Krokholmsvägen 27

Bilder

  • Såld!

Krokholmsvägen 27 , Ingarö Björkvik , Värmdö

Mycket generös byggrätt (10 % av tomtstorleken). Stor gavelfastighet med klassiskt fritidshus beläget i populära Ingarö Björkvik. Vintersäkrat V/A, gästhus samt gräsmatta. Naturprydd och insynsskyddad tomt. Nära till stränder, båtklubb, buss samt ljuvligt vacker natur!

43 kvm, 3 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
43 kvm
Biarea:
13 kvm
Tomtarea:
3 423 kvm
Byggår:
1967
Driftskostnad:
2 144 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

43 kvm

Biarea

13 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i det här klassiska fritidshuset beläget i fina Björkvik! Huset består av vardagsrum med stora fönster åt sydväst och braskamin, kök i original, två sovrum, duschrum samt hall. Separat ingång till duschrums-delen. Duschrummet består av dusch, WC, tvättmaskin (fungerar eventuellt inte) och dusch. Kök med luckor och skåp i original. Spis, kyl, dubbelhandfat och varmvattenberedare.

Dessutom ett intilliggande förråd/verkstad samt gästhus på ca 25 kvm.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans fritidshus

Byggnadsår

1967

Uppvärmning

Direkt El, braskamin

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt

Övrigt

Mysig altan under tak i sydväst med infravärme.
Ommålad fasad ca 2011.
Grusad gång upp till huset.
El med jordfelsbrytare.

Fastighetsbeteckning

Björnö 1:218

Övriga byggnader

Förråd/verkstad ca 18 kvm
Gästhus, 25 kvm. Stort allrum, pentry, indragen el.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

25 730 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 14 000 kr
VA: 8 000 kr
Renhållning: 880 kr
Väg, samf: 1 000 kr
Övrigt: 1 850 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 905 000 kr, varav byggnadsvärde 306 000 kr

Summa pantbrev

590 000 kr

Tomt

Areal: 3 423 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Skog, berg, gräsmatta, bärbuskar och natur präglar den här stora fastigheten på hela 3423 kvm. Gavelfastighet med endast en fastighet bredvid.

Vatten/avlopp

Gemensam brunn. Samfällt åretrunt-avlopp, förvaltas av Björnö-Långviks Avloppsanläggningar AB. Anläggningarna består av avloppsverk samt ledningar och pumpstationer inom de två områdena. Antalet anslutna fastigheter är 770 st. Se hemsida www.blaab.com.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Björnö S:4, GA:1, GA:3
Last, Avtalsservitut: Ledning mm, 01-IM4-60/11997

Björnö GA:1 är Klacknäsets vägförening som ansvarar för områdets vägar, vägbelysning, slänter, vägskyltar, grönområden och ställningar för brevlådor.

Björnö GA:3 är gemensamhetsanläggning gällande brunn med pump och pumphus samt vattenledningar från brunn t. O. M avstängningsventil vid respektive fastighet samt t. O. M avstängningsventil för björnö 1:491 utanför björnö 1:482. Förvaltas av Norrstigens samfällighetsförening.

Björnö S:4 utgör utmål för vattentäkt.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Om området

Ingarö Björkvik

Längst söderut på Ingarö, där Ingaröfjärden möter Nämdöfjärden, är Klacknäset och Björkvik beläget. En säreget vacker natur mestadels bestående av sandig mark och tallar som möter skärgårdens glittrande fjärd med hjälp av fint rundade badklippor. Det är Ingarös och kanske till och med Värmdös alldeles egna natur- och skärgårdsparadis. Säregen tallskogsnatur, naturliga sandstränderna och gråa ljumma skärgårdsklippor är bara några av de unika inslag som Björkvik bjuder på. Dessutom är området försedd med vackra promenadstråk genom skog och berg längst med Nämndöfjärden. Värmdö är generellt väldigt exploaterat längst med kusten medan Klacknäset, Björkvik och hela naturreservatet Björnö förskonats och hållits tillgänglig för allmänheten. Vid Björkviks brygga ligger restaurangen Bistro Björkvik med en enastående utsikt över strand och fjärd. Här finns även glasskiosk. I anslutning ligger naturreservatet Björnö där du kan njuta av att ströva en vacker höstdag, ta ett dopp i en av skärgårdsvikarna eller grilla korv vid stranden Torpesand en fin sommarkväll. Nu i vinter har långfärdsskridskoåkare vallfärdat till Björkviks brygga då området utgjort en idealisk entré till skärgårdens alla fina isar. Allt det här ligger inom gångavstånd från fastigheten på Krokholmsvägen. Området bara måste upplevas!

Det går att ställa sig i kö för båtplats vid bryggorna mellan Björnö och Björkviks brygga vid BBK - Björkviks Båtklubb. Den geografiska platsen på bryggan gör det enkelt att komma direkt ut i Stockholms magnifika skärgård.

Ingarö i sig är en idealisk plats för såväl fritidshusboende som permanentboende och utgör en äkta skärgårdsidyll med närhet till storstaden.

Kommunikation

Bra kommunikationer med buss 428 eller 429. Du tar dig till Stockholm, med direktbuss, på ca 45 min.

Närservice

Förskola finns i närliggande området Långvik. I centralorten Brunn finns matbutik, bensinmack, förskola och skola F-9. Här finns också idrottsförening, Ingarö IF, som är stora inom fotboll med konstgräsplan, innebandy och friidrott. Ingarö Golfklubb erbjuder två 18-håls golfbanor och restaurang. Sedan finns även Fågelviks förskola och skola F-3 samt Lemshaga akademi

Parkering

Pendelparkering finns i Brunn, Lövhamra vid Ingarö kyrka samt vid Värmdö marknad.

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad