Österleden 30

Bilder

Österleden 30 , Ingarö Björkvik , Värmdö

Nybyggd villa (160 kvm) i vackra Björkvik med altan runt hela huset, utekök, spabad, bastu och utedusch. Trädgård åt sydväst, garage med varmförråd, isolerad förrådslänga samt stor härlig gräsmatta. Interiörmässigt bra planerad med två vardagsrum, två badrum, fyra sovrum, kök samt separat tvättstuga. Dessutom genomgående smakfulla materialval! En fastighet som har allt! Måste upplevas på plats!

160 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
160 kvm
Biarea:
56,5 kvm
Tomtarea:
1 639 kvm
Byggår:
2010
Driftskostnad:
4 300 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 sovrum

Boarea

160 kvm

Biarea

56,5 kvm

Rumsbeskrivning

Den perfekta familjevillan belägen i populära Björkvik, på vackra Ingarö! Interiörmässigt har den här villan allt som går att önska när det gäller funktion, stil, färg och kvalité. Genomtänkt och formad med känsla för det som är rätt. Bra planerad med två vardagsrum, två badrum, fyra sovrum, kök samt separat tvättstuga.

Entréplan:
Hall försedd med klinkers (golvvärme) och plats för förvaring av ytterkläder och skor både till bredvid dörren och under trappan. Stort öppet kök (2010) med plats för stort matbord med stilfull gavelvägg med liggande svartmålad träpanel, gott om arbetsytor, exklusiva vitvaror i rostfritt från Electrolux och utgång till altan. Hel kyl med kolsyrat vatten och frys med ismaskin, diskmaskin (Bosch, 2017), ugn (2008) och mikrovågsugn i midjehöjd, spishäll (2008), fläkt. Luckor och lådor i vitt (IKEA), grått kakel samt mörk bänkskiva av laminat med nedsänkt ho. Slitstark parkett på golv och spots infällda i tak. Underbart stor tvättstuga med groventré, tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, värmepanna, avlastningsbänkar, skåp, fönster ut, grovho. Plastmatta på golv med golvbrunn. Vardagsrum med parkett, stora fönsterpartier, dörr ut till altan och plats för soffgrupp. Master bedroom med utgång till altan och egen klädkammare med härlig heltäckningsmatta. ytterligare ett sovrum/ gästrum. Helkaklat lyxigt duschrum (2017) med extra brett handfat, handdukstork, spegelskåp, WC och glasvägg mot dusch.

Övre plan:
Vitmålad trappa till övervåningen och allrum med takfönster och fönster åt öst. Öppet upp i nock, parkett på golv och vitmålade ytskikt. Idealiskt som tv-rum, extra sovrum etc. Stort helkaklat badrum (2017) med takfönster, dubbla handfat med kommod under, spegel med belysning, rymligt hörnbadkar, extra dusch och golvvärme. Våtrumsintyg finns. Två stora sovrum som enkelt går att dela av och sätta in två dörrar i väggen. Garderob/ förråd bakom skjutdörrar, förvaring i kattvinden samt gott om plats för byrå etc.

Dessutom genomtänkt el och gott om ljuskällor i hela huset med dimbara spotlights, flertalet eluttag, hål för TV och jordfelsbrytare. Vita spegeldörrar.

Bara att flytta in!

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

2010

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump till vattenburna radiatorer

Ventilation

Mekanisk med värmeåtervinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 maj 2019
Energiklass: D

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: Isolerglas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Hängrännor och stuprör

Övrigt

Hela huset blev klart år 2010 och är i grunden ett Älvsbyhus som gjorts om för att passa fastighetsägaren. Övre plan interiört från 2014. Badrummen är från 2017. Alla svarta byggnader är målade år 2019.
Krypgrund med installerad avfuktare och plast på mark.
Slutbevis finns. Kvalitetsdokument finns för båda badrummen.
Fastigheten är besiktigad i juni 2019. Se protokoll. Få anmärkningar.
Taxerad boarea 160 kvm + 0 kvm.

Fastighetsbeteckning

Björnö 1:451

Övriga byggnader

Bastu (år 1967) 6,5 kvm. Tak från år 2007.
Garage/förråd (år 1967) 30 kvm, Isolerad och försedd med radiator. Fjärrstyrd garagedörr. Plåttak från 2014.
Förrådslänga (år 2016) 20 kvm, Isolerad och försedd med radiator

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

51 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 40 000 kr
VA: 9 600 kr
Renhållning: 1 000 kr
Väg, samf: 1 000 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

5 113 000 kr, varav byggnadsvärde 3 575 000 kr

Summa pantbrev

3 150 000 kr

Tomt

Areal: 1 639 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Plan tomt i bästa solläge. Stor gräsmatta åt väster med plats för lek och spel, pool eller dylikt. Vacker stenläggning på uppfarten och som gång in till huset. Grusad ytterligare infart, berg i dagen, träd, buskar.

Vatten/avlopp

Vatten från gemensamt pumphus som delas med 4 fastigheter. Filter (järn + radon) från 2016. Ny pump från år 2017. Samfällt åretrunt-avlopp, förvaltas av Björnö-Långviks Avloppsanläggningar AB. Anläggningarna består av avloppsverk samt ledningar och pumpstationer inom de två områdena. Antalet anslutna fastigheter är 770 st. Se hemsida www.blaab.com.

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Björnö GA:1, Samfällighet: Värmdö Björnö S:4
Avtalsservitut Ledning Mm
Avtalsservitut Vattentäkt Mm
Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 01-IM4-60/11997.1
Last: Avtalsservitut: Vattentäkt Mm, 01-IM4-71/1368.1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Ingarö Björkvik

Längst söderut på Ingarö, där Ingaröfjärden möter Nämdöfjärden, är Klacknäset och Björkvik beläget. En säreget vacker natur mestadels bestående av sandig mark och tallar som möter skärgårdens glittrande fjärd med hjälp av fint rundade badklippor. Det är Ingarös och kanske till och med Värmdös alldeles egna natur- och skärgårdsparadis. Säregen tallskogsnatur, naturliga sandstränderna och gråa ljumma skärgårdsklippor är bara några av de unika inslag som Björkvik bjuder på. Dessutom är området försedd med vackra promenadstråk genom skog och berg längst med Nämndöfjärden. Värmdö är generellt väldigt exploaterat längst med kusten medan Klacknäset, Björkvik och hela naturreservatet Björnö förskonats och hållits tillgänglig för allmänheten. Vid Björkviks brygga ligger restaurangen Bistro Björkvik med en enastående utsikt över strand och fjärd. Här finns även glasskiosk. I anslutning ligger naturreservatet Björnö där du kan njuta av att ströva en vacker höstdag, ta ett dopp i en av skärgårdsvikarna eller grilla korv vid stranden Torpesand en fin sommarkväll. Nu i vinter har långfärdsskridskoåkare vallfärdat till Björkviks brygga då området utgjort en idealisk entré till skärgårdens alla fina isar. Allt det här ligger inom gångavstånd! Området bara måste upplevas!

Det går att ställa sig i kö för båtplats vid bryggorna mellan Björnö och Björkviks brygga vid BBK - Björkviks Båtklubb. Den geografiska platsen på bryggan gör det enkelt att komma direkt ut i Stockholms magnifika skärgård.

Ingarö i sig är en idealisk plats för såväl fritidshusboende som permanentboende och utgör en äkta skärgårdsidyll med närhet till storstaden.

Kommunikation

Buss från Slussen (Stockholm) går kontinuerligt till Björkvik.

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad