Solhöjdsvägen 8

Bilder

Utgångspris

3 300 000 kr

Bevaka slutpriset

Solhöjdsvägen 8 , Stavsnäs , Värmdö

Fridfullt beläget 1-planshus som omgivs av vacker skärgårdsnatur. Härlig tomt med stora altandäck, fint solläge och en helt insynsskyddad baksida. Trädgården ramas in av vacker gärdsgård som förstärker den lantliga gårdskänslan. Det finns garage, gästhus och nybyggd bastu. Nära till båtplats, bad och service i Stavsnäs by.

95 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
95 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
2 520 kvm
Byggår:
1965
Driftskostnad:
3 271 kr/månad
Utgångspris:
3 300 000 kr

Mer information

Visningar

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

95 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Välkommen att flytta in i det här charmiga rödmålade huset som omgärdas av en vacker gärdsgård. Ytorna är väl nyttjade och bjuder på öppna sällskapsytor, kök, tre sovrum och modernt badrum. Genomgående ljusa väggar, vitmålad träpanel i tak och parkett. Flera utgångar till det stora altandäcket som löper längs huset på både fram- och baksida. Nybyggd bastu med gott om sittplatser och vacker vy mot naturen. På tomten finns även en gäststuga - perfekt när ni får besök av familj och vänner. Ett underbart boende för er som vill bo lantligt i vacker skärgårdsmiljö.

Inbjudande och rymlig hall med god avhängningsplats och ingång till klädkammare med praktisk inredning från Elfa. Här finns gott om plats för ytterkläder och skor. Ljusinsläpp från fönsterparti intill ytterdörren. En vacker fondtapet bryter av mot de i övrigt vitmålade väggarna. Mörkgrå klinker i entrén och parkettgolv i den inre hallen.

Från hallen nås de två sovrummen som ligger på gaveln med fönster i två väderstreck. Det större rummet har egen utgång till altanen. Vita väggar, lavendelblå fondvägg och parkettgolv. Det mindre rummet har vita väggar och parkettgolv.

Stilrent badrum med fönster som ger fint ljusflöde. Vita helkaklade väggar och mörkgrå klinker med golvvärme. WC, stort handfat med lådförvaring undertill, spegel med belysning och duschhörna. Infällda spotlights i tak. Praktisk tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och hylla.

Trivsamt kök med gott om skåpsutrymme och arbetsytor. Vit skåpinredning, vitt kakel ovan arbetsytorna, rostfri diskbänk och arbetsbänk i oljad ek. Matplats vid fönster samt utgång till altandäck. Vita väggar och valnötsparkett. Utrustningen består av spis (2016), fläkt (2018), diskmaskin (2016) samt kyl/frys i side by side modell med ismaskin och i rostfritt utförande.

Stor öppning mellan kök och vardagsrum ger en luftig känsla. Ett mycket trivsamt vardagsrum med fönsterpartier som bjuder på en underbar vy över naturen utanför. Här finns god plats för soffgrupp och arbetshörna. Vitmålad öppen spis med kassett ger både extra värme och mysfaktor.

Från vardagsrummet nås det största sovrummet som bjuder på ljusinsläpp från två väderstreck och dubbla glasdörrar som leder ut till altandäcket och den vackra naturen på baksidan av huset. Ett ljuvligt rum i vitt med härlig rymd och vackert ryggåstak. Här finns gott om plats för dubbelsäng, förvaring och arbetshörna. Vita väggar och parkett med golvvärme.

Byggnad

Byggnadstyp

1-planshus

Byggnadsår

1965

Uppvärmning

Luftvärmepump, direkt el samt öppen spis med kassett

Ventilation

Mekanisk med värmeåtervinning.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 maj 2016
Energiprestanda: 176 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas och 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor

Övrigt

ÖVRIGT:
Taxerad boarea är 95 kvm.
Fiber finns installerat i fastigheten.
Egen båtplats vid föreningens brygga i Hölsfladen (se bild).

För fastigheten gäller detaljplan nr 223 fastställd 1998 med byggrätt om 150 kvm för huvudbyggnad + 40 kvm för komplementbyggnad, vilket innebär att det finns möjlighet att bygga ut. För mer information se Värmdö kommun.

STÖRRE RENOVERINGAR:
2016-2019: Byggt bastu och utekök, nytt fönster och golv i minsta sovrummet, diverse målning interiört, diverse elarbete i huvudbyggnaden och gästhuset samt målning och nytt golv i gästhuset.
2015: Renovering av badrum.
2007: Torpargrunden har gjorts i ordning med singel, plast och avfuktare.

Fastighetsbeteckning

Stavsnäs 1:594

Övriga byggnader

Gästhus (ca 30 kvm) med altandäck under tak. I gäststugan finns ett rymligt allrum och våtutrymme med handfat och dusch (VA ej inkopplat). Garage (ca 30 kvm), snickarbod (ca 10 kvm), redskapsbod och vedförråd.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

39 263 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 30 000 kr
VA: 6 000 kr
Renhållning: 923 kr
Väg, samf: 1 750 kr
Sotning: 340 kr
Övrigt: 250 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Kostnad för fastighetsskatt och hemförsäkring tillkommer. Kostnaden för båtplatsen ligger under övrigt. Väg/samfällighetsavgiften består av 1.200 kr till vägföreningen och 550 kr till Högdalen tomtägarförening.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 356 000 kr, varav byggnadsvärde 1 164 000 kr

Summa pantbrev

3 315 000 kr

Tomt

Areal: 2 520 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Trivsam och variationsrik tomt med stora plana gräsytor för barnen att leka på, plats för odlingar och vacker skärgårdsnatur med tallar, björkar och blåbärsris. Här växer också äppelträd, smultron, jordgubbar och hallon. Stort altandäck längs husets framsida med gott om plats för sittgrupp och solstolar. Här kan man njuta av solen från morgon till eftermiddag. Pergola med tak och öppen spis. Stort altandäck även på baksidan med helt insynsskyddat läge och sol från förmiddag till kväll. Här finns även utekök (arbetsbänk med tak) och en fin bastu. Tomten omgärdas av vacker gärdsgård vilket förstärker den lantliga känslan. Det finns även bra parkeringsmöjligheter för flera bilar.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Värmdö Stavsnäs GA:1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Stavsnäs

Välkommen till skärgårdssamhället Stavsnäs som med sina goda kommunikationer in till stan utgör det idealiska området för såväl permanent- som fritidshusboende. Området passar naturälskare, båtfolk och alla som vill bo lugnt och skönt. Njut av den otroligt vackra skärgårdsnaturen präglad av skärgårdstall, klipphällar och hav samtidigt som det lilla samhället ger de boende möjlighet till närservice (ICA), bageri (även mat och rättigheter) och trevliga restauranger. Strosa t ex omkring i Stavsnäs sommarhamns pittoreska bebyggelse eller plocka svamp och bär i de vackra skogsområdena söder om Stavsnäsvägen. Området bjuder även på flera fantastiska badplatser i form av stränder och insjöar. Från fastigheten är det promenadavstånd till två ljumma badsjöar och havsvik med båtbrygga. På andra sidan Djuröbron finns Djurönäsets underbart belägna konferensanläggning med inomhuspool, elljusspår och vacker vy över Kanholmsfjärden. I Stavsnäs finns förskolan Talludden och på Djurö (2 km) finns skola upp till årskurs 9 vilket gör Stavsnäs till ett praktiskt paradis för barnfamiljer. Stavsnäs vinterhamn är knutpunkten för skärgårdstrafiken. Härifrån kan man ta båten ut till Sandhamn, Harö eller någon av de andra populära öarna. I vinterhamn finns också pizzeria, grillkiosk och sommarcafé.

Kommunikation

Buss 433 och 434 avgår minst en gång i timmen stora delar av dagen/kvällen. Närmaste hållplats ligger i Stavsnäs gärde, avstånd ca 1 kvm. Resan tar ca 50 min till Slussen (direktbuss) och 35 min till Gustavsberg (byte Ålstäket). Skärgårdstrafik från Stavsnäs vinterhamn via båt ut till stora delar av skärgården. Skolbuss för äldre barnen avgår från ICA-affären.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad