Ekorrvägen 7

Bilder

Ekorrvägen 7 , Mörtnäs , Värmdö

Mitt i villaidyllen Mörtnäs finner vi denna trivsamma 1-plansvilla med garage och gäststuga. Stort kök, öppna sällskapsytor, braskamin och 2-3 sovrum. Härlig trädgård med fruktträd, bärbuskar, gräsytor och naturmark. Kort promenad till buss, förskola och Grisslinge Havsbad. Mycket bra kommunikationer in till stan.

108 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
108 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 700 kvm
Byggår:
1978
Driftskostnad:
4 039 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

108 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Mörtnäs! Den kuperade terrängen och varierande bebyggelsen skapar en livfull, spännande och trevlig atmosfär. I närheten finns bad- och båtplats och inom gångavstånd finns köpcentrum, förskola och restauranger. Populära Grisslinge Havsbad med härlig sandstrand, café och restaurang, ligger bara några minuters promenad från Mörtnäs. Här har du som medlem i Mörtnäs Fastighetsägareförening exklusiv tillgång till en privat del av stranden. Inom kort avstånd finns Västerviken, Mörtnäsviken och Grisslingefjärden. Med direktbuss från Grisslinge tar du dig snabbt och enkelt till Slussen på ca 22 minuter. I detta trivsamma bostadsområde kan du leva ett behagligt och rofyllt liv men ändå ha nära till Stockholm City.

Inbjudande hall med plats för avhängning av ytterkläder. Ljusa väggar och ljus klinker med golvvärme.

Trivsamt kök med fint ljusinsläpp och gott om arbetsytor. Matplats för ca 6-8 personer. Ljus skåpinredning, glas som stänkskydd och arbetsbänkar i grå granit. Vita väggar och vitlaserad ekparkett. Utrustningen består av inbyggd ugn och mikrovågsugn samt spisfläkt med kåpa i rostfritt utförande, diskmaskin, kyl och frys.

Vardagsrum med generösa sällskapsytor och fin kontakt med matplatsen. Ljusa väggar och ekparkettgolv. Fönstren bjuder på vacker vy över naturen på baksidan och här finns också utgång till altanen. Braskamin med insats och stor öppning mot intilliggande rum som idag är en förlängning av vardagsrummet. Rummet kan enkelt göras om till extra sovrum om så önskas. Vita väggar och ljust laminatgolv.

Tvättstuga med praktisk groventré. Vita väggar och ljus klinker. Liten tvättho, arbetsbänk, tvättmaskin, torktumlare och städskåp.

Det finns två sovrum. Det mindre rummet har vita väggar och ljus golvmatta. Här finns en garderob. Det större sovrummet är rymligt och har en hel garderobsvägg som erbjuder bra klädförvaring. Ljus tapet och mörkt laminatgolv. Härifrån nås uterummet.

Badrum med ljusa, helkaklade väggar och terracottafärgad klinker med golvvärme. WC, handfat med kommod och skåp samt sittbadkar med dusch.

Gästtoa med WC och handfat. Mörkblå tapet med vitlaserad bröstpanel och ljus klinker med golvvärme.

Byggnad

Byggnadstyp

1-planshus

Byggnadsår

1978

Uppvärmning

Elpanna till vattenburna radiatorier och braskamin

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 maj 2019
Energiklass: F
Energiprestanda: 104 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Grundmur: Betonghålsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2+1 med invändig isolerruta
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt

Övrigt

FÖRBÄTTRINGAR
2016: Ny elpanna
2015: Renovering kök, hall, sovrum (lilla) och rum intill vardagsrum
2014: Nytt tak
2008: Renovering tvättstuga
2005: Renovering badrum och gästtoa, inglasat uterum

Fastighetsbeteckning

Mörtnäs 1:290

Övriga byggnader

Garage och carport (uppfört 1990). Gäststuga med badrum och litet pentry. Lekstuga.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

48 473 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 38 486 kr
VA: 6 676 kr
Väg, samf: 3 000 kr
Sotning: 311 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer. Säljaren har haft gäststugan uppvärmd året runt.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 410 000 kr, varav byggnadsvärde 1 846 000 kr

Summa pantbrev

1 726 000 kr

Tomt

Areal: 1 700 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Uppvuxen trädgård med flaggstång och inslag av lättskött naturmark på baksidan. På tomten växer bland annat jasmin, iris, pion, hortensia, hägg, syrén, spirea, gullris, hallon och fruktträd (plommon, äpple och päron). Trädäckad altan på baksidan med inglasat uterum och markis. Det finns även flera sittplatser längs huset på gaveln och framsidan. Söt lekstuga med egen trall och liten flaggstång. Grusad uppfart med gott om uppställningsyta för fordon.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Last, Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM4-23/112
Andel i samfällighet/GA: Mörtnäs GA:2
Förvaltning: Mörtnäs Vägförening
Ändamål: Vägar och vägbelysning, grönområden och parkeringsplats.

Det finns också möjlighet att gå med i Mörtnäs Fastighetsägareförening. Föreningen har bl a till uppgift att förvalta föreningens marker och driva frågor som värnar om gamla traditioner och som ökar trivseln i området. Årligen arrangerar föreningen Valborgsfirande och Midsommarfest. Föreningen driver också skötseln av stranden som soptömning, toaletter, dusch och reparation och underhåll av badhytter och omklädningsrum.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Mörtnäs

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Mörtnäs började bebyggas med fritidshus redan på 1920-talet och har sedan dess utvecklats mer till ett område för i stort sett enbart permanentboende. Läget är idylliskt då det ligger centralt placerat i kommunen och nära såväl hav, natur som samhälle. Området kännetecknas idag av fastigheter med generösa byggrätter, kommunalt V/A och hus av varierande arkitektur och karaktär. Gatorna snirklar sig upp och ner i det lummigt gröna Mörtnäs vilket ger den där härliga känslan av att befinna sig i ett bostadsområde långt från storstaden. Njut även av närheten till Grisslinge havsbad med sandstränder och bryggor och Mörtnäs Fastighetsägarförenings privata del av den populära stranden. I Grisslinge finner vi även vackert belägna Grisslinge Värdshus och Systrarna Delselius Café och Konditori. Mörtnäs ligger nära Mölnvik och Värmdö Köpcenter som har all tänkbar service. Ytterligare platser som är värda att besöka i Mörtnäs är den klassiska dansbanan på dansbaneberget. Blicka ut över Torsbyfjärden och den vackra innerskärgården och upplev känslan av förr. Eller cykla in till Gustavsberg för en shoppingrunda i det anrika porslinsfabriksområdet. För den hästintresserade finns ett antal stall i närheten och det är också nära till golfbanan.

Välrenommerade skolor och förskolor ligger i området, t ex Solbackens förskola (Mörtnäsvägen) och Ösbyskolan årskurs F-9. Det finns gott om fritidsaktiviteter och barnvänliga utflyktsmål på Värmdö, t ex Siggesta Gård. I Mörtnäs finns en nyare konstgräsplan för fotboll. I området kring Hemmesta finns fyra idrottsanläggningar. Värmdövallen har fotbollsplaner, friidrottsanläggning, motionsspår och tennisplan. Värmdö sporthall erbjuder basket, friidrott, handboll och innebandy. Hemmestahallen erbjuder basket, badminton, innebandy, gymnastik, volleyboll och fotboll. Grantomta sporthall erbjuder badminton, basket, friidrott, gymnastik, handboll, innebandy och volleyboll. I Gustavsberg ligger populära Gustavsbergsbadet. Här kan du motionssimma, äventyrsbada, relaxa och träna på gym. Det finns också ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. I Gustavsbergs centrum finner vi även skatepark, parkourpark, tennishall, ishall, uterink och konstfrusen bandyplan.

Kommunikation

Mycket smidiga förbindelser in till stan. Det tar ca 20 minuter till Slussen med linje 434, 436 eller 437. Närmaste busshållplats är Grisslinge (ca 670 m från fastigheten). Buss 474 går också till Slussen via Gustavsberg. Alternativt kan du parkera bilen på en av Värmdö kommuns kostnadsfria infartsparkeringar och ta bussen därifrån. Närmaste infartsparkering ligger i Grisslinge.

Närservice

På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. I Gustavsbergs hamnområde finns caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad