Brudbergsvägen 18

Bilder

  • Såld!

Brudbergsvägen 18 , Ingarö Skälsmara , Värmdö

Fridfullt beläget timmerhus som kan nyttjas såväl som permanentboende som fritidshus. Huset ligger högt och fint med stort altandäck och mysig veranda. Öppna sällskapsytor och täljstenskamin. Tomt med både naturmark och gott om gräsytor för lek och spel. Här finns också gäststuga, vedeldad bastu och växthus. Välkomna till natursköna Ingarö!

65 kvm, 3 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
65 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
2 228 kvm
Byggår:
1975
Driftskostnad:
2 404 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

65 kvm

Rumsbeskrivning

Charmigt timmerhus med öppna sällskapsytor och en fin täljstenskamin som är centralt placerad. Genomgående träpanel i tak, trägolv och timmerväggar. Enkelt att måla vitt om man vill ha en ljusare känsla. Huset är högt placerat med närhet till gäststugan och fin vy ner över tomtens nedre del. Här finns ett rymligt altandäck med gott om plats för sittgrupper och odlingar i krukor. Delar av altanen ligger skyddad under tak. Verandan är en underbar plats att sitta på när sommarregnet kommer eller om man vill söka skydd från solen. Den övre delen av tomten bjuder på naturmark och gränsar mot allmänning. Ett lantligt paradis som passar såväl som åretruntbostad som sommarhus. Välkommen till natursköna Ingarö!

Hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Till höger finns två sovrum. I det mindre rummet finns tre garderober. Badrum med fint ljusinsläpp från fönster. Klinker i terracottaton med golvvärme. WC, handfat, duschkabin, skåp och toppmatad tvättmaskin.

Rymligt vardagsrum med öppen planlösning mot matplats och kök. En täljstenskamin med insats ger både mysfaktor och värme. Matplatsen bjuder på gott om plats att duka långbord och här finns även utgång till altanen.

Kök med köksö, ljus skåpinredning och arbetsbänk i massivt trä. Utrustningen består av induktionshäll, inbyggd ugn, spisfläkt med kåpa i rostfritt utförande, diskmaskin (smal modell) samt kyl och frys (side-by-side).

Byggnad

Byggnadstyp

1-planshus

Byggnadsår

1975

Uppvärmning

Luft-/luftvärmepump, direkt el och braskamin

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 maj 2019
Energiklass: G
Energiprestanda: 170 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Liggande timmer
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Aluminiumplåt
Utv. plåtarbete: Målad plåt

Fastighetsbeteckning

Skälsmara 9:52

Övriga byggnader

Gäststuga (ca 10 kvm), förråd i två sektioner och vedeldad bastu med relaxdel. Växthus.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

28 848 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 18 942 kr
VA: 5 852 kr
Renhållning: 1 274 kr
Väg, samf: 2 500 kr
Sotning: 280 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring och fastighetsskatt tillkommer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 084 000 kr, varav byggnadsvärde 1 004 000 kr

Summa pantbrev

1 156 000 kr

Tomt

Areal: 2 228 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Huset är högt beläget med fin utsikt över omgivningarna och tomtens nedre del. Nertill finns stora gräsytor för lek och spel och möjlighet för odlingsland. Här växer bland annat syrener, rhododendron, blåsippor och bärbuskar (hallon, krusbär och vinbär). Det finns också ett växthus. En grusad väg leder upp till en vändplan med plats för flera bilar. På den övre delen av tomten är det lättskött naturmark och det finns gott om plats för odlingar i krukor på det stora altandäcket.

Vatten/avlopp

Året runt vatten genom Ängsviks fastighetsägarförening. WC till sluten tank (3 kbm). BDT till slamavskiljare med efterföljande markinfiltration. Äldre trekammarbrunn vid bastun. Fastigheten ligger i ett prioriterat förändringsområde. För mer information se Värmdö Kommun.

Samfällighet, servitut etc.

Last, Officialnyttjanderätt: Ledning expr fullbordad, 01-IM4-40/797
Andel i samfällighet/GA: Skälsmara GA:1
Förvaltning: Ängsviks vägförening
Ändamål: Vägar, parkeringsplatser och grönområde

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Ingarö Skälsmara

Natursköna Ingarö - med Brunn som centralort - ligger endast en halvtimme från Stockholms innerstad. Ingarö erbjuder storslagen natur med vackra fjärdar, klippor, badstränder, öppna ängar och härliga strövområden i skog och mark. Med båt tar du dig enkelt vidare ut i skärgården. Utbudet av fritidsaktiviteter är stort och det finns gott om möjlighet till bad och båtliv. Skälsmara ligger lantligt och vackert med fina vandringsleder och stigar som leder ner till vattnet. Det finns två barnvänliga sandstränder, en på Toholmen och en vid Lugnet. Det finns även en liten badplats i viken mittemot Toholmen. Längst ut på Ingarö ligger Björkviks Havsbad och Björnö naturreservat, där man kan njuta av fantastiska sandstränder och orörd natur. I Björkvik finns även den populära restaurangen Bistro Björkvik.

Barnomsorg och skolor: I området runt Brunn finns ett flertal förskolor att välja på. Brunns skola har elever i årskurs F-9. Fågelviks skola har elever i årskurs F-3. Den privata skolan Lemshaga akademi ligger naturskönt och har elever i årskurs F-9.

Fritidsaktiviteter: Ingarö IF är en stor idrottsförening som erbjuder fotboll, innebandy och friidrott. För den som vill spela golf finns Ingarö Golfklubb med två 18-hålsbanor i vacker skärgårdsmiljö. För övrigt finns gott om möjligheter för inomhussporter och utomhusaktiviteter på Värmdö. I Gustavsberg finns ett modernt äventyrsbad som även erbjuder gym samt ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. I Gustavsberg finns även ishall, uterink, konstfrusen bandyplan, skatepark och parkourpark. På många ställen i kommunen finns fina motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid.

Kommunikation

Direktbuss 430x tar dig till Slussen på ca 45 min. Närmaste hållplats är Skälsmara (som ligger en dryg kilometer från fastigheten, närmare genväg finns). Det finns även möjlighet att ta buss 430 till Brunn och därefter byta till andra bussar för att komma vidare in till stan.

Närservice

I Brunns centrum finns det mataffär, bensinstation och pizzeria. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, apotek, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. Gustavsbergs Hamn erbjuder caféer, restauranger, kultur, shopping, vårdcentral och apotek. I Gustavsbergs centrum finns bland annat apotek, systembolag, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär, café och restauranger.

Parkering

Pendelparkering finns vid Brunns skola, Ingarö kyrka och Värmdö Marknad.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson eller Morgan Flodman för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Morgan Flodman

Morgan Flodman

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0763-40 7924

morgan.flodman@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad