där antingen parkeringstillstånd gäller (varje lägenhet får ett sådant), eller att man betalar parkeringsavgift enligt instruktion på p-automaten. Se även informationen på hemsida.
Föreningen har 32 motorvärmarplatser som kostar 150 kronor per månad, finns oftast ledig plats att hyra.
Föreningen har 76 garage, till dessa är det kö. Hyra mellan 450 - 750 kronor beroende på storlek.

Renoveringar

Föreningen följer den underhållsplan som är gjord, viket innebär arbete med värmeledningar i mark/kulvert samt huvudcentraler för el och stigare, elledningar kommer att påbörjas.

Ekonomi

Mycket stabil förening när det gäller ekonomi. I och med att det blir individuell mätning på elen så kommer avgiften att sänkas.

Om området

Gustavsberg Lugnet

Välkommen till Gustavsberg och Lugnet!

Lugnet är ett mycket trevligt bostadsomåde i norra delen av Gustavsberg med blandad bebyggelse från olika årtionden. Området är centralt beläget men samtidigt med närhet till de fantastiska naturområdena mot Skevik och Lagnö. Några hundra meter in i skogen från Styrmannen går Värmdöleden och ett stenkast därifrån ligger utflyktsmålet Skeviks grotta. I området finns flera välrenommerade förskolor och skolor.

Kommunikation

Från närliggande busshållplats, Styrmannen, tar du dig direkt till Slussen på ca 30 min. I övrigt går flertalet bussar från bussterminalen i Gustavsbergs Centrum, dit du går på ca 15 minuter.

Närservice

Med buss 222 eller till fots tar du dig ner tilI Gustavsbergs centrum där du finner all tänkbar närservice i form av apotek, mataffär, banker, konditoriet Delselius, trevliga Hotell Blå Blom, frisörer, blombutik, djuraffär, systembolaget, hudvårdklinik, folktandvårdsmottagning, restauranger mm. Här finns även möjlighet till båtplats i Farstaviken (Boo Marina alt Gustavsbergs båtklubb). Upplev även anrik kulturmiljö i Gustavsbergs Hamn och gamla Gustavsbergsfabriken.

Sportmässigt har Gustavsberg allt! Det finns bl a badhus med äventyrsbad, bandyplan, fotbollsarena, tennisklubb, motionsspår med längdskidsmöjligheter mm

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad