Entitevägen 18

Bilder

  • Såld!

Entitevägen 18 , Gustavsberg Ösbydalen , Värmdö

I barnvänliga Ösbydalen finner vi detta trivsamma radhus med altan i soligt västläge. Ytorna är väldisponerade med stilrent kök och vardagsrum med kamin på entréplan och tre rymliga sovrum samt arbetshörna på övre plan. Det finns två badrum varav det ena renoverades för några år sedan. Lugnt område med bilfria gångar runt husen, lekplatser och gångväg till Ösbyskolan och flera förskolar. Nära till buss, service och vacker natur.

119 kvm, 4 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
119 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
129 kvm
Byggår:
1991
Driftskostnad:
3 437 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

119 kvm

Rumsbeskrivning

I trivsamma kvarter ligger detta välplanerade radhus med solig baksida. Nymålade ytskikt, badrum från 2014 och kök från 2007. Möjlighet finns att inreda vinden. Altan under tak vid entrén och på baksidan finns en trädgård med stort altandäck i soligt västläge. Entitevägen erbjuder ett mycket barnvänligt boende - här kan barnen springa fritt på de bilfria gångarna mellan husen. Bekvämt med närhet till förskolor, skola och busshållplats samt kort promenadavstånd till både centrum och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Njut även av fina strövområden samt badsjö med badklippor. Varmt välkomna på visning!

ENTRÉPLAN:

Välkomnande entré med vita väggar, vitmålad bröstpanel och ljus klinker med golvvärme. Här finns en rymlig skjutdörrsgarderob med bra utrymme för ytterkläder och skor. Den inre delen av hallen bjuder på möblerbara ytor, inbyggt förvaringsutrymme under trappan och en stor öppning in mot vardagsrummet. På golvet ligger vitoljad ekparkett.

Ljust och trivsamt kök med matplats för ca 6 personer samt bra skåpsutrymme och arbetsytor. Vitmålade väggar, ljusgrå fondtapet och vitoljad ekparkett. Vit köksinredning, vitt kakel, rostfri diskbänk och mörk arbetsbänk. Utrustningen består av spis med keramikhäll, fläkt, diskmaskin (2015) samt kyl (2014) och frys (2014) i fullhöjd.

Vardagsrum med lättmöblerade ytor och fint ljusinsläpp från stort fönsterparti. Vitmålade väggar och vitoljad ekparkett. Utgång till trädäckad altan och trädgård. Här bjuds plats för matgrupp och solstolar och lite odlingar. Fin vy mot allmänning och sol från eftermiddag till kväll under sommarhalvåret.

Smakfullt renoverat badrum med vitt kakel och ljus klinker med golvvärme. Infällda spotlights i tak. Inbyggd WC, handfat med kommod, stor infälld spegel och dusch med glasdörrar.

Tvättstuga med vita väggar och ljus våtrumsmatta. Tvättpelare med tvättmaskin (2012) och torktumlare (2012) samt rostfri tvättbänk med ho och trådbackar.

ÖVRE PLAN:

Övre hall med praktisk arbetshörna och en klädkammare. Från hallen når man även en rymlig vind som erbjuder förvaring och möjligheten att inredas som loft. Vitmålade väggar och laminatgolv.

Det finns tre rymliga sovrum. Vitmålade väggar och laminatgolv i alla sovrum. I master bedroom finns gott om utrymme för klädförvaring bakom draperi längs ena väggen.

Badrum med fönster med frostat glas, vitt kakel och mörk klinker med golvvärme. WC, handfat, spegelskåp med belysning och badkar.

Övrigt: Fina fönsterbänkar av marmor i samtliga rum.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus

Byggnadsår

1991

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump med vattenburna radiatorer

Ventilation

Frånluft via frånluftsvärmepump (FX)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 november 2018
Energiklass: D
Energiprestanda: 70 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas isoler + 2-glas isoler
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Utförda förbättringar under senare tid:

2018: Målning trappa, väggar och tak (hall, kök, sovrum och övre hall)
2016: Målning väggar och tak (vardagsrum)
2014: Totalrenovering badrum på entréplan
2013: Utbyggd altan och staket på baksidan
2011: Nytt parkettgolv på entréplan
2007: Renovering kök och utbyte av vitvaror (ej diskmaskin), byte av frånluftsvärmepump

Fastighetsbeteckning

Ösby 1:303

Övriga byggnader

Ett förråd på framsidan.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

41 249 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 21 659 kr
Väg, samf: 18 000 kr
Övrigt: 1 590 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

I samfällighetsavgiften (Blue bell) ingår vatten, avlopp, renhållning, 1 parkeringsplats samt abonnemang för fiberbredband, tv och telefoni. Kostnad övrigt avser Ösbydalens samfällighetsförening. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 960 000 kr, varav byggnadsvärde 1 781 000 kr

Summa pantbrev

2 550 340 kr

Tomt

Areal: 129 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Ösby GA:5, GA:9

Förvaltning: Ösbydalens samfällighetsförening
Ändamål: Vägar, gångstigar, parkeringsplatser, naturmark med odlingslotter, belysning med stolpar och elledningar, vattenområde

Förvaltning: Blue bells samfällighetsförening
Ändåmål: Gångvägar med vägbelysning, parkeringsytor med motorvärmare, centralantenn, förrådsbyggnader, grönområden, trappa, kallvatten-, dagvatten-, spillvatten- och dräneringsledningar.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Om området

Gustavsberg Ösbydalen

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk. Ösbydalen är ett mycket populärt och barnvänligt område med närheten till natur, kommunikationer och service. Marken i Ösbydalen har tidigare ägts av Gustavsbergs fabriker (KF) fram till slutet av 1980-talet då kommunen övertog den för att planera för nuvarande bebyggelse. Det finns fina promenadstråk runt Ösby Träsk, där man även kan ta ett dopp från klipporna.

Barnomsorg och skolor: I Ösbydalen finns flera förskolor. Ösbydalens förskola och den privata förskolan LÄR. I närområdet finns också förskolan Holmviksskogen. Ösbyskolan ligger i Ösbydalen och har ca 750 elever i årskurs F-9. Farstavikens skola - Kvarnberget ligger i centrala Gustavsberg och har elever i årskurs 6-9. Skolan som byggdes 1950 kommer inom ett par år att ha totalrenoverats till toppmodern standard. Den privata skolan LÄR ligger i Hästhagen och har elever i årskurs F-5. För information se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Gustavsbergsbadet ligger i Gustavsbergs centrum. Här kan du bland annat motionssimma, äventyrsbada och träna kondition och styrka. Det finns också ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. På många ställen finns motionsspår, vandringsleder och elljusspår. Kommunens anläggningar erbjuder även stora möjligheter till inomhussport och fotboll. I Gustavsberg finns även ishall, uterink och konstfrusen bandyplan.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer in till stan. Buss 474 går ofta och tar dig via Gustavsbergs Centrum till Slussen på ca 35 minuter. Närmaste hållplats är Ösbydalen (knappt 200 meter från fastigheten). För mer info se www.sl.se

Närservice

Promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum (ca 1,5 kvm) där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, banker, bibliotek mm. I Gustavsberg finns även två större köpcentrum; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum med stora matbutiker, restauranger, gym och diverse affärer. På promenadavstånd finns också Gustavsbergs Hamn (www.gustavsbergshamn.se) med caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad