Sparvens Väg 3

Bilder

  • Såld!

Sparvens Väg 3 , Stavsnäs , Värmdö

På lugn och barnvänlig gata finner vi denna trivsamma 1,5-plansvilla med garage och insynsskyddad altan i sydvästläge. Ett stenkast bort finns en fin lekplats och stora grönområden och du har även nära till både affär och busshållplats. Här kan du njuta av fina skogspromenader och bad i både hav och insjöar. Stavsnäs är ett mysigt skärgårdssamhälle med båtförbindelser till Sandhamn, Runmarö och andra smultronställen.

138 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
138 kvm
Biarea:
16 kvm
Tomtarea:
693 kvm
Byggår:
1970
Driftskostnad:
2 276 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

138 kvm

Biarea

16 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

Välkomnande hall med avhängningsplats för ytterkläder och en klädkammare under trappan. Vita väggar med träpanel och bård samt parkettgolv. Ingång till gästtoa med vita väggar, vitt kakel och blågrön våtrumsmatta. WC och handfat.

Vardagsrum med fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck. Här finns plats för både soffgrupp och matsalsdel om så önskas. Ljus tapet med bård och parkettgolv.

Kök med furuskåp, träpanel, blåmålade partier samt parkettgolv. Rostfri diskbänk med fönster ovan och bänkskivor i massivt trä. Spis med glaskeramikhäll, fläkt, kyl (2004) och frys (2004).

Trivsam matplats med gott om plats att duka långbord. Den öppna spisen ger både värme och mysig atmosfär. Fint ljusflöde från fönster åt två håll. Vita väggar med träpanel och bård samt parkettgolv.

Tvättstuga med groventré. Vita väggar, vitt kakel, vitmålad träpanel i tak och blågrön våtrumsmatta. Rostfri tvättho, trådbackar och tvättmaskin. Här finns linneskåp, garderob och städskåp. Även här når man gästtoan.

Innanför tvättstugan finns ett rum som exempelvis kan nyttjas som hobbyrum, sovrum eller gästrum. Mönstrad tapet och plankgolv. Härifrån når man garaget.

ÖVRE PLAN

Övre hall med mönstrad tapet och laminatgolv. Här finns luckan upp till vinden.

Det finns tre sovrum med snedtak. I det som idag är möblerat som arbetsrum är det ljusgul tapet och laminatgolv. I det mindre sovrummet är det vit tapet och laminatgolv. Inbyggda skåp och garderober i båda rummen. I det största sovrummet är det mönstrad tapet och laminatgolv. Här finns ingång till en klädkammare som erbjuder bra förvaring.

Badrum med fönster, ljus våtrumstapet och blågrön våtrumsmatta. WC, handfat och badkar.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1970

Uppvärmning

Luft/luftvärmepump, direktverkande el och öppen spis med insats

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 januari 2019
Energiprestanda: 180 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Tegel och träpanel
Fönster: 3-glas isoler / 2+1 med invändig isolerruta
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt (papp på vidbyggt garage)

Övrigt

KLARLAGT
Fastigheten har beteckningen Klarlagt. Det innebär att fastigheten är besiktigad och säljaren har tecknat en ansvarsförsäkring för dolda fel. Då säljaren är ett dödsbo friskriver sig säljaren för det som inte täcks av säljaransvarsförsäkringen. För mer information om Klarlagt se information under Viktiga dokument.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2013: Nya fönster entréplan (ett fönster ej bytt)
2011: Ytpapp och brunn på garagetak utbytt, plåtgarnering och snörasskydd. Varmvattenberedare utbytt.
2010: Utvändig målning
2009: Insats till öppen spis
2008: Ny ytterdörr
2005: Ny altandörr
2004: Luftvärmepump installerad
2000: Nytt yttertak (plåt)

BOAREA
138 kvm boarea och 16 kvm biarea bygger på uppgift från säljaren. Fastighetens taxeringsuppgifter är 107 kvm boarea och 34 kvm biarea.

Fastighetsbeteckning

Stavsnäs 1:806

Övriga byggnader

Vidbyggt garage om ca 16 kvm och friliggande förrådsbod.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

27 318 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 18 265 kr
VA: 4 589 kr
Renhållning: 2 364 kr
Väg, samf: 1 500 kr
Sotning: 600 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Kostnad för fastighetsavgift/skatt (8.049 kr år 2019) och hemförsäkring tillkommer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 233 000 kr, varav byggnadsvärde 1 466 000 kr

Summa pantbrev

210 000 kr

Tomt

Areal: 693 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Trivsam trädgårdstomt med fina planteringar, jordgubbsland, fruktträd (päron och äpple) och gräsytor för lek och spel. Längs med husets enda sida finns en mysig insynsskyddad altan i soligt sydvästläge. Det finns gott om växtlighet; rabarber, svart vinbärsbuskar, syrénbuskar, berberisbuskar, rosenspirea, brudspirea, forsythia, vildvin, pipranka, ölandstok, magnolia, silverax, hjärtbergenia, blåsvingel, alunrot, buxbom, klematis, daggkåpa, lavendel och solhatt. Uppfart med plats för en bil och stenlagd gång under tak fram till entrén.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Stavsnäs GA:2
Förvaltning: Stavsnäs Gärdes samfällighetsförening

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Om området

Stavsnäs

Välkommen till skärgårdssamhället Stavsnäs som med sina goda kommunikationer in till stan utgör det idealiska området för såväl permanent- som fritidshusboende. Området passar naturälskare, båtfolk och alla som vill bo lugnt och skönt. Njut av den otroligt vackra skärgårdsnaturen präglad av skärgårdstall, klipphällar och hav samtidigt som det lilla samhället ger de boende möjlighet till närservice, bageri och trevliga restauranger. Strosa omkring på de pittoreska gatorna i Stavsnäs by eller plocka svamp och bär i de vackra skogsområdena söder om Stavsnäsvägen. Området bjuder även på flera fina badplatser i hav och insjöar. På andra sidan Djuröbron finns Djurönäsets underbart belägna spa- och konferensanläggning med inomhusbassäng, varm utomhuskälla, gym, elljusspår och vacker vy över Kanholmsfjärden. Stavsnäs vinterhamn är knutpunkt för skärgårdstrafiken. Här kan du ta båten ut till Sandhamn, Harö eller någon av de andra populära öarna. Förskola finns i Stavsnäs och på Djurö finns skola upp till årskurs 9.

Kommunikation

Buss 433 och 434 avgår minst en gång i timmen stora delar av dagen/kvällen. Närmaste hållplats (Stavsnäs gärde) ligger bara ett stenkast bort. Resan tar ca 50 min till Slussen (direktbuss) och ca 35 min till Gustavsberg (byte Ålstäket). Skolbuss avgår för de äldre barnen från ICA-affären.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson eller Robert Nathanson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Robert Nathanson

Robert Nathanson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0736-912 001

robert.nathanson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad