Björnskogsvägen 54

Bilder

  • Såld!

Björnskogsvägen 54 , Gustavsberg Lugnet , Värmdö

Välkomna till denna yteffektiva ljusa och fina moderniserade lägenhet som är en ombyggd etta med stor sovalkov. Snyggt nytt svart kök, utgång till sydvästväst vänd uteplats som förlänger vardagsrummet. Uteplatsen skapar njutning året om. Denna fina lägenhet är belägen i en av Gustavsbergs allra bästa föreningar där allt ingår. Välkomna att anmäla ert intresse för visning!

38,3 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
2 531 kr inkl värme, VA, bredband, kabel-tv, hushållsel, vvs-fond och parkering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
38,3 kvm
Våning:
0
Byggår:
1967
Driftskostnad:
250 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

38,3 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till denna läckra studio där man skapat ett stort hem genom kompakt living på ett härligt sätt. Alla detaljer fyller en funktion och allt är renoverat på ett ytterst smakfullt sätt.

Väggar är ljust målade och golvet belagt med parkett. Altanen fyller en stor funktion med sin förlängning av det inre vardagsrummet ut till det njutningsfulla utomhus vardagsrummet där man kan sitta från tidig vår till sen höst. Denna lägenhet kan verkligen kallas yteffektiv!

Hallen har plats för avhängning av ytterplagg och avställning av skor. Det finns plats för byrå samt enklare möblering.

Badrummet ligger invid hallen och är kaklat. Det finns en tvättmaskin som är ny samt en cool industridesign duschkabin samt wc och kommod.

Sovalkoven har inbyggda garderober samt plats för en 140 cm säng.

Vardagsrum och kök är i en öppen ljus planlösning med flertalet stora fönster som vetter ut mot altan och grönskande allmänning med grillplats.
Här finns alla möjligheter till att trivas!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

0 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 531 kr inkl värme, VA, bredband, kabel-tv, hushållsel, vvs-fond och parkering

Driftskostnad

3 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 500 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Allt ingår utom hushålls el lägenhetsförsäkring och parkering

Andel i föreningen

0,333%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1967

Uppvärmning

Panncentral samt olja

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 december 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 174 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Ösby 3:1

Övrigt

Underbar uteplats omgärdad av staket och golv belagt med trall. Här har man sin egna stora oas där solen står högt från morgon till sena kvällen.
Förråd finns samt parkering se vidare info under förening

Förening

Namn

Brf Styrmannen

Om föreningen

Stabil och mycket populär bostadsrättsförening med 168 lägenheter. Bostadshusen byggdes 1967-1968 och är belägna på Björnskogsvägen 40-90.

Det finns en föreningslokal med pentry och övernattningsrum. Det finns 3 tvättstugor (i nr 44, 58 och 72) som medlemmarna fritt får använda. Medlemmarna har också tillgång till en biltvätt med pollettautomat. Lägenhetsförråd finns i källaren. Fantastiska lekplatser med pulkabacke för dom minsta och bollplan för dom större barnen. Mysiga grillplatser på området inbjuder till trevlig sommarsamvaro och middagar.

För närvarande ingår alla driftskostnader såsom värme, vatten och el ingår i den debiterade årsavgiften. Även kostnaden för bredband och TV enligt avtalet ovan ingår i avgiften. Sedan 2008 betalar föreningen även medlemmarnas individuella tillägg i hemförsäkringen gällande bostadsrätt. Fr o m 2019-07-01 kommer hushållselen att betalas av lägenhetsinnehavarna. I samband med det kommer en avgiftssänkning på 148-283 kr beroende på andelstal. Hushållselen kommer att debiteras individuellt i efterskott via avgiftsavin.

1994 startades en VVS-fond. Till fonden sker en månatlig avsättning som bl.a. ska användas till framtida stambyte. Beroende på lägenhetens storlek är avsättningen mellan 88 och 192 kr. Vid en överlåtelse är detta att betrakta som kapitaltillskott (fördelaktigt skattemässigt).

Under 2007-2008 byggde föreningen en verkstadslokal med garage till föreningens traktor, övriga maskiner och redskap. Brf Styrmannen uppvärms från en egen panncentral som huvudsakligen eldas med pellets. Med den nya pelletspannan som togs i bruk i december 2014 tillgodoses föreningens energibehov till mer än 90% från pellets. Vintertid kompletteras uppvärmningen vid behov med tillskott från en oljepanna.

Föreningen har en fastighetsskötare anställd som uppskattas mycket av medlemmarna i föreningen.

Föreningen tar ut en avgift för överlåtelse om 2,5 % av ett prisbasbelopp samt för pantsättning om 1 % av ett prisbasbelopp. Överlåtelse- och pantavgift betalas av köparen.

För mer information om föreningen se Brf Styrmannens hemsida: www.styrmannen.com

Antal lägenheter

168

TV och Bredband

Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget om bredband och kabel-TV. Tillgång till internet med 100/10 Mbit/s via bredbandsuttag i varje lägenhet. För TV via kabel ger avtalet tillgång till en digitalbox, programkort, grundutbud samt kanalpaket T2-Flex.

Parkering

Föreningen har 96 parkeringsplatser där antingen parkeringstillstånd gäller (varje lägenhet får ett sådant), eller att man betalar parkeringsavgift enligt instruktion på p-automaten. Se även informationen på hemsida.
Föreningen har 32 motorvärmarplatser som kostar 150 kronor per månad, finns oftast ledig plats att hyra.
Föreningen har 76 garage, till dessa är det kö. Hyra mellan 450 - 750 kronor beroende på storlek.

Renoveringar

Föreningen följer den underhållsplan som är gjord, viket innebär arbete med värmeledningar i mark/kulvert samt huvudcentraler för el och stigare, elledningar kommer att påbörjas.

Ekonomi

Mycket stabil förening när det gäller ekonomi. I och med att det blir individuell mätning på elen så kommer avgiften att sänkas.

Om området

Gustavsberg Lugnet

Välkommen till Gustavsberg Lugnet!

Lugnet är ett mycket trevligt bostadsomåde i norra delen av Gustavsberg med blandad bebyggelse från olika årtionden. Området är centralt beläget men samtidigt med närhet till natur. I området finns flera förskolor samt Munkmoraskolan.

Sportmässigt har Gustavsberg allt! Det finns badhus med äventyrsbad, motionsbassäng, bubbelpool, bastu, gym och relaxavdelning.
Gustavsberg kan även erbjuda:
Värmdö Hockey med barn och ungdomsverksamhet upp till A-lagsspel samt hockeyfritids, www.varmdohockey.se.
Gustavsbergs IF - Handboll, www.gustavsberghandboll.nu
Gustavsbergs IF - Fotboll, www.gustavsbergsfotboll.se
Gustavsbergs IF -Bandy, www.gustavsbergsbandy.se
Saltsjö Judoklubb I Lugnet kan erbjuda judo och THI-CHI, www.saltsjojudo.se.

Möjlighet till båtplats i Farstaviken (Boo Marina alt Gustavsbergs båtklubb). Promenadavstånd till Gustavsbergs hamn med bistro, café porslinsbutik mm.

Kommunikation

Från närliggande busshållplats, Båtsmannen, tar du dig direkt till Slussen på ca 30 min. I övrigt går flertalet bussar från bussterminalen i Gustavsbergs Centrum, dit du går på ca 10 minuter.

Närservice

I Gustavsbergs centrum finner du all tänkbar närservice. Apotek, mataffär, banker, konditoriet Delselius, trevliga Hotell Blå Blom, frisörer, blombutik, djuraffär, systembolaget, hudvårdklinik, folktandvårdsmottagning, restauranger mm.

Karta

Hör av dig till Charlotte Balcker för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad