Ängsblomsvägen 26

Bilder

  • Såld!

Ängsblomsvägen 26 , Mörtnäs Hagar , Värmdö

Trädgårdsstaden Mörtnäs Hagar ligger endast 20 minuter från Slussen. Nu har du möjlighet att förvärva ett härligt gavelhus med stor trädgårdstomt åt väst. Husen kännetecknas av snygg industriromantik och högkvalitativ inredning från exklusiva märken.
Mycket barnvänligt område med förskola, lekplats, aktivitetsområde och natur. Gångavstånd till fint havsbad, köpcentrum och busshållplats.
Välkommen till området som har uppmärksammats i Arkitektur, Plaza Deco och DN Bostad. Ett boende utöver det vanliga!

130 kvm, 6 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
130 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
556 kvm
Byggår:
2015
Driftskostnad:
3 489 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 5 sovrum

Boarea

130 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till populära Mörtnäs Hagar! Här bor du modernt i ett stilfullt stadsradhus. Njut av industriromantik med 2,50 m i takhöjd (delvis hela 9 meter), walk-in-closet, gjutjärnskamin, mässing, läder & kök från Kvänum. Projekt Småstaden är ritat av arkitektfirman Koncept Stockholm som bland annat ligger bakom Mood Galleria och Story Hotel. Trädgårdsstaden Mörtnäs Hagar ligger mitt emellan Stockholms skärgård och Stockholms city. Området är mycket barnvänligt med sin närhet till förskola, skola och köpcentrum. Här är det lätt att få lekkamrater. Det finns också två stora lekplatser och natur att utforska. På 5 minuters gångavstånd finner du Grisslinge havsbad med stor sandstrand, lekpark, restaurang och Värmdös vackrast belägna café Systrarna Delselius. Dessutom ligger busshållplatsen bara ett stenkast från ditt boende och direktbussar tar dig till Slussen på bara dryga 20 minuter.

PLAN 1
Inbjudande hall med klinker i fiskbensmönster i vacker grå matt kulör. En gedigen och stilfull ytterdörr i teak. Hatthyllan med klädstång i läder tar hand om familjens ytterkläder. När man kliver in i huset möts man av den petroleumblå trappan med specialdesignat räcke i vitt stål och ljuset sprider sig ner från fönsterpartierna på de övre planen. Här bjuds på öppen planlösning mellan kök och sällskapsytor och den vackra gjutjärnskaminen är centralt placerad. Eldstaden ger inte bara en härlig värme utan skapar också hemtrevnad. Matplatsen är placerad med utsikt över trädgården och skapar ett socialt utrymme som inbjuder till långa middagar. Genomgående vita väggar och vitlaserat trägolv. Intill trappan finns gott om förvaring, städskåp och husets tekniska kärna med mediacentral, fjärrvärmepump och övrig teknik.
Köket andas kvalité och funktion. Grafitgrå skåpinredning från Kvänum och vitvaror i rostfritt stål från italienska Smeg. Vitt kakel i halvförband och bänkskiva i vitoljad bok med del av kolmårdsmarmor. Samma karaktäristiska brödhylla som finns från restaurang B.A.R. Kan användas för förvaring av bröd, kryddor och vin. Diskbänken är placerad så att man enkelt kan ha uppsikt över husets framsida. Utrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, integrerad diskmaskin och dubbla kyl/frys.
Stilrent badrum med vitmålade väggar, vitt kakel i halvförband och klinker i blandade svartgrå kulörer. Runt handfat i porslin på grafitgrå kommod från Kvänum. Bänkskiva i exklusiv kalksten. WC och dusch med glasvägg. Inspirationen till badrummen har hämtats från Story Hotel med framför allt detaljer som den runda spegel med mässingsdetaljer och den frihängande glödlampan.

PLAN 2
Här finner vi master bedroom med ingång till en walk-in-closet med hyllplan och klädstänger i läder som gör det enkelt att hålla ordning. Intill finns ett sovrum som lämpar sig utmärkt som barnrum med fönster i två väderstreck. På andra sidan finns ett öppet rum som idag nyttjas som vardagsrum (med möjlighet att göras om till extra sovrum). Gavelläget ger extra ljusinsläpp och det vackra stora stålglaspartiet ger karaktär till huset och skapar en känsla av industriromantik. Det finns även en rymlig skjutdörrsgarderob som erbjuder bra förvaring. Genomgående vitmålade väggar och vitlaserade trägolv.
På detta plan finns också ett rymligt badrum som andas lyx med sina smakfulla materialval. Fönstret ger ett fint ljusinsläpp. De vitmålade väggarna är delvis klädda med vitt kakel i halvförband och klinker i blandade kulörer. Runt handfat i porslin på grafitgrå kommod från Kvänum. Bänkskiva i exklusiv kalksten. WC, handdukstork och badkar. Här finns också en funktionell avdelning för tvätt med arbetsbänk, överskåp, tvättmaskin och torktumlare.

PLAN 3
Pricken över i:et är husets loftvåning. Här finns idag ett stort allrum och ett gästrum/sovrum. Genomgående vitlaserade trägolv även här. Här bjuds på höga snedtak med ljusinsläpp från takfönster och ett stort fönsterparti samt utgång till en rymlig takterrass. Räcket på takterrassen går i samma industriella stil som trappräcket. Här kan du njuta av morgonsol och samtidigt hålla koll på vad som händer nere på gatan.

Byggnad

Byggnadstyp

Friköpt 3-plans radhus

Byggnadsår

2015

Uppvärmning

Fjärrvärme till vattenburen golvvärme och vattenburna radiatorer

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 januari 2019
Energiklass: -
Energiprestanda: 102 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Falsad plåt
Utv. plåtarbete: Målad plåt

Övrigt

ETT SNÄLLT HUS
Byggherrens ambition var att bygga med miljötänk. Man har t ex valt att bygga helt i trä och husen är välisolerade med effektiva uppvärmningssystem. Köken är utrustade med energisnåla hushållsmaskiner. Huset är fyllt med material som bara blir finare med åren. Porslin, garvat läder, trä, stål och glas och kolmårdsmarmor för att bara nämna några.

BYGGHERREN OM SMÅSTADEN
Stadsradhusen i etapp Småstaden andas verkligen industriromantik - en kombination av storstadskvalitéter och småstadskänsla. Stålglaspartiet är placerat på andra våningen för att skapa en mer stadsmässig gatubild och ett vackert allrum interiört. Med en variation av tomtstorlekar, nytänkande gestaltning och färgsättning skapade man 24 unika hem. Området slog försäljningsrekord 2013 och är sedan flera år färdigställt och inflyttat.
Här finns möjlighet att utnyttja alla kvalitéer med att bo i hus - grilla, njuta av långa soliga sommardagar och friheten att låta barnen leka på tomten. I odlingslådorna kan du odla färska bär och kryddor för matlagning. Husen har flera möjliga uteplatser för att maximera husens solläge. Från takterrasserna håller du dessutom koll på vad som händer på gatan nedanför.

UPPVÄRMNING
Vattenburen golvvärme på plan 1 och vattenburna radiatorer på plan 2 och 3. Dessutom komfortvärme i form av elslingor i badrum.

TV/BREDBAND
I samfällighetskostnaden (se driftskostnaderna) ingår fiber från Telia som avser TV och bredband.

Fastighetsbeteckning

Mörtnäs 1:810

Övriga byggnader

Förråd om ca 7,5 kvm.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

41 879 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 12 460 kr
El: 12 802 kr
VA: 8 983 kr
Renhållning: 2 650 kr
Väg, samf: 4 984 kr
Beräknat antal personer: 3

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

5 028 000 kr, varav byggnadsvärde 2 903 000 kr

Summa pantbrev

3 650 000 kr

Tomt

Areal: 556 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Ett av områdets absolut största tomt belägen i bästa västläge med vy mot naturen. Lättskött gaveltomt med altandäck i vinkel och stor gräsmatta med plats för lek och spel. Här finns gott om plats för sittgrupp och loungemöbler. Uppfarten pryds av fin markstensanläggning och det går att göra plats för två bilar. Pergola och stängbar grind.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Mörtnäs GA:23-GA:26

Mörtnäs GA:23, Ändamål - Vägar, gång-och cykelvägar, vägbelysning, trottoarer samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagars samfällighetsförening
Mörtnäs GA:24, Ändamål - Parkeringsytor inklusive infarter och belysning samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagars samfällighetsförening
Mörtnäs GA:25, Ändamål - Lekplats, bollplan, grönytor samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagar samfällighetsförening.
Mörtnäs GA:26 Ändamål - dagvattenledning

I Mörtnäs Hagar finns två gemensamma lekplatser där områdets barn samlas och leker på helgerna. Det ena för de yngre barnen samt den andra för de något äldre. Bollplan finns mot Annelundsvägen. Här finns något för barn i alla åldrar!

På 10 minuter tar du dig ner till den välkända och barnvänliga stranden Grisslinge Havsbad. Promenadavstånd till Mölnvik Centrum där du bl a finner Ica Maxi, Systembolag, apotek, H&M mm. Och på 5 minuter nås busshållplatsen med direktbussar (egen vägfil) in till stan.

Läs mer om Mörtnäs Hagar på deras Hemsida: www.mortnashagar.se

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Om området

Mörtnäs Hagar

Välkommen till Mörtnäs Hagar!

Vad tänker du när vi säger Värmdö? Om din känsla av Värmdö är att det är för långt till stan så vill vi utmana dig. Ta exempelvis buss 433 från Slussen och kliv av 22 minuter senare på station Älgstigen. Eller ta bilen och kör väg 222 mot Värmdö Köpcentrum så märker du hur smidigt det är. I rusningstrafik går bussarna i lika tät trafik som vissa tunnelbanelinjer och du behöver inte titta i tidtabell. Dessutom finns det flera pendlingsparkeringar för dig som vill ta bilen till förskola/skola.

Ta en söndagspromenad till populära Delselius Bageri & Konditori där du kan äta frukost, läsa tidningen och sedan köpa hem lite bröd till middagen. På deras terrass, belägen vid sandstranden Grisslinge Havsbad serveras också mat för den som vill. En cykeltur bort finner du Gustavsbergs Hamn med båtar, små personliga butiker och en trevlig bistro. I de gamla industrifastigheterna finns konstnärsateljer samt fabriksutförsäljning av produkter från Orrefors, Kosta Boda och Iittala.

På Värmdö Musteri köper du närproducerad äppelmust, som i övrigt säljs på flera populära caféer i Stockholms innerstad. Har du egna äpplen går det bra att lämna in de för mustning eller åk bara dit för att insupa den lantliga miljön vid Säby Säteri. Under våren 2012 öppnade grundarna till svenska märket Babybjörn upp dörrarna för Artipelag, ett unikt konstmuseum på Hålludden. Förutom kulturella aktiviteter finns en naturstig, två restauranger och en designbutik.

I Mörtnäs Hagar bor du nära Värmdö Köpcentrum där du finner välsorterade matbutiker, klädbutiker, apotek och Systembolaget. En bit bort ligger Wermdö golf & Country Club, en väl ansedd golfbana precis vid havet med restaurang och uteservering. Banorna är av hög kvalité och här spelar du 18-hål med vänner eller tränar swingen på en driving range. Utöver det finns flera fina krogar inom räckhåll, däribland folktäta smultronställen som Motorverkstaden, Sjöboden och Strömma Krog.

För alla barn finns Siggesta Gård. Lek utomhus bland stockar, labyrinter och däck eller titta på gårdsdjuren när de är tillbaka på sommarbete. För de vuxna finns restauranger, vandringsleder eller möjlighet till inackordering av hästar i Siggesta Ridskola.

I Mörtnäs finns förskolor och skola (Ösbyskolan) från grundskola till högstadienivå.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gå gärna in på kommunens hemsida för att läsa mer på www.varmdo.se.

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad