Runmarö Storön 313

Bilder

Runmarö Storön 313 , Runmarö Storön , Värmdö

I genuin skärgårdsmiljö med endast några minuters reguljär båtresa från Stavsnäs vinterhamn ligger denna sommaridyll, där båten lägger till vid badberget på Storön. Härifrån är det bara några minuters gångväg till huset. På vägen dit passerar man Långviken (ca 200 meter från huset) där båtplats och uppläggningsplats finns. Huset ligger högt och är ett ljust, fräscht och trevligt fritidshus med 4 rok. som inrymmer ett allrum med matplats och öppen spis. Tre sovrum varav ett är lite större. Dusch, bastu, och mulltoa f.n. I priset ingår delägande i nytt minireningsverk som är under bildande. Nyinstallerat kök med släta grå luckor. Altandäck i soligt insynsskyddat söderläge. Vidare finns en gäststuga samt förrådsbod med gästrum. Fastigheten har två båtplatser samt plats för uppläggning för vintern. Fortsätter man stigen förbi huset runt Långviken, ansluter väg vid bron på "Halvan" för vidare färd till alla evenemang, som Runmarö erbjuder, såsom seglarskola, teaterföreställningar, bio, poesi och musikaftnar. Tennisbanor finns vid Hembygdsgården. Här finns också bageri, restaurang, , affär, kapell. Runmarö är känd för sina slingrande grusvägar och vackra ängar som betas av får.

70 kvm, 4 rok

Typ:
Fritidshus
Boarea:
70 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
3 023 kvm
Byggår:
1971
Driftskostnad:
1 346 kr/månad
Pris:
2 450 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

70 kvm

Rumsbeskrivning
Entré

Ingång till huset från baksidan.

Allrum

Stort allrum med stora fönsterytor. Matplats och öppen spis. Ljusgrått trägolv, vitmålade väggar.

Kök med matplats

Nytt kök med släta luckor i grått. Ljusgrått målat trägolv och vitmålade väggar. Kyl/frys (ca 2014), spishäll, varmluftsugn, spisfläkt, integrerad diskmaskin. Infälld diskho.

Sovrum

Stora sovrummet med ljusgrått målat trägolv och vitmålade väggar. Dubbla altandörrar i glas som vetter ut på altanen.

Sovrum

Ljusgrått målat trägolv, målade väggar.

Sovrum

Ljusgrått målat trägolv, målade väggar.

Dusch/Mulltoa/bastu

Tvättrum med handfat. Målat trägolv, målade väggar. Toalettrum med mulltoa. Golvmosaik, målade väggar. Duschrum med mosaikgolv med golvvärme, kaklade väggar. Utgång. Tvättmaskin.

Ljust och trivsamt fritidshus med fyra rum och kök samt bastu. Allrum med fönster i två väderstreck. Öppen spis. Stort sovrum med dubbla altandörrar i glas mot altanen. Två mindre sovrum för barnen. Nyinstallerat kök med spishäll, spisfläkt, kyl/frys och diskmaskin. Tvättrum samt dusch och bastu. Mulltoa. Entrén finns från baksidan.
Ägaren har ansökt tillsammans med ytterligare 4 fastigheter om ett gemensamt minireningsverk som kommer att ligga på granntomten. Kostnaden för detta ligger i priset och rör kommer vara framdraget fram till huskroppen. (Ej inkopplat).
Boarea 54,00 kvm enligt taxeringsinformation.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans fritidshus

Byggnadsår

1971

Uppvärmning

Direkt El

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas samt isolerglaskassetter i altandörrarna
Bjälklag: Trä
Tak: Takpanneliknande plåt från 2019 samt papp o läkt.
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Fastighetsbeteckning

Södersunda 1:114

Övriga byggnader

Gäststuga

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

16 158 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 10 620 kr
Renhållning: 1 838 kr
Sotning: 700 kr
Försäkring: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 6

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 557 000 kr, varav byggnadsvärde 537 000 kr

Summa pantbrev

25 000 kr

Tomt

Areal: 3 023 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Högt soligt läge med en lättskött naturtomt med mindre gräsytor.

Vatten/avlopp

Borrad brunn. Mulltoa. Enkelt avlopp. Ägaren har i samråd med fyra grannar ansökt om att få anlägga ett gemensamt minireningsverk. Kostnaden för detta står ägaren för och planen är att detta skall utföras så snart tillstånd givits. Ny avloppsledning skall vara framdragen till huskroppen. Vidare anslutning och inkopplingar av vattentoalett mm får köpare stå för. Lämpligt att man bildar en gemensamhetsanläggning kring det nya avloppet som reglerar delägande, kostnader och skötsel mm.

Om området

Runmarö Storön

Runmarö / Storön

Runmarö
Redan 1288 omnämns Runmarö i gåvobrev från Magnus Ladulås till Gråbröderna i Stockholm samt till S:ta Clara systerkloster. Öarna Munkön, Runmarö och Storön är rika på kalk och här bröts kalken till Stockholm från 1200-talet och framåt.

Idag är Storön och Runmarö förbundna med en bro, men har olika prägel. Att berggrunden är kalkhaltig än idag märks på den rika floran av orkidéer och andra kalkgynnade växter. Här växer till ex Guckosko, Sveriges största orkidé.

Runmarö har från 1500-talet varit en nav i skärgården för lotsarna som hjälpte sjöfarten in och ut från Stockholm.

Idag finns ett kulturellt arv kvar efter forna tider och Runmarö utmärker sig som ett kulturcenter i skärgården. På norra delen av ön har författarförbundet skrivarstugor och det finns en lång tradition av mer eller mindre kända kulturarbetare som bott på ön. T ex har både Strindberg och Tranströmmer bor här. Varje sommar sets det upp t ex teaterföreställningar, bio och poesi och musikaftnar.

På ön finns även ett livskraftigt segelsällskap RYC som varje år anordnar simskola och en mängd kappseglingar. Tennisbanor finns på ön bl a vid Hembygdsgården och i samband med återkommande den återkommande marknaden anordnas löptävlingar i olika distanser.

250 personer bor året runt på ön och här det finns bageri, restaurang, affär, kapell. I den lokala grundskolan går elever från öarna intill. Här finns dagis och bibliotek. Det går att hyra kajaker på Solberga gård som även har försäljning och kafé. Ön är känd för sina slingrande grusvägar och öppna landskap som hålls öppet av betande får.

Storön
Storön är en långsmal ö som i väster gränsar mot Nämndöfjärden. Den kalkhaltiga berggrunden gör att det här finns mycket orkidéer och ovanliga trädslag som idegran. På storön finns spår efter forna tiders kalkbrytning och rester av kalkugnar finns på den södra delen. Ön har varierad och kuperad natur och har en hög kustlinje i Väster. Den högsta punkten på ön utmärker sig i skärgården med sina 50 meter och fanns länge ett militärt utkikstorn. Naturen är bitvis dramatisk, med djupa dalgångar och mindre våtmarker och tak vare att den inte varit brukad sedan lång tid, en stor biologisk mångfald. Ön erbjuder bra marker för svamp och bär. På norra delen av ön finns en gästhamn och mitt på ön vid kanalen till Runmarö finns en bro som går att köra fyrhjuling eller cykla över. Längs kusten mot väster finns många utsiktsplatser med bred utsikt högt över Nämndefjärden.

Kommunikation

Båt från Stavsnäs

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Robert Nathanson för mer information!

Robert Nathanson

Robert Nathanson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0736-912 001

robert.nathanson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad