Grindstugärde 16

Bilder

  • Såld!

Grindstugärde 16 , Gustavsberg Höjdhagen , Värmdö

Olof Thunströms klassiska funkisradhus här i nydesign av högsta klass! Detaljer, materialval och funktion är noga genomtänkta med hjälp av arkitekter, finsnickare och proffsmålare. Trädgård och uteplats i harmonisk balans mellan gammeldags och nytänk. Södergavel, totalyta på 122 kvm samt centralt belägen i den vackra anrika delen av Gustavsberg. Nära till buss, skola, service och natur.

63 kvm, 4 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
63 kvm
Biarea:
59 kvm
Tomtarea:
287 kvm
Byggår:
1944
Driftskostnad:
4 341 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

63 kvm

Biarea

59 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till det här exceptionellt smakfullt inredda funkisradhuset! Här visas prov på en mycket lyckad modernisering där stilsäkerhet och känsla för god smak och kvalité har fått råda. Klassisk och stilren interiör i samklang med lummig och gammaldags trädgård. Olof Thunström ritade huset på 40 - talet och renoveringen har sedan skett med hjälp av arkitekt Johan Lytz, finsnickare KFK - snickeri samt andra hantverkare med god renommé. Boendet präglas idag även av en rymlig totalyta (122 kvm) och det centrala läget i en av Gustavsbergs allra anrikaste del. Visningen av det här huset blir som en njutningsfull resa fylld av detaljer utan dess like.

Entréplanets golv är av enstavig ekparkett i mönstret Herkules vilket ger en stilfull och skön karaktär till hela våningsplanet. Väggarna och tak är prydda med antingen tidstypiskt passande tapeter eller fin harmonisk färg. Kombinationerna är väl utvalda av trendsättande proffsmålare. Halvöppen halldel med grå klinkers och golvvärme samt plats för avhängning på vägg samt i garderob. Garderob med skoförvaring under är platsbyggd och designad av KFK - snickeri. Matplats och fåtöljdel i öppen planlösning mot hall och trappa med fönster åt söder. Avskild köksdel för maximal funktion bestående av arbetsbänkar i komposit och marmor, dubbelho, extra hög kyl/frys, diskmaskin, ugn, induktionshäll, rostfri fläkt (Smeg), skåp, lådor samt öppna hyllor. Stommar, vitvaror och inredning är från IKEA. Resten platsbyggt och måttanpassat. Fint ljusflöde från både fönster och trädgårdsdörr. Njut av detaljer som välvda hörn, infinity - bänksskiva, led - belysning samt vägglampa med porslinssockel. Golvet är av tålig gul linoleum och väggar av kvadratisk vit kakel. Två stora sovrum inredda i samma harmoniska stil. Det störtsta sovrummet har dessutom heltäckningsmatta av ull på golv samt inbyggda garderober med vitmålade original-dörrar. Extrainbyggd isolering i vägg mot granne. Helkaklat badrum (2010) i klassiska färger med golvvärme, inbyggt badkar med lyxigt duschmunstycke, handfat med blandare (Mora), WC, kaklad avlastningshylla, utsugsfläkt (extra stark och tystgående) samt spegelskåp. All inredning från Gustavsberg.

Välkommen till nedre plan med hjälp av husets konstverk - den u-formade öppna trappan i massiv ek designad och byggd av KFK - snickeri. Ett enkelt svart smidesräcke ger dessutom ett extra stort ljusflöde ner till vardagsrummet. Stort betongfönsterprytt allrum med vitkalkputsade väggar och tejpad sisalmatta på golv. Platsmurad (Värmdö Mur) och vitputsad öppen spis med insatt kassett och murad sittbänk. Som golvskydd framför brasan har kalkstensklinkers från Öland använts. Betongfönster åt väst. Bredvid allrummet finns ett stort rum med både fönster och dörr ut som idag används som kontor och förråd men som i många liknande hus gjorts om till sovrum. Rummet längst in är inrett till tvättstuga med golvvärme, tvättmaskin (Cylinda), torktumlare (Cylinda), grovho, skåp samt avlastningsbänk i laminat. Inredning från IKEA. Ny pump/kvarn till avloppet från tvättstugan (2018). Många radhusägare har dessutom installerat både dusch och WC i det här rummet. Huset värms upp av vattenburna element från fjärrvärme och som ingår i den månatliga samfällighetsavgiften. Radhusägaren har även låtit installera en luftvärmepump (Hitachi, 2012) för maximal komfort både sommar och vinter.

All el är nydragen och alla V/A - rör är bytta till koppar. Ny elcentral med jordfelsbrytare. Strömbrytare, eluttag, dimrar etc är omsorgsfullt bytta till porslin för att bevara den äldre stilen. Dimmer i samtliga rum på övre plan. Gedigna eklister i hela huset. Fönsterbrädor av marmor (Carrera). Allt gjort av hantverkare. Våtrumscertifikat finns. Elementet i köket finns kvar bakom skåpen. Flera radhusägare har bytt ut betongglaset till vanligt glas.

Flytta in och njut av ett vackert arkitektritat funkisboende i äppelträdssmyckade och lummiga Grindstugärde!

Byggnad

Byggnadstyp

Enplansradhus med hel källarvåning

Byggnadsår

1944

Uppvärmning

Fjärrvärme, luftvärmepump

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 februari 2009
Energiprestanda: 184 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källargrund
Stomme: Betong
Fasad: Puts/tegel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Betongpannor

Övrigt

Inkopplad öppen fiber.

Fastighetsbeteckning

Östra Ekedal 1:253

Övriga byggnader

Trädgårdsförråd med vackert sedumtak (ca 2014).

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

52 100 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 14 000 kr
Väg, samf: 900 kr
Övrigt: 37 200 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Övrigt = Månatlig avgift på 3100 SEK inkl. värme, kall och varmvatten, sophantering, plogning och parkering.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 238 000 kr, varav byggnadsvärde 900 000 kr

Summa pantbrev

2 350 000 kr

Tomt

Areal: 287 kvm
Tomttyp: trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Radhuset på Grindstugärde 16 är placerad på gaveln vilket gör trädgården till extra stor. Dessutom är gaveln vänd efter solen, dvs åt söder vilket ger ett mycket bra läge. På baksidan är det morgonssol och på framsidan kvällssol. Baksidan består av en stenlagd uteplats, odlingslådor, äppelträd samt utomhusförråd. På framsidan har radhusägarna låtit uppföra fin terrass, entrétrappa, spaljé och pergola i väderbeständigt lärkträ (2016/2017). Planteringar, grusgång och rostigt kantskydd. Växter som samsas i trädgård och rabbatt är vildvin, plymspirea, näva, äpple, vinbär, krusbär, japansk dvärgrönn, rabarber, clematis, stäppsalvia, daggkåpa, allium, solros, rosor mm. Vintergrön ligusterhäck är planterad som naturlig gräns mot grannen. Kryddlåda på framsidan. Vattenutkastare på gavelsidan.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Gustavsberg GA:2, Östra Ekedal GA:10-GA:11
Last, Avtalsservitut: Rökkanal mm, 0120IM-05/61591

Gustavsberg GA:2 är Gustavsbergs vägförening som har hand om vägar och trottoarer med tillhörande diken, slänter och vändplaner samt vägbelysning med stolpar och ledningar.

Östra Ekedal GA:10-GA:11 är Grindstugärde samfällighetsförening som har hand om områdets kulvertar för el-, tele-, värme-, vatten och avloppsledningar, ledningar, vägar och parkeringsplatser, sophantering samt grönområde.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Om området

Gustavsberg Höjdhagen

Gustavsbergs norra bruksgator är Skeviksgatan, Höjdgatan, Grindstugärde, Grindstugatan och Värmdögatan. De är belägna mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden! Bostädena på Norra Bruksgatorna ägdes traditionellt av Porslinsfabriken. När det gäller radhusområdet Grindstugärde så är de ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Fastigheterna präglas av nyfunkis med stora perspektivfönster i samklang med de uppväxta men öppna trädgårdarna. Thunström hade en tanke med att just bevara öppenheten mellan fastigheterna istället för att avgränsa med höga staket och stora buskage. Den östra delen av området präglas av äldre bebyggelse som tillkommit långt innan Thunströms verk. Få har väl missat de vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt är det nära till motionsspår, golfbana, skidspår och närhet till badklippor och härlig skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 20 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen och de norra bruksgatorna är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad