Blomsterslingan 22

Bilder

  • Såld!

Blomsterslingan 22 , Mörtnäs Hagar , Värmdö

Fenomenet Mörtnäs Hagar, Plateau - stadsradhusen som andas industriromantik och ger en kombination av enkel storstadskvalité och naturnära småstadskänsla. Nyfiken arkitektur i kombination med inbjudande miljö. Njut av hög kvalité på interiören, trädgård åt sydväst, balkong, uppfart för två bilar samt gångavstånd till förskola samt direktbussar in till City. OBS! Mycket fint och lugnt läge i området! Det skall vara lätt att bo i Plateau. Välkommen till området som har uppmärksammats i Arkitektur, Plaza Deco och DN Bostad. Slutligen, endast fem minuters promenad till Värmdö Köpcentrum med HM, ICA Maxi, Café, Systembolaget mm

130 kvm, 6 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
130 kvm
Biarea:
8 kvm
Tomtarea:
192 kvm
Byggår:
2015
Driftskostnad:
2 947 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 5 sovrum

Boarea

130 kvm

Biarea

8 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i det här fina radhuset på Blomsterslingan, Mörtnäs Hagar! Kom och bo toppmodernt i ett av Värmdös mest attraktiva stadsradhus. Interiörmässigt präglas radhusen särskilt av takhöjden, den specialdesignade trappan som liknar en citrongul länk mitt i hela huset, industrifönstrena med svart stålprofil samt de påkostade och passande materialvalen. Att bo i radhusen i Mörtnäs Hagar är att vara del av en ny arkitektonisk tanke med fokus på helhetsupplevelse, enkelhet och stil.

Entréplanet:
Entré till hall genom stilfull dörr i trä. Hall med grått fiskbenskakel på golv och med plats för avhängning för familjen. Förvaring bakom skjutdörrsgarderob i anslutning till hall. Redan vid ingången syns en av radhusets sigill - den citrongula trappan med specialdesignat räcke i vitt stål. Ljuset från takfönstrena på översta plan sprider sig hela vägen ner till entréplanet. Planlösningsmässigt är entréplanet öppet mellan kök, vardagsrumsdel och matplats. Några har valt att stänga igen vid trappan för att få en mer privat soffplats. radhusägarna har här valt att fokusera på en stor matplats, mys framför brasan samt snyggt inbyggd arbetsplats. Gjutjärnskaminen är centralt placerad för optimalt utnyttjande. Köket är ett klassiskt kök av hög kvalité från kökstillverkaren Kvänum. Vackrast är luckornas grafitgrå färg som bryts av med en bänkskiva i vacker vitoljad bok samt inslag av kolmårdsmarmor. I det här köket kan man laga middagar tillsammans och det finns god förvaring för porslin, glas och husgeråd i väggskåp och bänkskåp. Samtliga vitvaror är från italienska Smeg. Gedigen brödhylla (finns även på restaurang B.A.R på Blasieholmen) på vägg som används för förvaring av glas, kryddor, olja eller vin. Taket är försett med påkostade spotlights. Utgång till trädgård genom hel glasdörr med träprofiler. Stort duschrum utrustade med spotlights i taket, dusch, wc och en klassisk grafitgrå kommod från Kvänum. Bänkskivan är av beigegrå marmor och tvättstället i vitt porslin. Inspirationen till badrummen är hämtade från Story Hotel framförallt med detaljer som spegeln och frihängande glödlampa. Slutligen karaktäriseras entréplanet såklart av det stora vackra industriglasprydda ateljéfönstret med svarta stålprofiler. Det vi alla känner igen som en viktig arkitektonisk detalj genom hela projektet Plateau i Mörtnäs hagar.

Mellanplanet:
Andra våningen, mellanplanet, består av ett stort allrum med förvaring bakom skjutdörrar, badrum, två sovrum och en rymlig klädkammare. Snyggt målat allrum med förvaring bakom skjutdörrar perfekt som TV-rum eller lek. Allrummet går med enkla medel att göra om till ytterligare ett sovrum. Ett större master bedroom med ingång till anslutande klädkammare med hängare i läder samt hyllplan av trä. Ett till sovrum perfekt lämpat till barn samt ett större badrum i samma snygga stil som på entréplanet. Separat tvättavdelning i badrummet med arbetsbänk, tvättmaskin och torktumlare.

Övre plan:
Höga snedtak med takfönster och glasprydd utgång till egen takterrass. Här tas med fördel morgonkaffet njutbart medan vy av himlen åtnjutes. På detta våningsplan finns idag ett stort allrum idealiskt för lek, barnrum, träning, kontor etc samt ett stort sovrum/ gästrum.

Som sagt, interiörmässigt bjuder radhuset på genomgående hög kvalité, god funktion samt känsla av nytänkande. Det som särskiljer det här radhuset från andra i området är att den har fin dag/eftermiddag/kvällssol i trädgården och in genom industrifönstret/matsalen, fint och lugnt läge i området, braskamin, rejält med dyrare spots i tak på samtliga våningar samt påkostad elstyrd terrassmarkis.

Byggnad

Byggnadstyp

Friköpt 3-plans radhus

Byggnadsår

2015

Uppvärmning

Fjärrvärme till vattenburen golvvärme och vattenburna radiatorer

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 december 2018
Energiklass: C
Energiprestanda: 75 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Falsad plåt
Utv. plåtarbete: Målad plåt

Övrigt

I samfällighetskostnaden ( se driftskostnaderna) ingår fiber från Telia som avser TV och internet.

Stor härlig altan högst upp i huset med fint fritt läge med morgonsol.

Fastighetsbeteckning

Mörtnäs 1:825

Övriga byggnader

Stort förråd på trädgårdssidan

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 370 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 10 093 kr
El: 11 568 kr
VA: 6 906 kr
Renhållning: 2 211 kr
Väg, samf: 4 592 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Huset är försett med fjärrvärme. I samfällighetskostnaden ingår fiber från Telia som avser TV och internet

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 927 000 kr, varav byggnadsvärde 3 326 000 kr

Summa pantbrev

4 050 000 kr

Tomt

Areal: 192 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Solig sydvästvänd trädgård med lugnt och ostört läge i området. Trevlig altan i direkt anslutning till huset med elstyrd markis med exklusivt tyg med bra kvalité. Dessutom välskött gräsmatta och insynsskyddande avenbokhäck. Ombonat, grönt och bra väderstreck! Fastighetsägarna valde särskilt ut detta läge i ett tidigt skede av processen just med tanke på solen, det ordentliga avståndet från trafikerade vägar samt närhet, men inte direkt närhet, till barnvimlande lekplatser. Dvs ett av det mest ideala lägena i hela området. Utanför trädgården går gång och cykelväg vilket gör det enkelt och smidigt att gå runt huset med vagnar, cyklar etc. Den vägen är försedd med bom halvårsvis vilket förbjuder biltrafik. På vintern är bommen öppen för att låta plogbilen passera.

Snygg markstensanläggning pryder uppfarten som har plats för två bilar. Extra parkeringsplats vid husets slut. Blomsterslingan är en återvändsgata/ cirkelgata vilket ger minimalt med biltrafik. Endast cykelväg/ promenadstråk på trädgårdssidan.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Mörtnäs GA:23-GA:25

Mörtnäs GA:23, Ändamål - Vägar, gång-och cykelvägar, vägbelysning, trottoarer samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagars samfällighetsförening
Mörtnäs GA:24, Ändamål - Parkeringsytor inklusive infarter och belysning samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagars samfällighetsförening
Mörtnäs GA:25, Ändamål - Lekplats, bollplan, grönytor samt tillhörande anordningar. Förvaltare: Mörtnäs Hagar samfällighetsförening.

I Mörtnäs Hagar finns två gemensamma lekplatser där områdets barn samlas och leker på helgerna. Det ena för de yngre barnen samt den andra för de något äldre. Bollplan finns mot Annelundsvägen. Här finns något för barn i alla åldrar!

På 5 minuter tar du dig ner till den välkända och barnvänliga stranden Grisslinge Havsbad. Promenadavstånd till Mölnvik Centrum där du bl a finner Ica Maxi, Systembolag, apotek, H&M mm. Och på 3 minuter nås busshållplatsen med direktbussar (egen vägfil) in till stan.

Läs mer om Mörtnäs Hagar på deras Hemsida: www.mortnashagar.se

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Mörtnäs Hagar

Välkommen till Mörtnäs Hagar!

Vad tänker du när vi säger Värmdö? Om din känsla av Värmdö är att det är för långt till stan så vill vi utmana dig. Ta exempelvis buss 433 från Slussen och kliv av 22 minuter senare på station Älgstigen. Eller ta bilen och kör väg 222 mot Värmdö Köpcentrum så märker du hur smidigt det är. I rusningstrafik går bussarna i lika tät trafik som vissa tunnelbanelinjer och du behöver inte titta i tidtabell. Dessutom finns det flera pendlingsparkeringar för dig som vill ta bilen till förskola/skola.

Ta en söndagspromenad till populära Delselius Bageri & Konditori där du kan äta frukost, läsa tidningen och sedan köpa hem lite bröd till middagen. På deras terrass, belägen vid sandstranden Grisslinge Havsbad serveras också mat för den som vill. En cykeltur bort finner du Gustavsbergs Hamn med båtar, små personliga butiker och en trevlig bistro. I de gamla industrifastigheterna finns konstnärsateljer samt fabriksutförsäljning av produkter från Orrefors, Kosta Boda och Iittala.

På Värmdö Musteri köper du närproducerad äppelmust, som i övrigt säljs på flera populära caféer i Stockholms innerstad. Har du egna äpplen går det bra att lämna in de för mustning eller åk bara dit för att insupa den lantliga miljön vid Säby Säteri. Under våren 2012 öppnade grundarna till svenska märket Babybjörn upp dörrarna för Artipelag, ett unikt konstmuseum på Hålludden. Förutom kulturella aktiviteter finns en naturstig, två restauranger och en designbutik.

I Mörtnäs Hagar bor du nära Värmdö Köpcentrum där du finner välsorterade matbutiker, klädbutiker, apotek och Systembolaget. En bit bort ligger Wermdö golf & Country Club, en väl ansedd golfbana precis vid havet med restaurang och uteservering. Banorna är av hög kvalité och här spelar du 18-hål med vänner eller tränar swingen på en driving range. Utöver det finns flera fina krogar inom räckhåll, däribland folktäta smultronställen som Motorverkstaden, Sjöboden och Strömma Krog.

För alla barn finns Siggesta Gård. Lek utomhus bland stockar, labyrinter och däck eller titta på gårdsdjuren när de är tillbaka på sommarbete. För de vuxna finns restauranger, vandringsleder eller möjlighet till inackordering av hästar i Siggesta Ridskola.

I Mörtnäs finns förskolor och skola (Ösbyskolan) från grundskola till högstadienivå.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med dess närhet till staden. Gå gärna in på kommunens hemsida för att läsa mer på www.varmdo.se.

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad