Mörtnäs Hagväg 27

Bilder

  • Såld!

Mörtnäs Hagväg 27 , Mörtnäs Hagar , Värmdö

Trädgårdsstaden Mörtnäs Hagar ligger endast 20 minuter från Slussen. Nu har du möjlighet att förvärva ett gavelradhus som andas industriromantik. Huset är uppfört 2015 och präglas av modern design och materialval som noga valts ut från exklusiva märken. Här bjuds på öppna sällskapsytor med stora industrifönster, gjutjärnskamin och utgångar till altan och trädgård. Det finns även en fin takterrass i soligt söderläge. Mycket barnvänligt område med förskola, lekplatser, aktivitetsområde och natur. Gångavstånd till fint havsbad, köpcentrum och busshållplats. Välkommen till området som har uppmärksammats i Arkitektur, Plaza Deco och DN Bostad. Ett boende utöver det vanliga!

130 kvm, 6 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
130 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
483 kvm
Byggår:
2015
Driftskostnad:
3 783 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

130 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till populära Mörtnäs Hagar! Här bor du modernt i ett stilfullt stadsradhus. Njut av industriromantik med 2,50 m i takhöjd (delvis hela 9 meter), walk-in-closet, gjutjärnskamin, mässing, läder & kök från Kvänum. Projekt Småstaden är ritat av arkitektfirman Koncept Stockholm som bland annat ligger bakom Mood Galleria och Story Hotel. Trädgårdsstaden Mörtnäs Hagar ligger mitt emellan Stockholms skärgård och Stockholms city. Området är mycket barnvänligt med sin närhet till förskola, skola och köpcentrum. Här är det lätt att få lekkamrater och barnen kan leka säkert på gatan. Det finns också två stora lekplatser och natur att utforska. På 5 minuters gångavstånd finner du Grisslinge havsbad med stor sandstrand, lekpark, restaurang och Värmdös vackrast belägna café Systrarna Delselius. Dessutom ligger busshållplatsen bara ett stenkast från ditt boende och direktbussar tar dig till Slussen på bara dryga 20 minuter.

PLAN 1
Inbjudande hall med klinker i fiskbensmönster i vacker grå matt kulör. En gedigen och stilfull ytterdörr i teak. Hatthyllan med klädstång i läder tar hand om familjens ytterkläder. När man kliver in i huset möts man av den petroleumblå trappan med specialdesignat räcke i vitt stål och ljuset sprider sig ner från fönsterpartierna på de övre planen. Här bjuds på öppen planlösning mellan kök och sällskapsytor och den vackra gjutjärnskaminen är centralt placerad. Eldstaden ger inte bara en härlig värme utan skapar också hemtrevnad. Framför kaminen finns plats för mysig loungedel. Matplatsen är placerad med utsikt över trädgården och skapar ett socialt utrymme som inbjuder till långa middagar. Genomgående vita väggar och vitlaserat trägolv. Intill trappan finns gott om förvaring, städskåp och husets tekniska kärna med mediacentral, fjärrvärmepump och övrig teknik.
Köket andas kvalité och funktion. Grafitgrå skåpinredning från Kvänum och vitvaror i rostfritt stål från italienska Smeg. Vitt kakel i halvförband och bänkskiva i vitoljad bok med del av kolmårdsmarmor. Samma karaktäristiska brödhylla som finns från restaurang B.A.R. Kan användas för förvaring av bröd, kryddor och vin. Diskbänken är placerad så att man enkelt kan ha uppsikt över husets framsida. Utrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, integrerad diskmaskin och dubbla kyl/frys.
Stilrent badrum med vitmålade väggar, vitt kakel i halvförband och klinker i blandade kulörer. Runt handfat i porslin på grafitgrå kommod från Kvänum. Bänkskiva i exklusiv kalksten. WC och dusch med glasvägg. Inspirationen till badrummen har hämtats från Story Hotel med framför allt detaljer som den runda spegel med mässingsdetaljer och den frihängande glödlampan.

PLAN 2
Här finner vi master bedroom med ingång till en walk-in-closet med hyllplan och klädstänger i läder som gör det enkelt att hålla ordning. Intill finns ett sovrum som lämpar sig utmärkt som barnrum. Här finns en fin fondtapet och fönster i två väderstreck. På andra sidan finns ett öppet rum som idag nyttjas som vardagsrum (med möjlighet att göras om till extra sovrum). Gavelläget ger extra ljusinsläpp och det vackra stora stålglaspartiet ger karaktär till huset och skapar en känsla av industriromantik. Det finns även en rymlig skjutdörrsgarderob som erbjuder bra förvaring. Genomgående vitmålade väggar och vitlaserade trägolv.
På detta plan finns också ett rymligt badrum som andas lyx med sina smakfulla materialval. Fönstret ger ett fint ljusinsläpp. De vitmålade väggarna är delvis klädda med vitt kakel i halvförband och klinker i blandade kulörer. Runt handfat i porslin på grafitgrå kommod från Kvänum. Bänkskiva i exklusiv kalksten. WC, handdukstork och badkar på tassar. Här finns också en funktionell avdelning för tvätt med arbetsbänk, överskåp, tvättmaskin och torktumlare.

PLAN 3
Pricken över i:et är husets loftvåning. Här finns idag ett sovrum och ett gästrum med en passage emellan. Du kan även öppna upp gästrummet mot trappan och få ett extra allrum om så önskas. Genomgående vitlaserade trägolv även här. Här bjuds på höga snedtak med ljusinsläpp från takfönster och ett stort fönsterparti samt utgång till en rymlig takterrass. Räcket på takterrassen går i samma industriella stil som trappräcket. Här kan du njuta av det härliga solläget och samtidigt hålla koll på vad som händer nere på gatan.

Byggnad

Byggnadstyp

Friköpt radhus i 3 plan

Byggnadsår

2015

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk med värmeåtervinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 januari 2019
Energiprestanda: 118 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Falsad plåt

Övrigt

ETT SNÄLLT HUS
Byggherrens ambition var att bygga med miljötänk. Man har t ex valt att bygga helt i trä och husen är välisolerade med effektiva uppvärmningssystem. Köken är utrustade med energisnåla hushållsmaskiner. Huset är fyllt med material som bara blir finare med åren. Porslin, garvat läder, trä, stål och glas och kolmårdsmarmor för att bara nämna några.

BYGGHERREN OM SMÅSTADEN
Stadsradhusen i etapp Småstaden andas verkligen industriromantik - en kombination av storstadskvalitéter och småstadskänsla. Stålglaspartiet är placerat på andra våningen för att skapa en mer stadsmässig gatubild och ett vackert allrum interiört. Med en variation av tomtstorlekar, nytänkande gestaltning och färgsättning skapade man 24 unika hem. Området slog försäljningsrekord 2013 och är sedan flera år färdigställt och inflyttat.
Här finns möjlighet att utnyttja alla kvalitéer med att bo i hus - grilla, njuta av långa soliga sommardagar och friheten att låta barnen leka på tomten. I odlingslådorna kan du odla färska bär och kryddor för matlagning. Husen har flera möjliga uteplatser för att maximera husens solläge. Från takterrasserna håller du dessutom koll på vad som händer på gatan nedanför.

UPPVÄRMNING
Vattenburen golvvärme på plan 1 och vattenburna radiatorer på plan 2 och 3. Dessutom komfortvärme i form av elslingor i badrum.

TV/BREDBAND
I samfällighetskostnaden (se driftskostnaderna) ingår fiber från Telia som avser TV och bredband.

Fastighetsbeteckning

Mörtnäs 1:817

Övriga byggnader

Förråd om ca 7,5 kvm.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

45 400 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 12 000 kr
El: 10 000 kr
VA: 16 000 kr
Renhållning: 2 500 kr
Väg, samf: 4 900 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

I samfällighetskostnaden ingår fiber från Telia som avser TV och internet. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 999 000 kr, varav byggnadsvärde 2 903 000 kr

Summa pantbrev

3 800 000 kr

Tomt

Areal: 483 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Lättskött hörntomt med stort altandäck i vinkel och gräsmatta med plats för lek och spel. Här finns gott om plats för sittgrupp och loungemöbler och spaljéer med odlingslådor ger insynsskydd. Här växer bland annat vildvin och humle och det finns plats om man vill odla mer på tomten. Uppfarten pryds av fin markstensanläggning och har plats för tre bilar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Mörtnäs GA:23-GA:26
Förvaltning: Mörtnäs Hagars samfällighetsförening (för mer information se www.mortnashagar.se)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Om området

Mörtnäs Hagar

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. 20 min från Slussen och 5 min från Grisslinge Havsbad ligger trädgårdsstaden Mörtnäs Hagar gömd bakom grönskan. Här finns 20 parhus och 56 stadsradhus. I Mörtnäs Hagar finns en gemensam lekplats där områdets barn samlas och leker på helgerna. På 5 minuter tar du dig ner till den finkorniga stranden vid Grisslinge Havsbad och busshållplatsen med direktbussar (egen vägfil) finns 3 minuter från din uppfart. Ett stenkast bort finns Värmdö Köpcentrum med matvarubutiker, apotek, systembolag, klädaffärer och andra butiker. I området finns förskola och närmaste grundskola är Ösbyskolan. En cykeltur bort finner du Gustavsbergs Hamn som har en rik design- och kulturhistoria. Här finns trevliga caféer, restauranger och småbåtshamn. Sommartid kan man ta ångbåten till Nybrokajen. Andra populära utflyktsmål på Värmdö är Artipelag, Siggesta Gård och Värmdö Musteri. Eller varför inte ta en skärgårdstur från Stavsnäs till Sandhamn, Harö eller någon av de andra populära öarna.

På Värmdö finns oändliga möjligheter till ett aktivt friluftsliv. Gustavsbergsbadet ligger i Gustavsbergs centrum. Här kan du bland annat motionssimma, äventyrsbada och träna kondition och styrka. Det finns också ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. På många ställen finns motionsspår, vandringsleder och elljusspår. Kommunens anläggningar erbjuder även stora möjligheter till inomhussport och fotboll. I Gustavsberg finns även ishall, uterink, konstfrusen bandyplan, skatepark och parkourpark.

Kommunikation

Vad tänker du när vi säger Värmdö? Om din känsla av Värmdö är att det är för långt till stan så vill vi utmana dig. Ta buss 433 från Slussen och kliv av 22 minuter senare på station Älgstigen. Eller ta bilen och kör väg 222 mot Värmdö Köpcentum så märker du hur enkelt du kommer att kunna ta dig till ditt arbete. I rusningstrafik går bussarna i lika tät trafik som vissa tunnelbanelinjer och du behöver inte titta i någon tidtabell. För dig som vill ta bilen till förskola/skola och sedan fortsätta med buss, finns flera pendelparkeringar.

Närservice

Värmdö Köpcentrum i Mölnvik är ett av Värmdös två stora köpcentrum. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, apotek, systembolag, byggvaruhus och diverse affärer såsom H&M, Lindex, KappAhl mfl.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad