Ortlinjevägen 8

Bilder

  • Såld!

Ortlinjevägen 8 , Norra Kopparmora , Värmdö

Ljuvligt belägen västvänd fastighet som bjuder på generös byggrätt (160 kvm) och inkopplat kommunalt V/A. Vacker naturtomt på sluttning mot kvällssol. Klassiskt funkishus från 60-talet med fina detaljer som perspektivfönster, altan under tak och öppna ytor. Insynsskyddat och fritt läge på återvändsgatan Ortlinjevägens höjd.

60 kvm, 3 rok

Typ:
Vinterbonat fritidshus
Boarea:
60 kvm
Biarea:
10 kvm
Tomtarea:
2 128 kvm
Byggår:
1965
Driftskostnad:
2 572 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

60 kvm

Biarea

10 kvm

Rumsbeskrivning

Klassisk minivilla byggd under den funktionella arkitekturens storhetstid! Njut av nytt badrum (2012), stora fönsterpartier mot naturen, vackra småfönster i varje rum samt halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum.

Entré till hall med garderob och plats för avhängning. Kök med skåp, lådor och arbetsbänk. Vitvaror i form av kyl/frys och spis (2015). Rostfri bänk med dubbelho samt avlastningsbänk mot vägg. Matplats mellan kök och vardagsrum. Ett sovrum, ett förrådsrum (som går att göra till sovrum) samt nytt badrum med kakel, våtrumsmatta, tvättmaskin, duschkabin, handfat samt WC. Vardagsrum med klassiska vävtapeter och stora perspektivfönster.

Underbar arkitektur i kombination med ett fantastiskt naturnära läge.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans fritidshus

Byggnadsår

1965

Uppvärmning

Direkt El med kompl luftvärmepump (2012)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 augusti 2018
Energiprestanda: 151 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Plintar
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 2-glas/3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt

Övrigt

Stor altan i bästa västläge. Farstukvist och plats för utegrupp i öst.

Taxerad boarea är 75 + 0 kvm. Enligt säljaren är den faktiska boarean troligtvis mindre (runt 55 - 62 kvm).
Luftvärmepumpen är både värmande och kylande.

Blandat gammal och ny el.

Indragen fiber i fastigheten.

Fastighetsbeteckning

Kopparmora 2:197

Övriga byggnader

Friggebod. Ingen el indragen.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

30 868 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 19 500 kr
VA: 5 998 kr
Renhållning: 2 370 kr
Väg, samf: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 513 000 kr, varav byggnadsvärde 480 000 kr

Summa pantbrev

1 459 600 kr

Tomt

Areal: 2 128 kvm
Tomttyp: naturtomt

Tomtbeskrivning

Mycket vackert belägen fastighet på nordvästsidan av Ortlinjevägens kulle. Högt fritt läge med minimal insyn. Tomt präglad av skärgårdsnatur med öppna hällar och tall. Solmässigt ligger den helt fantastiskt med en makalös kvällssol på altanen. Liten del av gräsmatta vid altanen som går att utveckla med rabbatter och planteringar. Grusad gång upp till parkeringsplatsen.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Byggrätt: Största byggnadsarea är 160 kvm. Komplementsbyggnad får byggas med en byggnadsarea på 40 kvm (50 kvm totalt för alla komplementsbyggnader). Högsta byggnadshöjd är 4 m. Hänsyn ska tas till områdets arkitektur.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Kopparmora GA:5
Norra kopparmora samfällighetsförening

Som boende i Norra Kopparmora har man företräde till båtplatserna vid den fina Kopparmora båtklubb. Vid båtklubben finns även stor gemensam strand och gemensamhetsyta.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Norra Kopparmora

Välkommen till Norra Kopparmora! Området som HSB köpte på 60-talet för att skapa ett fritidshusområde för familjer. Tanken var att bevara naturen så långt som möjligt och varsamt inlemma byggnaderna mellan skärgårdstall och häll. Arkitekturen präglas av funkisidealet som var dominerande på den tiden. Färger och profiler på byggnaderna var lågmälda för att så lite som möjligt störa den naturliga tanken. Efterhand har området, som så många andra områden på Värmdö, permanenterats och gjorts om. För ca 7 år sedan kopplades kommunalt vatten och avlopp in i området och dessutom förseddes fastigheterna med en generösare byggrätt, detta just för att tillmötesgå behov att bo permanent. Arkitektur och grundtanke ska dock bevaras så gott det går.

Norra Kopparmora är idag ett lugnt och trivsamt område med vacker skärgårdsnatur. Här finns fina strövområden, bad och båtbryggor. I området finns lekplats, fotbollsplan och boulebana. Som fastighetsägare i Norra Kopparmora finns möjlighet till båtplats vid Ladugårdsviken via Kopparmora båtklubb. Här finns ett flertal badplatser, både klippbad och barnvänliga sandstränder. På sommaren anordnas klassiskt midsommarfirande samt seglarskola för barn. På väg ut mot Norra Kopparmora passerar man Grisslinge, där det finns ett populärt havsbad med sandstrand och badbryggor samt vackert belägna Grisslinge Bistro & Bar och Systrarna Delselius café. Vill du njuta av god mat i vacker skärgårdsmiljö kan du även besöka LeGolf, Strömma Krog och Bullandö Krog.

Barnomsorg: Det finns förskola i närområdet och det finns flera skolor runt Hemmesta. Viks skola F-6, Grantomta Montessori F-6 och Hemmestaskolan som är en F-9 skola med drygt 900 elever.

Fritidsaktiviteter: I närbelägna Evlinge finns Värmdö Ridklubb. I området kring Hemmesta finns fyra idrottsanläggningar. Värmdövallen har fotbollsplaner, friidrottsanläggning, tennisplan och belysta motionsspår och skidspår vintertid. Värmdö sporthall erbjuder basket, friidrott, handboll och innebandy. Hemmestahallen erbjuder basket, badminton, innebandy, gymnastik, volleyboll och fotboll. Grantomta sporthall erbjuder badminton, basket, friidrott, gymnastik, handboll, innebandy och volleyboll. För den golfintresserade finns Wermdö Golf & Country Club med 18-hålsbana. I Gustavsberg finns ett populärt äventyrsbad. Lite längre ut på Värmdö ligger Siggesta Gård. Här finns en fin lekplats, djur att titta på, ponnyridning, minigolf, fotbollsgolf och hinderbana i skogen. Det finns flera vandringsleder och stigar runt gården. Här finns också café, restaurang och hotellrum.

Kommunikation

Direktbuss tar dig till Slussen på ca 45 min. Ca 5 minuters promenad till närmaste hållplats.

Närservice

I Hemmesta Centrum finns mataffär, butiker och restauranger. Hemmesta ska enligt kommunens planer utvecklas till en trivsam miljö och träffpunkt för den växande befolkningen på Värmdö. På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, diverse affärer, restauranger, affärer, gym m.m.

Karta

Hör av dig till Jenny Svensk för mer information!

Jenny Svensk

Jenny Svensk

Värmdö

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-766 09 66

jenny.svensk@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad