Lejongapsvägen 6

Bilder

  • Såld!

Lejongapsvägen 6 , Hässelmara , Värmdö

Trivsam och välskött minivilla med öppen spis och fräscha ytskikt. Härlig sluttningstomt med fina altaner och insynsskyddat läge. Fin gäststuga, friggebod och rymlig vedbod. Gott om plats för både bilar och båt på tomten. Busshållplatsen ligger bara ett stenkast bort vilket gör pendlingen enkel. Här bor du nära havet och vacker skärgårdsnatur.

70 kvm, 3 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
70 kvm
Biarea:
30 kvm
Tomtarea:
4 310 kvm
Byggår:
1969
Driftskostnad:
2 164 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 1 - 2 sovrum

Boarea

70 kvm

Biarea

30 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen att flytta in i detta trivsamma 1-planshus i Hässelmara-Friden på Värmdö. Fönsterpartierna och de stora öppningarna mellan rummen bidrar till en luftig känsla och den öppna spisen i vardagsrummet ger både extra värme och mysfaktor. Huset har idag ett sovrum men det går enkelt att skapa ett extra rum där matplatsen är idag och istället flytta matplatsen till vardagsrummet. Fina altandäck löper längs huset och ena gavelsidan. Här kan du njuta av solen hela dagen. På kvällskvisten kan du flytta upp till altanen vid gäststugan för att njuta av den sista kvällssolen. Den mysiga gäststugan är perfekt när du får besök av familj och vänner. Här bor du lantligt med närhet till hav och skog men samtidigt bekvämt med bra kommunikationer in till stan. Busshållplatsen som ligger ett stenkast bort nås enkelt via en liten stig från tomten. Bussen tar dig direkt till Slussen utan byte. För jobbpendlaren är avgångarna täta på vardagsmorgnar och när du ska hem vid fem-sextiden.

HUVUDBYGGNAD

Välkomnande hall med bra avhängningsplats och garderober med belysning. Fönster mot trädgården och stor öppning mot vardagsrummet ger en ljus och luftig känsla. Gröna väggar och grått klickgolv.

Vardagsrum med lättmöblerade ytor och fint ljusflöde från stort fönsterparti. Den öppna spisen (med insatskassett) sprider värme och ger rummet en extra mysig atmosfär. Öppet mot matrum (kan enkelt göras om till extra sovrum) och utgång till altan. Här finns gott om plats för matbord och det går enkelt att duka långbord när man har gäster. Gröna väggar och ljust laminatgolv.

I anslutning till vardagsrum och matrum ligger köket med gott om skåpsutrymme och arbetsytor som inbjuder till matlagning. Vit skåpsinredning med vitrindel, mönstrad laminatbänk, svart kakel och bronsfärgad mosaik som stänkskydd. Vita väggar och stenmönstrad plastmatta. Utrustningen består av spis med två ugnar, rostfri fläkt, diskmaskin och kyl/frys. (I krypgrunden finns en frysbox.)

Fint sovrum med fönster i två väderstreck. Här finns gott om plats för dubbelsäng och ingång till en klädkammare med inredning från IKEA. Vita väggar och ljust laminatgolv.

Badrum med ljusa, helkaklade väggar och bronsfärgad mosaik som fondpartier samt brun klinker med golvvärme. WC, handfat med kommod, dusch med glasvägg och spegel med belysning, hyllor och skåp. Ingång till tvättstuga med praktisk groventré. Vita väggar och ljus våtrumsmatta. Här finns tvättmaskin, handdukstork, hyllor och städskåp.

GÄSTSTUGA

På tomtens övre del finns en mysig gäststuga om ca 30 kvm. Här finns allrum, kök, sovrum och en toa med separett (nås från utsidan). Köket är utrustat med rostfri diskbänk med ho, spis och kyl. Altandäck i flera väderstreck ger sol från morgon till kväll och här finns också en utedusch.

Byggnad

Byggnadstyp

1-planshus

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Värmepump (luft/luft), direktverkande el och öppen spis

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 augusti 2018
Energiklass: -
Energiprestanda: 128 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund/plintgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas isoler
Bjälklag: Trä
Tak: Takpanneliknande plåt

Övrigt

Urval av förbättringar/renoveringar i huvudbyggnaden:

2016: Service och reparation av luftvärmepump
2014: Byte av elcentral
2012: Renovering sovrum inkl byte av fönster
2011: Målning fasad, ny varmvattenberedare
2010: Omläggning yttertak med tilläggsisolering av vind, byte av fönster i hall
2009: Renovering kök inkl byte av fönster
2008: Renovering badrum
2006: Renovering vardagsrum och matrum inkl byte av fönster och dörr, utbyggnad altan

Urval av förbättringar/renoveringar i gäststugan:

2016: Komplettering av jordfelsbrytare med byte av elcentral
2011: Målning fasad och fönster
2010: Ny altan, omläggning yttertak

Fastighetsbeteckning

Hässelmara 1:190

Övriga byggnader

Gäststuga (ca 30 kvm), friggebod (nyttjas som förråd) och fin vedbod med förrådsdel. Huvudbyggnadens grund nyttjas idag som förvaringsutrymme.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

25 974 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 18 235 kr
VA: 3 078 kr
Renhållning: 1 486 kr
Väg, samf: 3 100 kr
Sotning: 75 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 399 000 kr, varav byggnadsvärde 1 136 000 kr

Summa pantbrev

1 283 500 kr

Tomt

Areal: 4 310 kvm
Tomttyp: natur/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Härlig, variationsrik tomt med soligt och insynsskyddat läge. Övre delen av tomten består av lättskött naturmark och den nedre delen är trädgård med gräsytor, gångar, rabatter och odlingar. Här växer bland annat körsbärsträd, rhododendron, buskhortensia och ormbunkar. Stora trädäckade altaner i vinkel både vid huvudbyggnaden och gäststugan. Här kan du njuta av sol från morgon till kväll. Vid altanen finns en vacker rosportal och en stentrappa som leder upp till tomtens övre del. Stor grusad infart med gott om plats för både bilar och båt.

Vatten/avlopp

Borrad brunn. WC till sluten tank (tillstånd saknas). BDT till slamavskiljare med efterföljande infiltration (tillstånd saknas). Värmdö kommun har gjort tillsyn på fastigheten 2017 och därefter har ett delegationsbeslut upprättats (se bilaga). Avloppet måste åtgärdas senast 2019-07. Detta åligger köparen att genomföra och bekosta. Gäststugan har sommarvatten, egen varmvattenberedare och separett.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Hässelmara GA:1
Förvaltning: Fridens vägförening

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Om området

Hässelmara

Hässelmara är ett naturskönt område beläget på östra delen av Fågelbrolandet med Bullandö Marina på andra sidan fjärden och i nära anslutning med skärgårdssamhällena Djurö och Stavsnäs. Med fantastisk havsfjärd, skog, ängar och badvänliga sjöar utgör Hässelmara-Friden den idealiska platsen för alla som vill bo vackert i närheten av havet och i harmoni med naturen. Ett populärt område för såväl fritids- som permanentboende. Promenadavstånd till klippbad i Friden, barnvänligt bad i någon av områdets insjöar eller till ett uppfriskande havsdopp. Närhet till Fågelbro Golf & Country Club med golf och restaurang och Strömma Krog och Kanalbar, som är en restaurang i mysig skärgårdsmiljö. Har du egen båt tar du dig snabbt ut till alla smultronställen i skärgården. Skärgårdsbåtar till bland annat Sandhamn avgår från Stavsnäs. På Djurö ligger den vackert belägna kursgården Djurönäset där det går att bada, basta och relaxa. Här finns också fina sandstränder och sommarkrogar.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer. Direktbuss 433 och 434 tar dig in till Slussen på ca 45 minuter. Hållplats Friden ligger intill fastigheten (stig från tomten leder ner till vägen).

Närservice

På Djurö och i Stavsnäs finns all tänkbar närservice och knappt 2 mil in mot Stockholm ligger Värmdö köpcentrum med stort serviceutbud.

Karta

Hör av dig till Ulrika Andersson för mer information!

Ulrika Andersson

Ulrika Andersson

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-799 96 70

ulrika.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad